Televiziunea Română îşi ia rămas bun de la Mitică Popescu. TVR îşi modifică programele ca un ultim omagiu adus regretatului artist
Marele actor a fost cel mai longeviv colaborator permanent al TVR. Televiziunea Publică va difuza programe speciale în semn de omagiu

„Trecerea reputatului actor la cele veşnice este o imensă şi de neînlocuit pierdere. Televiziunea Română regretă dispariţia maestrului Mitică Popescu, care a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani şi îşi modifică programele ca un ultim omagiu adus regretatului artist.Astăzi, de la ora 22.00, la TVR 1 îl putem revedea pe Mitică Popescu într-unul dintre rolurile memorabile, cel din filmul „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980). Ecranizarea romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru îi aduce pe micul ecran, alături de Mitică Popescu, pe actorii Valeria Seciu, Mircea Diaconu, Gheorghe Cozorici.
TVR CULTURAL a programat în această seară, de la ora 22.00, „Mătrăguna”, un spectacol realizat împreună cu Teatrul Mic, în care Mitică Popescu i-a avut parteneri pe Dinu Manolache, Coca Bloos, Nicolae Dinică, Adriana Schiopu. Programul va fi difuzat şi pe TVR MOLDOVA, de la ora 22.10, iar de la 22.50, pe TVR Internaţional.

Mâine, 5 ianuarie, de la ora 19.00, telespectatorii vor putea urmări la TVR CULTURAL, „Monştrii sacri”, în care Mitică Popescu apare alături de Coca Bloos, Ana Scarlat, Adriana Şchiopu, Ion Lupu, dar şi de cea care i-a fost parteneră în viaţa reală, Leopoldina Bălănuţă. „Monştrii sacri” este un spectacol despre jocurile sentimentale din lumea bună a personalităților artistice, dar şi o perfectă pledoarie pentru teatru şi tot universul uman pe care arta teatrală îl descoperă şi îl imaginează. Spectacolul aduce poveşti din viaţa culiselor teatrului presărate cu agreabile mondenităţi şi adevăruri omeneşti. Povestea unui cuplu ideal de actori, care se iubesc şi se tachinează, se petrece într-o cabină de teatru din alte vremuri, apoi într-un interior sofisticat impecabil imaginat de scenograful Mihai Mădescu.Şi „Duminica filmului românesc” va fi dedicată regretatului actor. TVR 2 va difuza pe 8 ianuarie filmele „Tufă de Veneţia” (ora 13.00) şi „Gustul şi culoare fericirii” (ora 20.00). Dacă în primul film îl vom vedea pe Mitică Popescu împreună cu Toma Caragiu, Marin Moraru, Stela Popescu, Octavian Cotescu, Coca Andronescu, în cel de seară, pe generic sunt şi alţi mari artişti precum: Cornelia Gheorghiu, Vasile Cosma, Dorel Vişan, Gheorghe Visu. 

TVR 2 a mai programat, duminică, 8 ianuarie producţiile speciale „Iarna amintirilor” (ora 14.20); „In memoriam Mitică Popescu” (ora 17.00) şi „Portret recompus Mitică Popescu” (ora 21.35).

De-a lungul unei cariere fabuloase de peste patru decenii, Mitică Popescu a interpretat sute de personaje în cinematografie şi teatru. Născut la 2 decembrie 1936, în Bucureşti, a absolvit, în 1967, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, a jucat pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, dar cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o pe „scândura” Teatrului Mic. 

Dincolo de impresionanta carieră de actor, Mitică Popescu a avut o vastă activitate şi în televiziune, unde a înregistrat numeroase momente umoristice alături de Leopoldina Bălănuţă, Nicu Constantin, Sebastian Papaiani, Ştefan Iordache, Florin Piersic etc, şi a fost prezentatorul uneia dintre cele mai longevive producţii TVR, emisiunea „D'ale lu’ Mitică", difuzată din 1999 la postul TVR 2. Timp de aproape 24 de ani, Mitică Popescu a introdus în casele telespectatorilor reportaje sociale şi poveşti din zona rurală spuse cu un haz inconfundabil.

În cinematografie, rămân marcante rolurile Cocoşilă din „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu sau cel al comisarului Munteanu din „Trenul de aur”.

A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.


Rămas bun, Maestre!”, a transmis TVR


Data: 04 ian 2023, 15:44
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: emisiune  mitica popescu  murit  tvr 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...