Adriana Bahmuțeanu, mesaj din cimitir pentru Silviu Prigoană: „Am venit aici, la căpătâiul tău, să te rog să faci dreptate”
Anghel Damian se bucură de succes nu doar pe plan profesional, ci și personal. Actorul are o carieră de invidiat și o familie cu care se poate mândri. El și Theo Rose s-au căsătorit anul acesta și au împreună un băiețel.
Cu toate acestea, actorul se confruntă cu un sindrom mai puțin cunoscut. Invitat în podcastul Danei Rogoz, Anghel Damian a mărturisit că suferă de sindromul impostorului. Sindromul impostorului este o stare psihologică în care o persoană se simte nedemnă de succesul, realizările sau poziția pe care o deține, chiar dacă există dovezi clare ale competenței sale. Cei care experimentează acest sindrom au o teamă constantă că vor fi considerați ca fiind lipsiți de merit sau competență, crezând că succesul lor se datorează mai degrabă norocului, întâmplării decât abilităților lor reale.
Anghel Damian a vorbit deschis despre lupta sa interioară cu sindromul impostorului și despre cum oscilează între sentimentul de îndoială față de propriile merite și încrederea că poate duce la bun sfârșit orice sarcină. De asemenea, actorul a precizat că până și după ce își atinge obiectivele, apare un val de gânduri care îl fac să se întrebe dacă ceea ce face este cu adevărat corect sau dacă, în adâncul sufletului, este doar un impostor care își păcălește colegii și publicul.
Te-ar putea interesa și: Maria Popovici, transformare uluitoare după divorț. Cum a slăbit și ce planuri are pentru noul an
„Sufăr de sindromul impostorului. Am acest sindrom, pentru cei care nu îl cunosc, te gândești indiferent de evidență sau niște dovezi concrete că poate tot ceea ce ai făcut nu este un merit al tău, ci este o impostură, că nu meriți tot ceea ce ai, că poate nu ești suficient de bun și reușești să păcălești. (…) Sper că nu o să sune ciudat, dar în mine e această luptă, între a suferi de acest sindrom al impostorului, în care îmi pun foarte multe probleme și pe de altă parte, orice task mi-a fost dat în general, întotdeauna am crezut că se poate, orice(…).
Mi s-a și întâmplat să-mi iasă, iar la un moment dat începe reversul și zic „Dacă de fapt nu e așa și dacă e doar o iluzie în care eu zic ce poate să fie așa de complicat, dar tu de fapt faci lucrurile greșit, nu sunt bune, ești de fapt un mare farsor care trece prin lume”, a spus Anghel Damian, în cadrul podcastului realizat de Dana Rogoz.
Sindromul impostorului poate afecta sănătatea mentală și emoțională, ducând la stres cronic, anxietate, oboseală și chiar depresie. De asemenea, poate influența negativ performanța la locul de muncă, relațiile și deciziile de viață, deoarece persoanele care se simt impostori sunt mai puțin predispuse să își asume riscuri sau să își valorifice potențialul.
Te-ar putea interesa și: Andreea Bălan, mărturisiri despre cererea în căsătorie. Ce spune artista despre nuntă și când ar putea avea loc
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Vedete
Iată ce-ți rezervă astrele...
Clubul catalan a anunțat că atacantul spaniol Lamine...
Vlad Petreanu și-a anunțat...