Sfaturi pentru o sănătate osoasă de fier. Carmen Brumă dezvăluie rutina pe care trebuie să o ai în fiecare zi
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit ce trebuie să faci pentru ca sănătatea ta osoasă să se mențină una excelentă, odată cu trecerea timpului.

Sănătatea osoasă începe la un anumit timp din viață să scadă, mai ales după înaintarea în vârstă. Din acest motiv, este important să învățăm să o susținem cât mai mult timp posibil și să-i oferim „armele” de care are nevoie, pentru a se menține cât mai perfectă. În acest sens, Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi excelente pe care trebuie să le pui în aplicare, mai ales dacă ai peste 40 de ani, care vor susține extrem de mult și vor avea un impact foarte pozitiv asupra sănătății osoase.

„Trei sfaturi de folos pentru sănătatea osoasă, după 40 de ani:

1. Mersul pe jos cu vestă de greutate sau rucsac care să se lege în jurul taliei te ajută să-ți îmbunătățești densitatea mineralelor și să reduci riscul de cădere, așa cum au demonstrat mai multe studii.

2. La finalul sezonului rece, în care am stat mai mult în casă, nivelul de Vitamina D poate să fie scăzut sau insuficient, așa cum mi se întâmplă și mie în această perioadă, așa că expunerea la soare timp de 20 de minute pe zi și niște suplimente sunt soluții eficiente.

3. Exercițiile pentru îmbunătățirea echilibrului și mobilității articulare practicate în mod constant te ajută să diminuezi riscul de accidentare.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: Cum să obții o friptură de vită extrem de fragedă. Trucul inedit folosit de Carmen Brumă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Sfaturi pentru femeile de peste 35 de ani

Dacă îți dorești ca odată cu înaintarea în vârstă să te bucuri de o stare de sănătate generală perfectă, mai există și alte 3 sfaturi de care trebuie să ții cont și despre care Carmen Brumă vorbea în urmă cu ceva timp. Concret, o regulă extrem de importantă este aceea de a evita creșterile indicelui glicemic brusc în organism, e important să consumi un număr semnificativ de proteine la fiecare masă, dar și să incluzi în meniu alimente bogate în restul nutrienților esențiali de care fiecare persoană în parte are nevoie, pentru o funcționare cât mai optimă și eficientă în fiecare zi. 

„1. Evită creșterile mari și bruște ale glicemiei. Acest lucru te va ajuta să reduci poftele și inflamația periculoasă pentru organism, să diminuezi bufeurile și să dormi mai bine.

2. Mănâncă suficiente proteine, adică minimum 1 gram proteină/kg corp pentru a compensa pierderea de masă musculară, care se întâmplă după această vârstă din cauza schimbărilor hormonale.

3. Mănâncă alimente bogate în calciu, magneziu și vitamina D pentru sănătatea sistemului osos, de exemplu lactate, legume cu frunze, nuci, semințe, cereale, ouă, sardine și așa mai departe”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele sociale.

VEZI și: Cum se ține corect Postul Paștelui. Greșelile pe care trebuie să le eviți. Părintele Vasile Ioana: „Mulți cedează, dar e posibil”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”




pixel