Studiourile de fim de la Hollywood, decizie DRASTICĂ: Suspendăm lansările filmelor noastre în cinematografele din Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Cele mai importante studiouri de producție cinematografică de la Hollywood au luat această dezicie, pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina, statul afectat în urma războiului izbucnit de Rusia.  

Paramount Pictures este cel din urmă studio important de la Hollywood care a luat decizia de a sista lansările filmelor sale în cinematografele din Rusia după ce această ţară a invadat Ucraina săptămâna trecută.

"Într-o perioadă în care suntem martori la tragedia care se petrece în Ucraina, am decis să suspendăm lansările filmelor noastre în cinematografele din Rusia, inclusiv premierele filmelor 'The Lost City' şi 'Sonic the Hedgehog 2'. Suntem alături de toţi cei care sunt afectaţi de criza umanitară din Ucraina, Rusia şi pe pieţele internaţionale şi vom continua să monitorizăm situaţia pe măsură ce lucrurile evoluează", a declarat un purtător de cuvânt al studioului Paramount.

Studioul Universal s-a alăturat acestui boicot în a doua parte a zilei de marţi, ceea ce înseamnă că toate cele cinci studiouri majore de la Hollywood şi-au suspendat pentru moment lansările programate în Rusia. Universal nu are programată o lansare importantă în Rusia până la premiera filmului "Ambulance", regizat de Michael Bay, în luna aprilie.

"Ca răspuns la criza umanitară în curs de desfăşurare în Ucraina, Universal Pictures a suspendat lansările sale în Rusia", a declarat un purtător de cuvânt al studioului hollywoodian, marţi după-amiază.

Luni, studiourile Disney, Sony şi Warner Bros. au făcut anunţuri similare, suspendând premierele unor filme precum "Turning Red", "Morbius" şi "The Batman" în cinematografele ruseşti "din cauza crizei umanitare din Ucraina". Pentru moment, mai multe producţii hollywoodiene care au fost deja lansate în Rusia, inclusiv "Uncharted", o adaptare a studioului Sony a jocului video omonim, şi "Death on the Nile", o ecranizare Disney a celebrului roman cu acelaşi titlu publicat de Agatha Christie, vor continua să fie proiectate în Rusia până la finalul perioadei prevăzute în contractele de distribuţie.

Rusia nu este o piaţă cinematografică de prim rang, însă câteva superproducţii recente au avut succes în această ţară. De exemplu, "Spider-Man: No Way Home" a obţinut încasări robuste de 44 de milioane de dolari, iar "Venom: Let There Be Carnage" a generat încasări de 32 de milioane de dolari, făcând ca Rusia să devină a doua piaţă ca importanţă pentru acest film după America de Nord. "Uncharted" şi "Death on the Nile", cele mai noi lansări hollywoodiene, au obţinut până acum în Rusia încasări de 9 milioane de dolari, respectiv 6,7 milioane de dolari.

Companiile din întreaga industrie de divertisment analizează în această perioadă perspectivele privind lansările de conţinuturi în Rusia în contextul invadării Ucrainei de forţele militare ruseşti. Luni, compania Netflix a anunţat că nu va găzdui cele 20 de canale necodate din Rusia pe care compania americană de streaming ar putea fi obligată să le găzduiască în virtutea legislaţiei ruse, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: International
Tagurile articolului: filme  Hollywood  război  rusia  ucraina 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”




pixel