Andreea Antonescu rupe tăcerea despre decizia Andreei Bălan de a nu o invita la concertul de la Sala Palatului: „Am împărțit scena și viață pentru o perioadă lungă”
Sofia Vicoveanca nu este doar una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică populară, ci și o gospodină desăvârșită. Așadar, după ce se retrage de pe scenă, artista le pregătește celor dragi cele mai delicioase preparate. Nepoții au însă o cerere specială. O roagă pe solistă să le facă întotdeauna ciorba ei delicioasă, acrită cu borș acru. Sofia Vicoveanca a dezvăluit, pe această cale, care este rețeta pe are o urmează mereu.
“Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în ciorbă atât cât o guști, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca, potriit click!
De asemenea, artista a dezvăluit și care este secretul prin care se menține în continuare în formă. Aceasta nu bea cafea, iar zilnic respectă cel puțin două mese sănătoase.
"Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna, smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e. Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!”, a explicat cântăreața.
Vedeta are însă și un meniu special, de post, pe care l-a adoptat deja. Celebra interpretă de muzică populară consumă extrem de multe legume sau sucuri naturale, care o ajută să rămână sănătoasă, dar să nu acapareze nici kilograme în plus, în această perioadă.
„Normal că ţin post! Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune “Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu! Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva. Nu carne, dar trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Ţin post şi nu ţin, dar asta-i meseria mea, nu am ce face! Deocamdată ţin. Oi vedea cât pot că dacă plec în lume, vă daţi seama că nu ştiu cum o să fie. Trebuie să plec in Suedia, de Sfântul Nicolae, am cântare acolo la Stockholm, la ambasadă chiar.
Apoi, pe 13 decembrie plec în Israel, la Mormântul Sfânt. Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când ţin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudităţi, cu sfeclă roşie, cu ţelină, cu morcovi, cu de toate şi cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăţ! Mă rog la Doamne-Doamne!”, spus Sofia Vicoveanca, potrivit sursei citate.
Sofia Vicoveanca, secretul unui ten fără riduri, la 80 de ani: ”De câțiva ani mă dau pe față cu...”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: ciorba postul craciunului rețetă sofia vicoveanca
Anca Dimancea vine cu...