Sabotajul ar putea fi cauza tragediei în care a fost implicat Alec Baldwin, a sugerat un avocat
Data publicării:
Un avocat al armurierului care a supravegheat armele de foc folosite pe platoul de filmare al lungmetrajului ''Rust'' a sugerat miercuri că cineva ar fi pus în mod intenţionat un glonţ adevărat în pistolul cu care Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. 

Jason Bowles a spus că Hannah Gutierrez, clienta sa, a scos muniţia dintr-o cutie în care credea că se aflau doar gloanţe oarbe, care nu pot să provoace răni. Avocatul a afirmat că este posibil ca cineva să fi pus în mod intenţionat gloanţe adevărate, care arată similar cu cele oarbe, în cutie.

''Ne e teamă că e posibil ca aşa să se fi întâmplat lucrurile, că cineva a avut intenţia de a sabota acest platou cu muniţie reală plasată intenţionat într-o cutie cu gloanţe oarbe'', a declarat Jason Bowles în cadrul emisiunii ''Good Morning America'', difuzată de postul ABC.

''Nu susţinem că cineva ar fi avut vreo intenţie de a produce tragedia unei omucideri, dar a dorit să facă ceva care să provoace un incident de securitate pe platoul de filmare'', a mai spus el. ''Asta credem că s-a întâmplat'', a adăugat avocatul american.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Rust Movie Productions nu a comentat afirmaţiile lui Bowles. Compania de producţie declarase anterior că investighează incidentul şi că nu i-au fost aduse la cunoştinţă plângeri oficiale referitoare la siguranţa pe platoul de filmare din Santa Fe, New Mexico.

Autorităţile anchetează incidentul şi nu au fost formulate acuzaţii împotriva vreuneia dintre persoanele implicate.

''Niciodată într-un milion de ani Hannah nu a ar fi crezut că poate fi muniţie adevărată în cutia cu gloanţe 'de recuzită''', a declarat Jason Bowles miercuri seară.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins şi-a pierdut viaţa pe 21 octombrie după ce arma de foc din mâna actorului Alec Baldwin a tras cu muniţie reală, a precizat poliţia americană. Alec Baldwin fusese înştiinţat de asistentul de regie Dave Halls că pistolul este ''rece'', un termen din industria de film folosit pentru a desemna o armă care poate fi utilizată fără pericol, notează Agerpres. 

Avocatul Jason Bowles a spus că Hannah Gutierrez a verificat arma înainte să i-o înmâneze lui Dave Halls. Ea a rotit cilindrul şi i-a arătat lui Halls fiecare dintre gloanţe, despre care aceasta credea că erau şase gloanţe de recuzită, a precizat avocatul. Dave Halls a dus apoi arma în biserica în care Alec Baldwin repeta una dintre scene.

Avocatul a mai precizat că Hannah Gutierrez îşi lua slujba în serios, le-a oferit lui Alec Baldwin şi altor actori din film un instructaj privind armele de foc şi a făcut ''tot ceea ce i-a stat în putere să asigure siguranţa pe platoul de filmare''.

Anterior incidentului fatal, cameramanii au părăsit platoul de filmate în semn de protest faţă de orele suplimentare şi de alte condiţii de muncă, pe care le considerau inacceptabile, potrivit autorităţilor din Santa Fe.

Întrebat cine ar plasa în mod intenţionat muniţie reală printre gloanţele de recuzită, Jason Bowles a declarat pentru emisiunea ''Today'' difuzată de postul NBC că, în opinia sa, ar putea fi vorba despre o persoană care ''a dorit să dovedească un lucru, să îşi exprime nemulţumirea, nefericirea''.

''Şi ştim deja că oamenii au protestat în ziua anterioară'', a mai spus el.

Alec Baldwin, care este totodată unul dintre producătorii filmului, a declarat că are ''inima frântă'' în urma incidentului şi cooperează cu autorităţile.

Marţi, starul american a distribuit pe o reţea de socializare mesajul unei colege din echipa de producţie care contrazicea informaţiile referitoare la haosul şi atitudinea laxă în ceea ce priveşte siguranţa pe platoul de filmare.


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: International
Tagurile articolului: alec baldwin  arma  filmare  incident  international  platou  sabotaj 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel