Soția lui Mihai Șora răspunde acuzațiilor primite din partea fiului acestuia: „A mințit”
Luiza Șora a reacționat, după acuzațiile pe care le-a primit la slujba de înmormântare a soțului ei, chin din partea copiilor filosofului.

Înmormântarea lui Mihai Șora de pe 28 februarie nu s-a terminat fără incidente neplăcute. Fiul filosofului, Tom Șora, a ținut un discurs în biserică, unde i-a adus mai multe acuzații dure văduvei acestuia, care nu le-ar fi permis celor doi copii ai săi să ia legătura cu tatăl său, în ultimii ani de viață. Luiza Șora răspunde acum acuzațiilor și mărturisește că, în realitate, cei doi nu și-au dorit să țină legătura cu părintele lor pe care nu l-au sunat nici măcar la aniversarea vârstei de 100 de ani. 

„Tom Şora a minţit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu tatăl lui. Tom Şora, ca şi sora lui, Sanda Şora, nu i-au telefonat, pur şi simplu, lui Mihai Şora ani la rând - nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani”, a scris pe Facebook Luiza-Palaciuc.

Citește și: Soția lui Mihai Șora, scrisoare sfâșietoare: „Să fii cuminte! Mă întorc repede”

Luiza Șora, acuzații către Tom Șora

Mai mult, aceasta spune că, până în ultima clipă de viață, tatăl lor a avut același număr de telefon de zeci de ani, pe care copiii n-ar fi încercat să-l contacteze vreodată. 

„Examinând istoricul apelurilor intrate la cele două numere active ale lui Mihai Şora: 02131863** şi 02131863**. Cel dintâi avea mereu robotul activat, unde oricine putea lăsa un mesaj, în caz că nu eram acasă. La care se adaugă numărul nostru de mobil, neschimbat de peste 20 de ani, şi pe care Tom Şora, ca şi dumneavoastră, de altfel, îl cunoaşteţi. Şi unde pot fi trimise sms’uri ori mesaje pe WhattsApp, atunci când este pus pe silenţios. De asemenea, nu i-au trimis nicio scrisoare, carte poştală, mesaj prin vreo altă persoană”, a continuat ea. 

Te-ar putea interesa și: Secretul longevității lui Mihai Șora. Filosoful s-a stins din viață la 106 ani: „Atât de simplu”

Motivul pentru care nu i-a anunțat de moartea tatălui lor 

Aceasta recunoaște faptul că a uiat să-i informeze pe cei doi de faptul că tatăl lor s-a stins din viață, însă spune că a fost mult prea preocupată ca toate detaliile înmormântării să fie bine puse la punct. Femeia spune că, pur și simplu, nu și-a dat seama de acest aspect, însă nu a fost rău intenționată.

„Când spun „niciodată“ nu mă refer doar la ultimii ani, ci şi la deceniile dinainte de anul 2000, copiii lui Mihai Şora fiind stabiliţi în străinătate de la sfârşitul anilor ’70, începutul anilor ’80.(...) În vârtejul organizării înmormântării, cu multe drumuri, proceduri, formalităţi, nu m-am gândit, efectiv, la Tom Şora. Probabil că ar fi trebuit să fiu mai pragmatică şi să-i telefonez. Nu sunt o fiinţă pragmatică, iar, pentru mine, ceea ce conta era, întâi de toate, Mihai Şora: gândul ca totul să decurgă impecabil, să fie la înălţimea omului înmormântat.“, a mai scris aceasta.

Ce acuzații i-a adus Tom Șora

“Doamnelor și domnilor, vă mulțumesc că ați venit. Eu sunt Tom Șora, fiul lui Mihai Șora. Am venit aici pentru comemorarea tatălui meu. Nu am venit singur, am venit cu nepotul lui Mihai Șora, Alexandru, și cu strănepotul lui, Nico. Și am venit și în numele surorii mele Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Și nu aș fi ținut această mică prelegere dacă nu m-aș fi simțit obligat. Este spontană, nu am pregătit-o, am improvizat-o acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost aduse numai foarte, foarte, frumoase cuvinte aduse spiriritului elevat al lui Mihai Șora. Eu voi spune alte lucruri. Scurte.

Am aflat de moartea tatălului meu cu totul întâmplător. Și anume, o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc, cu toții locuim în Germania. Și atunci sora mea mi-a spus sâmbătă seară că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștințat că a murit. Am aflat întâmplător”, a declarat fiul filosofului, chiar la slujba de înmormânatare

Data: 01 Martie 2023, 16:14
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: acuzatii  inmormantare  luiza sora  mihai sora  scandal  tom sora 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...