Ștefan Bănică Jr, dezvăluiri inedite despre relația cu tatăl său: „Era extrem de dur și extrem de tranșant”
Ștefan Bănică Jr a vorbit despre relația pe care a avut-o cu tatăl său.

Ștefan Bănică senior a fost unul dintre cei mai mari artiști ai României. S-a născut pe 11 noiembrie 1933, la  Călărași și s-a stins din viață pe 27 mai 1995, București. A fost actor de film si de teatru, dar a știut și cum să cucerească inimile românilor cu muzica sa. Recent, Ștefan Bănică Jr a făcut dezvăluiri neașteptate despre tatăl său.

Artistul a povestit că tatăl său, regretatul Ștefan Bănică, era dur cu el când venea vorba de profesie. 

Ștefan Bănică Jr: „Era extrem de dur și extrem de tranșant”

„Tata a avut un gen de atitudine pe care l-am înțeles mult mai târziu. Era extrem de dur și extrem de tranșant. Eu nici nu-i demonstram, având o timiditate excesivă în fața lui și el având o personalitate extrem de puternică și zicea că decât să te faci actor, mai bine te faci altceva”, a spus Ștefan Bănică Jr. în cadrul podcastului Fain&Simplu.

Ștefan Bănică Jr.: „Eu așa am fost crescut. Am crescut cu respectul”

Artistul a precizat că tatăl său era mai exigent din cauza faptului că privea altfel lumea tetrului. 

„Generația lui (a tatălui său, n.r.), el al terminat institutul în 1955, în 1956 a venit „Generația de aur”: George Constantin, Rebengic, Cozorici, o pleiadă, Silvia Popovici, Draga Olteanu, oho. O pleiadă întreagă de actori uriași și valori. El, făcând parte din generațiile care au schimbat teatrul românesc și filmul românesc, avea o anumită disciplină și o anumită implicare pe care rar o mai văd în ziua de astăzi. Eu așa am fost crescut. Am crescut cu respectul față de meserie și implicare”, a adăugat Ștefan Bănică.

„Din păcate, a prins doar un singur concert de-al meu”

Ștefan Bănică se bucură de o carieră de succes atât în televiziune, cât și pe plan muzical. Acest lucru nu este întâmplător, pentru că artistul a avut în familie un exemplu foarte bun de urmat, de la care a putut să se inspire și care l-a sfătuit la orice pas. Chiar dacă a apucat să participe doar o singură dată la concertul său, Ștefan Bănică spune că tatăl lui l-a susținut întodeauna și a fost foarte mândru de el.

"Atunci când am intrat la Institutul de Teatru a fost momentul în care tata şi-a dat seama că vreau să fac într-adevăr meseria asta. Nu m-a ajutat absolut deloc cu pregătirea pentru Institut şi, atunci când am fost admis, respectul lui a fost cu atât mai mare. Şi din momentul ăla a fost interesat de absolut tot ce făceam. Tata a apucat să mă vadă în premiere la teatru şi filme, în show-uri de televiziune.

Din păcate, a prins doar un singur concert de-al meu. Dar în timpul ăsta mi-a dat multe sfaturi, unele dintre ele s-au pliat perfect pe personalitatea mea. Ele veneau din experienţa lui, care era colosală, dar e important să vezi ce ţi se potriveşte, pentru că era experienţa lui, nu a mea. Aşa le spun şi eu copiilor mei: „Eu vă dau exemple din experienţa mea, iar voi luaţi de la mine ce credeţi că e bun pentru voi.", a declarat Ștefan Bănică, potrivit viva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 19 aug 2022, 22:50

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Captură video Youtube/ Eva Măruță

Eva Măruță, atac dur la adresa tatălui ei, după ce acesta a complimentat-o pe Denise Rifai: „Taci din gură” / VIDEO