Diagnosticul Regelui Charles - Ce cancer ar putea avea. Dr. Mihai Dobra, semnal de alarmă
Data publicării:
Dr. Mihai Dobra a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a dezvăluit despre diagnosticul primit de Regelele Charles. 

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, în urma unor investigații la care a fost supus în ultima perioadă. Monarhul a fost internat într-un spital privat din Marea Britanie recent, acolo unde a fost supus unei operații hipertrofie benignă de prostată. Astfel, specialiștii au identificat faptul că starea de sănătate a regelui este, de fapt, mai precară de atât, precizând că este vorba despre cancer. Comunicatul oficial care a anunțat boala suveranului britanic nu a dezvăluit însă locul în care este localizată boala nemiloasă, asigurând totuși oamenii de faptul că acesta urmează deja un tratament în acest sens.

Astfel, jurnalistul Val Vâlcu l-a avut invitat în cadrul unei emisiuni de la DC News și DC Medical pe Dr. Mihai Dobra, doctor în științe medicale, medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică: tumori renale parenchimatoase, carcinom urotelial înalt, tumori vezicale, tumori testiculare și peniene, endourologie înaltă și joasă, care a dezvăluit despre ce diagnostic ar putea fi vorba.

„Regele Charles a fost controlat pentru adenom de prostată. În timpul acestei intervenții s-a descoperit un cancer. Despre ce ar putea fi vorba?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„E foarte probabil ca un pacient de o vârstă venerabilă să dezvolte hiperplazia benignă de prostată. După vreo 50-55 de ani deja începem să dezvoltăm hiperplazia sau hipertrofia, mărirea în volum a prostatei. Patologiile prostatei sunt unele foarte polimorfe care pleacă de la cele inflamatorii, de tip prostatite, acute sau cronice, mărirea în volum a prostatei, cum se întâmplă cu hiperplazia. (...) 

E clar că regele Charles avea o patologie prostatică, cum are mare parte din populația masculină de peste 70 de ani.", a spus Dr. Mihai Dobra. 

„Noi, în momentul actual, nu știm exact ce tip de cancer este luat în discuție”

Astfel, de la informațiile minime pe care Casa Regală le-a făcut publice, cu privire la diagnosticul primit de monarhul britanic, specialistul spune că există mai multe tipuri de cancer care pot fi luate în calcul, iar mai jos vă oferim una dintre variantele analizate de medic.

„E  foarte probabil ca, în cadrul evaluării pentru adenomul de prostată, nu știm dacă este tratat medicamentos sau tratat chirurgical, se poate descoperi, în funcție de evaluările imagistice de înaltă performanță, inclusiv cancer recto-sigmoidian. Poate fi o supoziție. Noi, în momentul actual, nu știm exact ce tip de cancer este luat în discuție. Știm că face, probabil, o chimioterapie.

Standardul de investigații presupune câteva lucruri care au rămas în picioare de câteva zeci, sute de ani. Adică, tușeul rectal. În cadrul unui tușeu rectal poți evalua toată zona respectivă, nu numai peretele rectal și zona posterioară a prostatei. Poți evalua sfincterul, formațiuni tumorale, rectale. Poate că în cadrul unui tușeu rectal sau un RMN dedicat pentru prostată, așa numitul RMN multiparametric, a existat o descoperire incidentală imagistică de înaltă performanță a unei alte patologii.”, a mai spus medicul. 

Vă invităm să urmăriți întregul interviu mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: International


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel