Rodica Popescu Bitănescu, plină de energie, la 83 de ani. Actrița a dezvăluit ritualul secret cu care se menține în formă
Data publicării:
Rodica Popescu Bitănescu are 83 de ani și continuă să joace, să debordeze de energie și să încânte publicul. Iată secretul actriței. 

Marea actriță spune că își menține energia la cote maxime prin rugăciune și prin mișcare. Ea spune că își găsește mereu ceva de făcut, pentru a nu sta degeaba și că nu trece o zi fără să se roage.

 

„Sunt plină de energie pentru că sunt un om foarte credincios și mă rog în fiecare zi să fiu sănătoasă. Mă lupt să am mintea limpede, să îmi comand să fac ce vreau eu și să îmi fie bine.

Am multă activitate pentru că am învățat că nu este bine să faci nimic, trebuie să faci mereu ceva.

Sunt o bună gospodină, îmi place să fac piața, să gătesc, să mănânc, să scriu, să recitesc ce am scris, să mă informez, să fiu la zi cu tot ce se întâmplă.”, a declarat actrița la emisiunea ‘La Măruță’, de la PRO TV.

 

Rodica Popescu Bitănescu spune că a învățat să își păcălească mintea și să evite depresiile, asta pentru că nu și-a lăsat niciodată mintea să se plictisească. Ea spune că cea mai mare parte din viață a petrecut-o pe scenă. 

„Aud multă lume care cade așa într-o depresie, mulți oameni mult mai tineri ca mine. Eu nu am avut niciodată starea asta așa, să fiu disperată, nu prea am timp să fiu disperată. Dacă faci mereu câte ceva, păcălești creierul.

Eu tot timpul repet textele, revăd ce am scris, țin minte tot ce am făcut, monoloage întregi de la teatru. Dacă ar fi să fac o emisiune despre mine, vai, am muncit atât de mult că mai mult am stat pe scenă decât acasă.

Am fost plecată oriunde, am scris mereu, m-am dus peste tot, am povestit și m-am produs. Trebuie să repeți tot timpul, eu tot timpul repet. Interesant ce bine țin minte textele de acum 30, 40 de ani.

Eu tot timpul fac câte ceva. Urmează lansarea cărții pe care am scris-o.”, a mai spus ea

 

Cel mai mare defect: sinceritatea

 

Marea actriță a relatat o întâmplare de acum mai mulți ani, când, din pricina sincerității, a făcut o gafă monumentală. 

„În viață trebuie să transmiți. Toate se transmit, ura, dragostea, iubirea, gelozia. Toate piesele mele de teatru sunt bune. Știi cu ce am câștigat eu în cariera mea? Cu sinceritatea. Am făcut gafe mari din cauza sincerității.

Când a venit Radu Beligan director în Teatrul Național a scris că fiecare om al teatrului trebuie să dea o declarație despre tot ce a văzut în teatru. Eu am luat o coală de hârtie și am început să scriu tot ce cred eu despre fiecare om, dar sincer.

I-am distrus pe toți. Am început să întreb colegii ce au scris și am aflat că nu au declarat nimic. Eram singura care a scris.

Din clipa aia, în primul rând se făcea un culoar, eu treceam singură prin teatru, m-au ocolit mulți regizori, dar unii m-au luat pentru că eram sinceră. Oamenii nu au mai pomenit așa ceva.”, a mai spus actrița.

 

Rodica Popescu Bitănescu a apelat la operațiile estetice

 

În vârstă de 82 de ani, marea actriță pune mare preț pe modul în care arată. Astfel că, în urmă cu câțiva ani, a decis să apeleze la o intervenție chirurgicală de ridicare a pleoapelor, pentru un efect de întinerire. Leoaică fiind, artista are foarte multă încredere în ea și se iubește așa cum este, ba chiar regretă intervenția chirurgicală, despre care spune că nu a avut efect permanent, dar nici nu ar mai repeta-o.

„O singură dată am apelat (la operații estetice – n.r.). Mi-am tăiat puțin din pleoape, erau foarte grase. Mi s-a părut că au căzut un pic. Dar le-am operat degeaba, fiindcă au revenit la forma lor inițială. Probabil trebuia să-mi sparg arcada, pomeții, dar am renunțat. Buzele niciodată nu le-am făcut. Iar dungile pe gât le am și acum. Eu mă consider o femeie chiar superbă. O femeie bine și frumoasă”, a spus Rodica Popescu Bitănescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. 


A avut gânduri sinucigașe în copilărie

 

Tot în cadrul emisiunii realizate de Denise Rifai, actrița a dezvăluit că psihicul a pus-o la grele încercări în copilărie. Rodica Popescu-Bitănescu a avut gânduri sinucigașe.

 

„Sunt Leoaică. Am înțeles, la un momentat dat, că Leoaica e predispusă la așa ceva. Eu am vrut să mă sinucid prima oară când eram elevă la liceul Lazăr. Vezi, am o sensibilitate anume și d-asta am scris o replică senzațională în piesa „Încă-i bine”, în această comedie.

Am explicat chestia asta cu sinuciderea și de ce nu m-am sinucis niciodată. Am avut un vis. Mi s-a trimis un vis pentru că Dumnezeu a văzut că eu tot o trag să mă omor, să mă omor. Am avut un vis fantastic care este povestit în piesă. Eram elevă și m-a prins furând, copiam, adică am copiat.
M-am simțit atât de prost față de această profesoară de matematică, o chema Teodorescu. Pe mine mă întreba: „Rodica, m-ai furat tu pe mine?” Mă gândeam în timpul ăsta. Noi suntem la etajul 2, eram la geam cu banca. Dacă m-aș arunca acum de pe geam? Oare aș muri, că îmi e rușine. Măi și nu m-am aruncat pentru că a trecut la altcineva. Era să o fac. Poate că mă schilodeam, poate că muream, nu știu ce se întâmpla. Eram un copil atât de curat și m-am simțit așa de prost la vârsta aia să mi se spună așa ceva, încât eram în stare să mă și omor. Ăla a fost începutul. Nu mai spun că de mică mă obseda că o să murim, dar nu să mă omor eu”, a povestit Rodica Popescu Bitănescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: actriță  energie  Rodica Popescu Bitanescu 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel