"Scream" detronează "Spider-Man" de pe prima poziţie a box-office-ului nord-american
Data publicării:
Noul film al francizei "Scream" a intrat pe prima poziţie a box office-ului nord-american în acest weekend, confirmând apetenţa publicului pentru filmele de groază şi detronând "Spider-Man", rămas timp de o lună în fruntea clasamentului.

Pelicula a obţinut încasări de 30,6 milioane de dolari în cinematografele din SUA şi Canada de vineri până duminică şi ar urma să ajungă la 35 de milioane de dolari până la sfârşitul weekendului prelungit, care include luni Martin Luther King Jr. Day, zi liberă în SUA.

La 25 de ani după o serie de crime brutale care au şocat liniştitul oraş Woodsboro, un nou criminal îmbracă masca Ghostface şi începe să atace un grup de adolescenţi pentru a reînvia secrete groaznice din trecutul oraşului. În cel de-al cincilea film al francizei, Sidney Prescott se întoarce în oraşul său natal pentru a descoperi identitatea autorului acestei noi serii de crime brutale.

Noua peliculă este primul lungmetraj din seria "Scream" care nu este regizat de Wes Craven, decedat în 2015, deşi noii realizatori - Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett - au respectat în mare parte caracteristicile genului "gore" care au făcut din asasinul fantomă Ghostface o "legendă" culturală.

Alături de feţe noi, precum actorii Jenna Ortega, Jack Quaid, Mason Gooding şi Mikey Madison, în noul lungmetraj apar şi cei trei protagonişti ai primului film din seria "Scream" - Courtney Cox, David Arquette şi, desigur, Neve Campbell, care o interpretează din nou pe Sidney Prescott, protagonista acestei francize.

Pe locul al doilea, în coborâre un loc, se află "Spider-Man: No Way Home", ultimul episod din aventurile Omului-Păianjen, cu încasări de 20,8 milioane de dolari în a cincea săptămână de proiecţii (şi 26 de milioane de dolari aşteptate după weekendul prelungit), după ce s-a aflat în fruntea clasamentului timp de patru săptămâni, notează Agerpres. 

''Spider-Man'', prima peliculă din era COVID-19 care obţine încasări de peste un miliard de dolari în America de Nord şi pe plan internaţional la scurt timp după lansare, aduce o rază de speranţă unei industrii cinematografice care se luptă să îşi revină după perioada dificilă cauzată de pandemie.

Supereroul este interpretat de actorul britanic Tom Holland. Filmele precedente din franciză, în care costumul roşu şi albastru a fost purtat de Tobey Maguire şi apoi de Andrew Garfield, au înregistrat la rândul lor succes la box-office.

Locul al treilea, tot în coborâre un loc, este ocupat de filmul de animaţie al studiourilor Universal ''Sing 2'', cu încasări de 8,2 milioane de dolari în acest weekend (cu 10 milioane de dolari prognozate după weekendul prelungit) şi 119 milioane de dolari în cele patru săptămâni de la lansare.

Un alt produs Universal, filmul de spionaj "The 355'', avându-le în distribuţie Jessica Chastain, Penelope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong'o şi Fan Bingbing, coboară la rândul său un loc, ajungând pe poziţia a patra, cu încasări de 2,3 milioane de dolari (şi 3 milioane aşteptate la finalul weekendului prelungit).

În fine, tot în domeniul serviciilor de informaţii, "The King's Man", un prequel al filmelor de spionaj "Kingsman", cu actorii Ralph Fiennes, Gemma Arterton şi Rhys Ifans în rolurile principale, ocupă poziţia a cincea, cu un rezultat similar.


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: box-office  cinematografie  incasari  nord-american  scream  spider-man 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel