Sfaturi pentru a preveni cancerul de piele. Prof. dr. Paul Mitruţ: Populațiile musulmane din zonele calde sunt un exemplu / video
Data publicării:
Într-un videoclip postat pe contul de TikTok, prof. dr. Paul Mitruţ a vorbit despre expunerea la soare și riscul apariției cancerului de piele. 

Întrebat dacă expunerea la soare provoacă cancer de piele, prof. dr. Paul Mitruţ a explicat că acesta este principalul factor care stimulează apariția cancerelor de piele, inclusiv melanoamele maligne, cele mai severe forme de cancer de piele. 

„Din păcate, da. Există posibilitatea de apariție a melanoamelor maligne care sunt cele mai severe forme de cancer de piele. Se zice că în jur de 130.000-140.000 de cazuri cazuri noi apar pe an și, de asemenea, cancere de piele non melanoame, alt tip histologic care nu au o severitate atât de mare, dar care sunt legate și ele de expunerea la soare.

Din păcate, expunerea la soare este factorul principal care stimulează apariția cancerelor de piele, iar acum trăim o perioadă destul de complicată, din acest punct de vedere, datorită temperaturilor foarte ridicate și datorită riscului pe care îl avem să ne expunem o perioada lungă de timp la radiațiile ultraviolete.", a spus prof. dr. Paul Mitruţ. 

 

Ce trebuie să facem 

Prof. dr. Paul Mitruţ a recomandat mai multe măsuri pentru a preveni cancerul de piele cauzat de expunerea la soare. De asemenea, acesta a subliniat că persoanele care se ard ușor la soare sunt mai predispuse la apariția cancerelor de piele.

„Ce putem face? În primul rând, să evităm expunere la aceste radiații. Adică după ora 10:00 AM și până pe la 4:00-5:00 PM ar trebui să cam evităm statul la soare, însă nu întotdeauna este posibil.

Al doilea lucru pe care îl putem face este să ne protejăm cu o îmbrăcăminte adecvată, trebuie să punem pălăria, să ne protejăm la față, de asemenea, să ne protejăm la corp și la membre. Din acest punct de vedere, exemplu sunt populațiile musulmane din zonele calde care se protejează cu îmbrăcăminte de culoare deschisă care acoperă aproape toate zonele.

Orice zonă expusă la soare poate să devină vulnerabilă și, atenție, cei care fac mai ușor arsuri solare devin mai predispuși la apariția cancerelor de piele.", a spus prof. dr. Paul Mitruţ. 

 

Folosirea cremelor de protecție este o soluție

Prof. dr. Paul Mitruţ a subliniat importanța utilizării cremelor de protecție solară, recomandând folosirea celor cu un indice de protecție de cel puțin 15, ideal peste 30, pentru a preveni expunerea directă a pielii la radiațiile ultraviolete. 

„Folosirea cremelor de protecție este și aceasta o soluție. De exemplu, când mergem la plajă e bine să folosim creme de protecție cu un indice de protecție peste 15, dacă se poate peste 30, în așa fel încât să evităm expunerea directă a pielii la radiațiile ultraviolete.

Atenție! Trebuie să folosim aceste creme pe toate zonele și să ținem seama că aplicarea trebuie repetată cam după două ore de la prima aplicare. Deci cam la două-trei ore, dacă stăm la soare, trebuie să aplicăm creme de protecție și dacă intrăm în apă și ne udăm, crema de protecție trebuie aplicată din nou.

E mai bine să nu ne expunem prea mult la soare, să ne expunem doar în orele de seară sau de dimineață. Poate ar trebui făcut, cel puțin anual, un control dermatologic pentru a depista leziunile cu risc de malignizare sau chiar cazurile melanom malign sau de cancer non melanom de piele care pot fi depistate din timp.", a spus prof. dr. Paul Mitruţ pe contul de TikTok. 

 

@paul.mitrut Riscurile expunerii la soare și măsuri de prevenire a cancerului de piele. Expunerea la soare poate provoca diferite forme de cancer de piele, inclusiv melanomul malign, care este cea mai severă formă. Este important să evităm expunerea în orele de vârf ale zilei și să folosim îmbrăcăminte și creme de protecție solară adecvate. De asemenea, este recomandat să efectuăm controale dermatologice anuale pentru a depista leziunile cu risc de malignizare. #cancerdepiele #melanom #radioatiisolare #protectiesolara #sfatulmedicului #sfaturimedicale ♬ original sound - Profesor Doctor Paul Mitruț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Elena Aurel
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel