Semnificaţia Lunii în harta natală: Semnul tău lunar dezvăluie totul despre relaţiile din viaţa ta
Zodia noastră sau semnul solar poate spune multe despre noi, iar pasionaţii de astrologie cunosc şi importanţa sau influenţa ascendentului, dar poziţia Lunii în momentul naşterii noastre aduce informaţii dintr-o zonă mai adâncă decât toate celelalte, fiind strâns legată de primele noastre emoţii şi forme de ataşament cu părinţii sau familia apropiată. Semnul nostru lunar aduce, aşadar, o descriere a modului în care ne raportăm în relaţiile noastre şi modul în care ne procesăm sentimentele, trăirile şi poate fi considerat de unii experţi în astrologie poate chiar mai important decât semnul solar, dată fiind influenţa sa puternică. Invitatul Danielei Simulescu, astrologul Alexandru Păunescu, a explicat la interviurile Astrosens.ro care este legătura dintre formele de ataşament, emoţii şi poziţia lunii în astrograma noastră.

Luna şi tipurile de ataşament

Alexandru Păunescu, astrolog licenţiat în psihologie, a început prin a explica tipurile de ataşament pe care le putem dobândi încă din perioada de Lună (vârsta 0 - 3 ani).

"Luna este cea care guvernează perioada inconştientă a vieţii noastre. Şi tot ceea ce se stabilizează aici sau se formează, este păstrat pe tot parcursul vieţii. Unul dintre aceste puncte care se formează acum este tipul de ataşament sau relaţia de ataşament care are la bază interacţiunea dintre mamă, tată şi copil sau cei care îngrijesc copilul.

Dacă această relaţie este caracterizată de o prezenţă şi o receptivitate foarte mare a părinţilor la nevoile copilului, atunci se dezvoltă un ataşament sigur. Îl face pe copil să se simtă în siguranţă. părinţii trebuie să fie disponibili pentru a îndeplini nevoile copilului, adică un atașament securizant.

Atașamentul ambivalent/anxios - Se formează în situaţia în care copilul, prin relaţia cu părinţii, simte nevoia de validare. 

Atașamentul evitant - Apare în momentul în care copilul nu mai simte nevoia de părinte. Au învăţat să fie pe cont propriu, să se izoleze.

Atașamentul dezorganizat - Acest tip de ataşament este un mix de ataşament evitant şi ambivalent / anxios şi are la bază şi o traumă".

Luna şi emoţiile. Semnificaţia Lunii în harta natală

Alexandru Păunescu a continuat apoi prin a prezenta cum se manifestă semnul lunar, respectiv zodia în care se afla Luna în momentul în care ne-am născut:

 

Citește continuarea pe ASTROSENS

Autor: Romina Băluță | Dată: 23 sep, 10:57

Rețetă plăcintă cu dovleac. Simplu și gustos

Această rețetă de plăcintă cu dovleac este delicioasă...


Horoscop, sursa pixabay

Cele mai norocoase ZODII până în 2040! Câştiguri financiare şi noroc în dragoste

Horoscoper,, sursa pixabay/ autor Zigmars Berzins

Dacă ai următoarea ZODIE, pregătește-te pentru 2022! Ți se schimbă destinul

Unsplash.com/ autor Jenny Ueberberg

Zodiile și șofatul. Un studiu arată ce semn zodiacal se descurcă cel mai bine la volan

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Horoscop, sursa pixabay

Semnele zodiacale care sunt lideri înnăscuți. Sunt cei mai grozavi șefi

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Horoscop, sursa pixabay

Totul se SCHIMBĂ pentru o ZODIE în 2022. Vei crede că ai dat lovitura, dar mare atenție! ”Adevărul gol-goluț”