Simona Gherghe, mesaj emoționant: Prima zi dintr-o viață în care nu e sigură decât noaptea ce vine
Simona Gheorghe a reacționat, pe rețelele de socializare, în contextul războiului Rusia-Ucraina.

„De fiecare dată când o întrebam pe mamaie cum a trăit ea războiul, își muta privirea fix, undeva în zare. “Nu mai stiu… a trecut prea mult timp”. De fapt, erau amintiri reprimate, lucruri pe care nu voia să le aducă în prezentul ei tihnit.
E o după-amiază calda de sfârșit de februarie, e soare, sunt și câțiva nori pe cer. La câteva sute se kilometri de tihna asta a noastră, o mama face bagajele, or să plece undeva, oriunde, dar nu știe unde. Tot ce știe acum e că-și vă lua copiii de mână și viață-n câteva sacose și vă fugi. Câțiva bătrâni cu măști pe față stau la o coada infernala, într-un supermarket în care nu se aude decât zgomotul sacadat al caselor de marcat. Își fac provizii pentru ce e mai rău. Un bărbat gonește pe drumul către granița să-și scoată familia din tara. La ei nu e soare. E o după-amiaza mohorâtă de sfârșit de iarna. E prima zi de război. Prima zi dintr-o viață în care nu e sigura decât noaptea ce vine…
E atât de fragil ce avem… Tihna, cerul senin, liniștea, acasă. Să le prețuim și să nu lăsam frica să se lăfăie peste ele!  Și să ne rugam pentru mamele și copiii din Ucraina, pentru bunicii, tatii și tinerii care sunt blocați într-un război care nu este al lor, ci al unei lumi cu chip monstruos”, a scris Simona Gherghe pe rețelele de socializare. 

Carmen Harra, previziuni sumbre despre Război

"Războiul a început deja! Eu l-am anticipat de acum câteva luni. Vorbeam în anumite emisiuni, acum o lună și ceva, că Rusia va ataca Ucraina. Deși multă lume a contestat acest lucru, eu am fost sigură că acest lucru se va întâmpla și iată că se întâmplă în „real time” (N.R.: în timp real). Și asta din nefericire nu arată deloc bine și va produce multe probleme. Vor fi multe pierderi de vieți omenești!

În România, însă, nu văd să avem de suferit din asta, lupta este între Rusia - Ucraina, vor să ia și Moldova și probabil Georgia. Nu se termină bine pentru ruși, până la urmă. Dar se va amplifica și starea generală de spirit va fi foarte proastă. Este ceva ce nu s-a mai văzut, de la al Doilea Război Mondial și bineînțeles că toată lumea o să stea într-o stare neplăcută de panică. În ceea ce privește însă România, am spus că sunteți protejați”, a spus Carmen Harra pentru ciao.ro.

Citește aici mai multe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 25 feb, 20:25

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Adela Popescu, gestul pe care îl face în fiecare vacanță all inclusive: „Mi-e rușine să spun”

Carmen Harra, foto Facebook

Divorțurile „anunțate” de Carmen Harra. Clarvăzătoarea a prezis destrămarea unor cupluri celebre: „Relația asta devine abuzivă și o să se termine foarte prost”

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Delia, instagram

Delia Matache, martoră la tragedia din Alpii italieni, Dolomiti. Mai mulți oameni au fost uciși de o avalanșă: "Sfatul meu e ca pasionaţii de munte să..."

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare