Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
În cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care a fost concepută pentru a celebra incluziunea, iubirea și toleranța, au apărut controverse neașteptate. Organizatorii au inclus în spectacol un moment controversat, considerat de mulți ca fiind o batjocură la adresa Reginei Marie-Antoinette, figura istorică marcantă.
Istoricul Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu a fost profund afectat de modul în care a fost reprezentată Regina Marie-Antoinette în cadrul ceremoniei, descriind momentul ca fiind derizoriu și lipsit de respect.
„Într-o ceremonie care teoretic ar fi trebuit să includă fiecare opțiune și orientare, organizatorii au ales să batjocorească un personaj istoric important,” a afirmat Iorga-Bărbulescu într-o postare pe Facebook.
Pe lângă această controversă, ceremonia a inclus și interpretarea cântecului revoluționar „Ça ira”, cunoscut pentru versurile sale care promovează violența împotriva aristocraților și incită la război social. Versurile cântecului, care fac referire la „spânzurarea” și „jupuirea” aristocraților, au fost percepute de critici ca un limbaj al urii și al terorii, încurajând violența împotriva unei categorii sociale.
Istoricul Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu a exprimat că aceste elemente contravin spiritului de toleranță și diversitate promovat de eveniment.
„Am fost profund ofensat și discriminat. Dacă aceasta este imaginea ‘lumii noi’, prefer să rămân vetust,” a adăugat el, subliniind disconfortul și dezamăgirea față de modul în care au fost tratate aceste teme.
Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, destinată să marcheze un nou standard de incluziune și acceptare, a fost astfel umbrită de aceste controverse, stârnind dezbateri intense asupra sensibilității și respectului în cadrul manifestărilor internaționale. Reacțiile și criticile vor influența fără îndoială modul în care sunt organizate și prezentate evenimentele globale viitoare.
„Într-o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris care s-a dorit incluzivă, promotoare a iubirii și a toleranței, în care teoretic fiecare opțiune și orientare și-au avut locul, organizatorii au găsit de cuviință să includă această batjocură la adresa Reginei Marie-Antoinette, martirizată în 1793 și luată în derâdere aseară. În plus, s-a auzit și sinistrul cântec revoluționar “Ça ira”, în care se vorbește despre spânzurarea și jupuirea aristocraților, practic despre ștergerea lor de pe fața pământului. Limbaj al urii, incitare la violență împotriva unei categorii sociale, încurajarea terorii, batjocorirea unui personaj istoric care pentru mulți reprezintă încă un simbol. Eu, unul, m-am simțit profund ofensat și discriminat. Dacă aceasta este imaginea “lumii noi”, prefer să rămân vetust”, a scris istoricul Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu pe Facebook.
VEZI ȘI: Nebunie la Jocurile Olimpice: Cina cea de Taină, reinterpretată de LGBT / VIDEO
Holy shit! @GojiraMusic performing a metal version of Les Miserables while a headless Marie Antoinette sings along?!? ????????
— Marco Collins (@notmarcocollins) July 26, 2024
Paris, you’re not fucking around!#OlympicsOpeningCeremony pic.twitter.com/GK1WRTOGoR
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Spectacola Team
Categorie: Stiri
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...