Starul controversat căruia i s-a redus pedeapsa pentru dopaj
Data publicării:
Un star din lumea fotbalului a primit o pedeapsă mai blândă după ce s-a dopat.

Este vorba despre francezul Paul Pogba, jucătorul lui Juventus Torino, care va putea reveni pe teren mai devreme decât se aştepta, la începutul anului 2025. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus sancţiunea pentru dopaj de la patru ani la 18 luni, scrie EFE, notează Agerpres.

Citește și - Cadoul supriză primit de Gigi Becali! S-a aflat totul! - Foto în articol - https://www.spectacola.ro/cadoul-supriza-primit-de-gigi-becali-s-a-aflat-totul-foto-in-articol_41867.html 

 

'Putem confirma decizia: doar 18 luni de suspendare care au început din data de 11 septembrie 2023. Vom prezenta şi motivaţia deciziei în perioada următoare', a declarat un oficial al TAS.

Numărătoarea inversă a început!

 

Mijlocaşul francez a postat, pe reţelele sociale, o fotografie a sa alături de o clepsidră, sugerând o numărătoare inversă până la momentul în care va putea juca din nou.

'În sfârşit, coşmarul s-a încheiat (...) Această perioadă a fost extrem de grea pentru mine deoarece am muncit atât de mult şi dintr-o dată totul a fost pus sub semnul întrebării', a menţionat acesta.

Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj, anunţa încă din luna februarie că va face apel la TAS şi susţinea că nu a luat niciodată 'cu bună ştiinţă sau deliberat' produse dopante.

Testat pozitiv la testosteron în august 2023

 

Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani, campion mondial în 2018, testat pozitiv la testosteron în august 2023, a fost condamnat la patru ani de suspendare de către tribunalul antidoping italian.

'Am fost informat de decizia Tribunalului Naţional Antidoping şi consider că verdictul este incorect', scria atunci internaţionalul francez (91 de selecţii, 11 goluri) pe contul său de Instagram. 'Sunt trist şi şocat că tot ce am construit în cariera mea de profesionist mi-a fost luat. Când voi fi eliberat de restricţii legale, întreaga poveste va deveni clară, dar nu am luat niciodată cu bună ştiinţă sau deliberat suplimente care ar încălca reglementările antidoping', adăuga el.

'Ca sportiv profesionist, nu aş face niciodată nimic pentru a-mi îmbunătăţi performanţele utilizând substanţele interzise şi nu am fost niciodată lipsit de respect şi nu i-am înşelat pe ceilalţi sportivi şi suporteri ai echipelor pentru sau împotriva cărora am jucat. În urma deciziei anunţate astăzi, voi face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv', arăta acesta.

A fost prins după meciul Udinese - Juventus

 

Paul Pogba a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese - Juventus, disputat în luna august 2023, în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat. Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări şi de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron.

Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliţii de testosteron provin de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite. Testosteronul, hormonul fertilităţii şi sexualităţii masculine, favorizează dezvoltarea musculară. 

Citește și - Victorie uriașă pentru Simona Halep. Sportiva a primit decizia definită, în procesul de dopaj - https://www.spectacola.ro/victorie-uriasa-pentru-simona-halep-sportiva-a-primit-decizia-definita-in-procesul-de-dopaj_37314.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Sport

Starul controversat căruia i s-a redus pedeapsa pentru dopaj

Un star din lumea fotbalului a primit o pedeapsă mai...



Sursa foto: https://www.freepik.com/, @__natalisha__

Cinci zodii care vor obține câștiguri financiare în decembrie. Va fi o lună a prosperității

Adevăruri ascunse/ YouTube

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o trădare profundă

Captură video: Pro TV. Sursa foto: Mihai Trăistariu/Instagram

Karmen Simionescu s-a dat de gol și a spus asta despre Mihai Trăistariu, în direct la TV: „Sper să nu vadă vreodată, dar aia e, îmi asum”

Captură video: YouTube/Vocea României

Horia Brenciu a izbucnit în lacrimi la Vocea României. Vedeta nu s-a putut abține: „Când aud vocea ei, tresar. Brusc, toate amintirile se îngrămădesc în capul meu” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top trei zodii norocoase la moșteniri. Mihai Voropchievici: „Toamna va fi plină de abundență pentru ei”

Sursă foto: Facebook/Daiana Prodan

Daiana, atac dur la adresa lui Radu Vâlcan. Imaginile care nu s-au văzut la TV: „Se lua de mine! Mă atacau foarte mult. Nu au dat chestiile astea la televizor” 

Captură video: YouTube/Vocea României

Oleg Spînu, finalist Românii au talent 2023, a întors toate scaunele la Vocea României. Irina Rimes: „Te vreau atât de mult, încât mi-am blocat doi colegi!” / Video

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

„Ai hărțuit-o, lovit-o, ți-ai bătut joc de ea”. Zanni îl face praf pe Jador, după ce a declarat că Oana Ciocan are o nouă relație: „Stătea cu ochii vineți de lacrimi legată de pat în casă”

Captură video: YouTube/Vocea României

Jitaru Lavinia a făcut senzație pe scena de la Vocea României. Theo Rose s-a ridicat de pe scaun și și-a pus mâinile în cap / Video

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodia care ar putea să primească o sumă de bani

Captură video: YouTube/ Radu Tibulca. Sursă foto: Instagram/Karmen Simionescu

„Auuu, au”. Cătălin Botezatu, reacție neașteptată după ce Karmen Simionescu a spus în direct la TV că își dorește să se mărite cu el

Sursă foto: Freepick/ pikisuperstar

Cele patru zodii care vor avea doar noroc în octombrie. Va fi o lună cu reușite pe toate planurile




Starul controversat căruia i s-a redus pedeapsa pentru dopaj

Un star din lumea fotbalului a primit o pedeapsă mai...

Sezonul 2024-2025 din Liga Portugal e exclusiv în AntenaPLAY

Etapa a patra din Liga Portugal programează derby-ul...

pixel