Ryan Reynolds, diagnosticat în urma unui pariu. Actorul a făcut o colonoscopie, în glumă. Ce au descoperit medicii / VIDEO
Data publicării:
După ce a pierdut un pariu, Ryan Reynolds și-a făcut o colonoscopie care a relevat faptul că are un polip. S-ar putea să-i fi salvat viața.

Actorul Ryan Reynolds a dezvăluit marți că o colonoscopie la care a fost supus în glumă - după ce a pierdut un pariu - a dezvăluit că are un polip.

Medicul său a spus că procedura i-ar fi putut salva viața.

"Acest lucru ar fi putut să îți salveze viața", a spus medicul său, Jonathan LaPook, într-o înregistrare video pe care Reynolds a împărtășit-o. "Nu glumesc. Nu sunt exagerat de dramatic". 

Reynolds a povestit despre procedura de colonoscopie după ce a pariat cu colegul și prietenul său, Rob McElhenney, că nu poate vorbi fluent galeza.

După ce McElhenney, care a creat și a jucat în sitcomul "Always Sunny in Philadelphia", i-a demonstrat că Reynolds s-a înșelat, cei doi prieteni au creat un montaj video cu colonoscopiile lor și cu recuperările în straturi de anestezie. Ei au folosit această ocazie pentru a pune în lumină depistările pentru cancerul colorectal, videoclipul fiind realizat în cadrul unui parteneriat cu organizația Colorectal Cancer Alliance și Lead From Behind, potrivit usatoday.

Polipul putea duce la cancer

LaPook, un gastroenterolog din cadrul Programului de depistare și prevenire a cancerului de colon de la NYU Langone, i-a explicat lui Reynolds cum colonoscopiile pot fi "uimitor de eficiente", ceea ce s-a dovedit a fi adevărat în cazul actorului în vârstă de 45 de ani. LaPook a descoperit un "polip extrem de subtil" pe partea dreaptă a colonului său. Îndepărtarea a întrerupt "un proces care ar fi putut sfârși prin a-l dezvolta până la cancer și a provoca tot felul de probleme".

 

Prieteni vechi, Reynolds și McElhenney sunt copreședinți și coproprietari ai clubului de fotbal galez, Wrexham AFC.


"Rob și cu mine am împlinit 45 de ani anul acesta", a spus Reynolds în videoclip. "O parte din a avea această vârstă este să faci o colonoscopie. Este un pas simplu care ar putea literalmente - și vreau să spun literalmente - să-ți salveze viața."

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent cancer diagnosticat în SUA, iar riscul de a dezvolta cancer colorectal pe parcursul vieții este de aproximativ 1 la 23 pentru bărbați și 1 la 25 pentru femei. Actorul din "Black Panther", Chad Bozeman, a murit de cancer de colon la 43 de ani în 2020, sensibilizând opinia publică cu privire la seriozitatea colonoscopiilor. 

Ce presupune o colonoscopie

În timpul unei colonoscopii, un medic introduce un tub cu o cameră mică prin rect și în colon pentru a vedea îndeaproape interiorul acestuia. Pacienții sunt aproape întotdeauna sedați în timpul procedurii care durează doar 30 de minute, iar pregătirea pentru o colonoscopie poate fi cea mai descurajantă, cu o dietă săracă în fibre înainte și fără alimente solide luate în ziua precedentă, potrivit Harvard Health. 

În 2018, Societatea Americană de Cancer și-a actualizat ghidurile pentru a recomanda ca persoanele cu risc mediu de cancer colorectal să înceapă screeningul regulat la vârsta de 45 de ani sau la 40 de ani pentru persoanele cu antecedente personale sau familiale de cancer colorectal, cu antecedente de boală inflamatorie intestinală și altele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: cancer  colonoscopie  polip  Ryan Reynolds 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel