Toma Caragiu, omagiat la Ploieşti. Marele actor ar fi împlinit duminică 97 de ani
Data publicării:
Teatrul din Ploieşti îi aduce în acest sfârşit de săptămână un omagiu actorului Toma Caragiu, care ar fi împlinit duminică 97 de ani.

''Duminică, 21 august, se împlinesc 97 de ani de la naşterea lui Toma Caragiu, personalitate a scenei teatrale româneşti care s-a remarcat, de asemenea, printr-o activitate artistică prolifică în radio, televiziune şi cinematografie. (...) Pentru a onora amintirea celui care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei instituţiei noastre şi a marca acest moment aparte, reprezentat de împlinirea a 97 de ani de la naşterea sa, Teatrul 'Toma Caragiu' va organiza, în această duminică, o serie de activităţi care se doresc a fi o umilă reverenţă în faţa personalităţii exemplare a marelui artist'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, de la ora 10,00, va fi adus un omagiu la statuia acestuia, amplasată în scuarul din vecinătatea Teatrului, şi la bustul din foaierul Teatrului "Toma Caragiu".

''Pe parcursul întregii zile, aleea pietonală din faţa teatrului se va impregna cu frânturi din sufletul celui al cărui nume îl poartă şi va găzdui o expoziţie fotodocumentară ce prezintă imagini care au imortalizat o parte din marile roluri ale lui Toma Caragiu din spectacole montate de regizori de renume pe scena teatrului ploieştean şi pe scenele unor importante instituţii teatrale din Bucureşti. Ziua se va încheia cu proiecţia unui material video, un album vizual ce va reuni unele dintre celebrele sale monologuri, dar şi scenete în care i-a avut parteneri pe Marin Moraru, Tamara Buciuceanu-Botez, Octavian Cotescu, Anda Călugăreanu sau Mircea Diaconu'', informează sursa citată.

Proiecţia va putea fi vizionată începând cu ora 20,00, într-un spaţiu special amenajat la intrarea în Teatrul "Toma Caragiu".

În cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, ambele activităţi exterioare se vor desfăşura în foaierul teatrului.


Toma Caragiu s-a născut în anul 1925, la Hrupisti, o localitate din Grecia, într-o familie de origine aromână, alături de care, în 1940, se mută în România, stabilindu-se la Ploieşti, unde urmează cursurile Şcolii "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel".

La vârsta de 28 de ani, după ce anterior a fost angajat în trupa Teatrului Naţional din Bucureşti, apoi a Teatrului de Stat din Constanţa, este numit în funcţia de director al Teatrului de Stat din Ploieşti, poziţie în care se va afla pentru următorii 12 ani. În memoria sa, din 1991, teatrul din Ploieşti a fost numit Teatrul "Toma Caragiu".

De-a lungul carierei, Toma Caragiu a interpretat zeci de roluri pe scenele de teatru, în filme sau în producţii de radio şi televiziune, fiind distins, în 1967, cu Ordinul Meritul Cultural Clasa a III-a "pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice", notează Agerpres.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: actor  teatru  toma caragiu 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel