Top 10 filme de Ziua Îndrăgostiților. Cele mai impresionante povești de dragoste
Data publicării:
10 filme pe care să le urmărești de Valentine’s Day.

1. The Notebook


Bazat pe romanul cu același nume al lui Nicholas Sparks, filmul îi are ca protagoniști pe Allie Nelson (Rachel McAdams) și Noah Calhoun (Ryan Gosling) ale căror drumuri se intersectează pentru prima dată în adolescență, în timpul unei veri fierbinți din Carolina de Sud a anilor 1940. Povestea lor de dragoste (consemnată într-un caiet) este citită cu voce tare de un domn în vârstă (James Garner) unei colege de azil (Gena Rowlands). Atașamentul celor doi față de această piesă devine clar pe măsură ce filmul avansează...

 

2. Notting Hill

Ce obții când un star de cinema internațional întâlnește un proprietar de librărie londonez? O fată, care stă în fața unui tip și îi cere să o iubească - sau cel puțin așa spune celebra replică. 
William Thacker (Hugh Grant) este doar un londonez obișnuit care duce o viață obișnuită în Notting Hill. Până când vedeta americană de film Anna Scott (Julia Roberts) intră într-o zi în librăria lui și îi dă lumea peste cap.


 3. Valentine’s Day


Un concurent evident pe lista noastră de filme de Ziua Îndrăgostiților. Produs și regizat de Richard Curtis, Valentine’s Day are o distribuție de excepție:  Jennifer Garner, Julia Roberts, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Patrick Dempsey, Bradley Cooper și Taylor Swift.

La fel ca în Love Actually, filmul urmărește un grup de personaje în mini episoade, toate confruntându-se cu probleme de dragoste de Ziua Îndrăgostiților. De la o cerere în căsătorie care este respinsă câteva ore mai târziu, la o profesoară îndrăgostită fără să știe de un bărbat căsătorit și un căpitan al armatei americane care se întoarce special pentru a surprinde pe cineva în ziua cea mare.

 


4. Romeo + Julieta


Adaptarea lui Baz Luhrmann este un clasic al anilor '90 care a făcut ca milioane de adolescenți din întreaga lume să se îndrăgostească de un tânăr Leonardo DiCaprio (faimos înainte de Titanic). De asemenea, merită vizionat pentru celebra scenă a acvariului cu pești, care este acompaniată de hitul I'm Kissing You al lui Des'ree din 1996.

Nu este chiar cel mai optimist film de Ziua Îndrăgostiților, această versiune cinematografică rămâne fidelă intrigii originale (și tragice) shakespeariene. Cu toate acestea, Luhrmann răstoarnă decorul în America contemporană, reprezentându-i pe Montanghezi și Capuleți ca fiind grupuri mafiote războinice echipate cu pistoale (nu cu săbii).

 

5. Bridget Jones’ Diary

Bridget Jones este una dintre cele mai îndrăgite eroine din cinematografie. Și, bineînțeles, cine poate uita scena de luptă iconică dintre actorii Colin Firth și Hugh Grant. Originalul s-a dovedit a fi un asemenea succes în 2001, încât a dus la o continuare și la un al treilea film mult așteptat - Bridget Jones' Baby (2016).

Filmul este o adaptare după seria de cărți scrisă de autoarea Helen Fielding. Iar fanii lui Austen vor remarca în special faptul că intriga este o versiune modernă a filmului Mândrie și prejudecată. Ziua de 1 ianuarie marchează un nou an de rezoluții pentru Bridget, în vârstă de 30 de ani, care își propune să își găsească un "iubit drăguț și sensibil". Dar planurile ei se dau peste cap atunci când începe o poveste de dragoste cu șeful ei, Daniel Cleaver (Hugh Grant), iar un pretendent neașteptat își aruncă pălăria în ring pentru a cuceri afecțiunea lui Bridget.

