Scenariu teribil pentru România în caz de război. Analist: „Nu zic că se va întâmpla așa, însă riscul e cam de 20%”. Sfat: E cea mai bună chestie pe care puteți s-o faceți
Data actualizării:
Data publicării:
Tot mai multe voci vorbesc despre un potențial atac al Rusiei asupra țărilor din NATO.

În acest context, se vorbește despre serviciul militar. Dar mai vor românii să se înroleze? Analistul Andrei Caramitru spune că ar fi bine să fim pregătiți de cel mai negru scenariu.

 

„Mulți zic: ce, bă, ca suntem în NATO, ne apără ăia! Și oricum dacă iese, nasol eu fug, nu sunt fraier să mi-o iau! Hai să discutăm PE BUNE acum.

 

Dacă apare o situație serioasă:

 

- voi credeți ca vin americanii, francezii sau nemții sa se lupte pentru noi și voi in timpul ăsta stați la terase sa vă distrați? Primele linii și 90% din apărare evident ca trebuie facute de noi. Aia o sa fie pe echipamentele sofisticate din spate și pe avioane…  

Daca e situatie de bam bam, granițele pentru bărbați se închid imediat. Deci nu puteți ieși din țară, ce credeți.

Dacă sunteți deja în străinătate, NATO e în alertă maximă si statul român va cere să vă întoarceți. Credeți ca Italia, Spania, Germania sau UK o sa va lase să frecați menta la ei, în timp ce ei au soldați la noi, și nu va urca în avion să apărați granița NATO și UE adică și a lor? Serios????

Cea mai bună chestie e măcar să știți să faceți CEVA militar vorbind. E bine să faceți chestia aia voluntară plătită. Sau măcar să invatati singuri la poligon sau să învățați să pilotați drone ceva…

Ca dacă ajungeți în armată fiind praf neștiind nimic... veți fi carne de tun totală. Ce credeți, ca ăia specializați va protejează pe voi dacă aveți valoare zero sau mai degrabă va pun în fața lor??? Nu zic ca se va întâmpla scenariul ăsta, însă riscul e cam de 20%. Nu e ceva pe care puteți să nu îl luați în seamă (e același risc ca la ruleta rusească - ce coincidență de nume…)”, a scris analistul Andrei Caramitru.

 

VEZI ȘI: Cine merge în linia întâi la război dacă Rusia atacă România. Răspuns pentru Puya - https://www.spectacola.ro/cine-merge-in-linia-intai-la-razboi-daca-rusia-ataca-romania-raspuns-pentru-puya_36734.html

 

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat, luni, că responsabilitatea Apărării începe acasă, chiar dacă ţara noastră este membru NATO, iar serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în România.

„România este o ţară de graniţă cu frontiera terestră cea mai mare cu Ucraina. Linia frontului este la 400-600 de kilometri de ţara noastră şi în momentul de faţă se poate discuta de o probabilitate, doar că această probabilitate este redusă. Asta nu înseamnă cp nu trebuie să discutăm despre acest lucru şi asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm toate măsurile pentru tot ce înseamnă descurajare, lucru care s-a şi întâmplat, atât la nivel naţional (...), cât şi la nivelul Alianţei nord-atlantice", a zis Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”




pixel