Simona Gherghe, semnal de alarmă, după ce o femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni: „O demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă”
Data actualizării:
Data publicării:
Simona Gherghe sare în apărarea medicilor, după ce a fost mediatizat cazul unei femei care a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni. 


O femeie în vârstă de 24 de ani a născut zilele trecute pe trotuar, după ce ar fi fost refizată de Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni, pe motiv că spitalul nu a putut asigura gardă specializată. Astfel că a fost contactat serviciul de urgență 112 prin care a fost chemată o mașină aflată în apropiere.

Femeia nu a mai apucat să meargă către o altă unitate spitalicească și a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă.

"Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S. - Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa", a scris, luni, pe Facebook, ambulanţierul Marian Iordache.

Simona Gherghe: „O demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă”


„O femeie naște pe trotuar, în față unui spital orășenesc. Un spital că alte sute din țară asta, care nu are serviciu de urgență de ginecologie, presupun că nu are urgență nici de pediatrie. Știrea ne revoltă, ne sufocăm de neputință, dar nu-i așa că nu ne mai miră nimic în țară asta?

Și totuși ce e-n neregulă?

Ministrul Sănătățîi demite managerul spitalului. Dar ar putea demite tot sistemul, nu? Mâine se poate repetă povestea. În Țăndărei, în Dorohoi, la Făgăraș. Și puneți orice nume de oraș, care nu e reședința de județ.

Într-o zi de weekend, la prânz, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Vin copii neîncetat. Aștept cu Vlad în brațe, să ne vină rândul la ecografie. Mă uit la cei câțiva medici și la asistentele din garda. Cel mai mare spital de urgențe pediatrice din România. Mă întreb cum fac față. Adevărul e că sunt supraoameni. Izbucnește un conflict, o mama nemulțumită că așteaptă de două ore cu copilul mic, cu febra. Îl văd pe șeful gărzii cum încearcă să-i explice că ei nu sunt supraoameni. Și îmi spun în gând că sunt. Chiar SUNT.
“Știți care e vină mea? Vină mea e că sunt aici și că nu mi-am luat și eu liber, cum fac alți medici, că doar e weekend! Dumneavoastră loviți în noi, dar noi suntem aici! Loviți în baza piramidei! UPU e baza piramidei! Sistemul e defect! Ăștia suntem, atâția suntem! În spitalul asta vin copii, în urgență, de la sute de kilometri! Pentru că în orașul lor nu are cine să-i trateze! În fiecare zi îmi mai caut câte un motiv să merg mai departe! Și îl găsesc în privirea fiecărui copil pe care pot să-l ajut! Atâția câți suntem, suntem aici că să fie copiii ăștia bine”…
Mă buseste plansul. I-am simțit disperarea. Nu am apucat să-i cer permisiunea să-i dau și numele. Dar eu îi mulțumesc! Lui și tuturor colegilor săi care, într-o duminică nebună, au salvat vieți de copii la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cel mai mare spital de pediatrie din România.
Așa că, domnule Ministru, o demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă. Aduceți medici, refaceți unitățile de primiri urgențe, asigurați gărzi peste tot în țară. Țară are nevoie de medici, nu de vorbe!”, a scris Simona Gherghe în mediul online. 

 

 

Rafila, despre cazul femeii de la Urziceni: Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie

 

 

Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, referindu-se la cazul femeii care a născut pe stradă, ajutată de un echipaj de ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni.

"Am vazut imaginile de la Urziceni. (...) Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun", a spus ministrul.

 

Poliţia anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, IPJ Ialomiţa s-a autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. S-a constituit o echipă de cercetare la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni şi se fac în acest moment verificări cu privire la toate aspectele. S-a deschis un dosar penal în cauză", au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

În spaţiul public au apărut imagini cu femeia care a născut pe trotuar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: femeie  nascut  rafila  simona gherghe  spital  trotuar  urziceni 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel