Scandal la înmormântarea lui Mihai Șora. Fiul filosofului o acuză pe soția acestuia că l-a împiedicat să țină legătura cu tatăl său
Toma Șora i-a adus mai multe acuzații văduvei lui Mihai Șora, chiar în biserică, la slujba de înmormântare.

Mihai Șora a fost condus pe 28 februarie pe ultimul drum, însă slujba de înmormântare nu a fost lipsită de incidente. Tom Șora, fiul filosofului, a luat cuvântul spontan în biserică și le-a dezvăluit tuturor cum Luiza Șora l-a împiedicat atât pe el, cât și pe sora sa, să ia legătura cu tatăl lor în ultimii 10 ani de zile. 

“Doamnelor și domnilor, vă mulțumesc că ați venit. Eu sunt Tom Șora, fiul lui Mihai Șora. Am venit aici pentru comemorarea tatălui meu. Nu am venit singur, am venit cu nepotul lui Mihai Șora, Alexandru, și cu strănepotul lui, Nico. Și am venit și în numele surorii mele Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Și nu aș fi ținut această mică prelegere dacă nu m-aș fi simțit obligat. Este spontană, nu am pregătit-o, am improvizat-o acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost aduse numai foarte, foarte, frumoase cuvinte aduse spiriritului elevat al lui Mihai Șora. Eu voi spune alte lucruri. Scurte”, a început fiul lui Șora momentul special, potrivit știrileprotv.

Citește și: Soția lui Mihai Șora, scrisoare sfâșietoare: „Să fii cuminte! Mă întorc repede”

“Am aflat de moartea tatălului meu cu totul întâmplător”

Mai mult, acesta spune că întâmplător a aflat de moartea tatălui său, de la un apropiat care a văzut în mediul online. Bărbatul o acuză astfel pe văduva filosofului de faptul că aceasta nu i-ar fi anunțat singurii copiii de această întâmplare tragică, care aveau dreptul să fie prezenți și să-și conducă tatăl pe ultimul drum, lucru care s-a întâmplat în final.

“Am aflat de moartea tatălului meu cu totul întâmplător. Și anume, o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc, cu toții locuim în Germania. Și atunci sora mea mi-a spus sâmbătă seară că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștințat că a murit. Am aflat întâmplător”, a declarat el.

Te-ar putea interesa și: Secretul longevității lui Mihai Șora. Filosoful s-a stins din viață la 106 ani: „Atât de simplu”

Tom Șora susține că a încercat să ia legătura cu tatăl său de nenumărate ori

Mai mult, acesta spune că a încercaă disperat să ia legătura cu părintele său în repetate rânduri, însă comunicarea le-a fost întreruptă de fiecare dată. Tocmai din această cauză, bărbatul spune că a venit la o manifestație din București la întâmplare, din speranța că-și va regăsi acolo tatăl. 

“Relația familiei noastre cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătură cu el, nici telefonic, nici prin email, a fost blocată (legătura). Nu puteam să dau telefon, să vorbesc cu el, eram cenzurați. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, dar nu am putut. Acum trei ani am făcut o chestie specială. Am venit neanunțat când erau demonstrațiile din august, din 2019. Am venit spontan și acolo, practic, în Piață am vorbit cu tatăl meu. Și până la urmă, printr-o minune, am reușit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă. Acolo am vorbit și a fost destul de bine că am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou normal, adică la telefon, personal, cu tatăl meu, care acum trei ani era lucid, se putea foarte bine vorbi cu el. După vreo două săptămâni, când ce m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai face, cum îi merge, imposibil nu am mai putut vorbi cu el”, a menționat Tom Șora.

Data: 01 Martie 2023, 07:43
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: inmormantare  mihai sora  scandal  tom sora 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...