Super-Luna Plină „STURION” de pe 12 august. De ce se numește așa și cum îi poți folosi puterea
Pe 12 august 2022 avem o Lună Plină. De data aceasta este vorba despre o super-Lună Plină „sturion”. Când se petrece o Lună Plină, de ce anume este numită super-Lună, mai mult, de ce se cheamă „sturion” și ce îți poate aduce în viață? Cum putem profita de fazele Lunii? Află mai jos!

În 2022 ne-am bucurat deja de trei Super-Luni Pline în mai, iunie și iulie, aceasta fiind a patra și ultima pe anul acesta. Se pare că și în 2023 și în 2024 vom avea tot patru Super-Luni Pline la rând, în timp ce în 2025 doar trei. 

De ce se numește Luna Plină „Sturion”?

Conform eu.usatoday.com, Luna Plină din august este o Lună-Sturion deoarece sturionul gigantic de la Great Lakes și de la Lacul Champlain era prins de cele mai multe ori în această perioadă. Sturionii sunt niște pești extrem de mari, care păstrează o structură neschimbată de mai bine de 100 de milioane de ani. Sunt cu totul și cu totul speciali, iar în prezent sunt protejați din cauză că numărul lor a scăzut dramatic. Potrivit guinnessworldrecords.com, cel mai scump caviar se numeşte „Almas” sau „caviar beluga” şi provine de la un peşte din specia Huso huso, din familia sturionilor. Preţul unui kilogram este de aproximativ 34.500 de dolari. În 2013, datele World Wild Found prezentate în cadrul lansării proiectului „Protejaţi sturionii, cel mai valoros dar al naturii” au arătat că România şi Bulgaria, care erau cei mai importanţi exportatori de caviar provenit de la sturionii sălbatici din zona Dunării, deţineau cea mai mare populaţie naturală la această specie din Uniunea Europeană. Prohibiţia la sturion a fost introdusă în România în 2006, iar în Bulgaria în 2011.

De ce au Lunile Pline nume? Ei bine, în Almanahul Bătrânului Fermier (Old Farmer's Almanac) acestea sunt numite în funcție de vechi tradiții din toată lumea. Numele pe care le primesc se aplică întregului ciclu lunar, nu doar Lunii Pline. În septembrie, așadar, vom avea Luna „Recoltei”, iar în octombrie pe cea „a Vânătorului”.

Citește continuarea pe ASTROSENS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 09 aug 2022, 17:05

Captură video Youtube/ Sunrise

Porecla pe care Meghan Markle o avea la palat. Așa era numită Ducesa de Sussex de către angajați

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Părintele Calistrat, Facebook/ captură video Youtube/ AntenaSport

Anamaria Prodan, atac dur la adresa Părintelui Calistrat: „Rușine Bisericii Ortodoxe Române. Ce să învățăm noi de la asemenea preoți?”

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Adela Popescu, Instagram

Adela Popescu, probleme cu bona din Republica Dominicană: „Mi s-a schimbat copilul”. Ce a pățit vedeta

Kate Middleton, captură video Youtube/ ITV News

Hainele la care Kate Middleton trebuie să renunțe, din cauza noului titlu: „Va deveni mai formală și mai potrivită pentru poziția ei”

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Sursa foto: Tudor Chirila și Andreea Esca, facebook, colaj foto

Tudor Chirilă a recunoscut. Artistul a fost îndrăgostit de Andreea Esca: “Această dragoste a rămas neîmplinită”

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, ipostază de infarct, în limuzină: „Faci furori peste tot”. Cum s-a fotografiat artista

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au botezat copilul. Primele imagini de la eveniment / FOTO