 


6. Crazy, Stupid, Love


Această comedie romantică spumoasă și amuzantă îi are în rolurile principale pe Steve Carrell din The Office US și pe actrița Julianne Moore, alături de Ryan Gosling și Emma Stone din La La Land. Aceasta din urmă recreează scena iconică din Dirty Dancing.

În timpul unei ieșiri în oraș, de altfel normale, Cal Weaver (Steve Carrell) află că soția sa Emily (Julianne Moore) l-a înșelat și vrea să divorțeze. Orbit și debbusolat, el dă peste Jacob (Ryan Gosling) într-un bar elegant din Los Angeles. Iar afemeiatul în serie îi împărtășește lui Cal mișcările sale de seducție, transformându-l în curând pe Cal într-un gigolo. Dar este acest nou Cal cine vrea să fie cu adevărat?

 

7. When Harry Met Sally

 Această comedie romantică regizată de Nora Ephron se mândrește cu o distribuție de excepție, o scriitură ascuțită și fundalul filmului romantic suprem: New York. 

Sally Allbright (Meg Ryan) și Harry Burns (Billy Crystal) se întâlnesc ca absolvenți la Universitatea din Chicago și se împrietenesc într-o călătorie cu mașina spre New York, unde își vor începe viața de după absolvire. Departe de a fi o călătorie prietenoasă, cei doi se despart și nu mai păstrează legătura. Dar, destul de sigur, drumurile lor se intersectează din nou ceva timp mai târziu și se pare că impresiile inițiale pe care și le-au făcut unul altuia au fost nepotrivite, cei doi devenind prieteni și poate chiar mai mult.

 


8. Dirty Dancing


Dirty Dancing este un film romantic iconic despre maturitate, care l-a propulsat pe Patrick Swayze în lumina reflectoarelor și, fără îndoială, a dus la o creștere a numărului de înscrieri la cursuri de dans atunci când a fost lansat în 1987. O piesă care a rezistat în mod surprinzător testului timpului - piesa câștigătoare a premiului Oscar (I've Had) the Time of my Life rămâne un cântec de nuntă preferat și astăzi.

Frances Houseman (Jennifer Grey), în vârstă de 18 ani, cunoscută mai bine sub numele de Baby, se duce la Kellerman's, stațiunea de vacanță a familiei, pentru o vară de distracție în 1963, alături de mama, tatăl și sora ei mai mare, Lisa. Între spectacolele de magie și alte activități de acest gen ale oaspeților, Baby se împrietenește cu mai mulți membri ai personalului stațiunii, inclusiv cu profesorul de dans Johnny Castle (Patrick Swayze). Iar cei doi ajung să se cunoască mai îndeaproape când un eveniment nefericit  o determină pe Baby devină partenera de dans  a acestuia.

 

9. P.S, I Love You


Un alt film lacrimogen care ocupă un loc fruntaș în lista noastră de filme de Ziua Îndrăgostiților este P.S, I Love You și povestea sa dulce-amăruie despre dragoste. A fost un rol de debutant pentru actorul scoțian Gerard Butler (care, în mod interesant, joacă rolul unui irlandez în film). În plus, Pheobe din "Friends" (alias Lisa Kudrow) este un plus binevenit în distribuția comediei romantice.

Adaptare după cartea populară cu același nume de Cecelia Ahern. Holly (Hillary Swank), proaspăt văduvă, încă se confruntă cu urmările devastatoare ale pierderii soțului Gerry (Gerard Butler). Dar, din fericire, soțul ei a planificat din timp și a scris în prealabil scrisori pentru soția sa, timp de un an, care conțin sfaturi și activități utile pentru a o ajuta să treacă peste suferință. Una dintre aceste aventuri o duce în Irlanda - locul unde cei doi s-au întâlnit pentru prima dată - și îi reamintește că viața continuă și după o tragedie.

 

10. Pretty Woman


Pentru mulți fani ai comediei romantice, acesta este unul dintre cele mai bune filme de Ziua Îndrăgostiților pe care să le vedeți în ziua cea mare. 

Două lumi se ciocnesc în Pretty Woman atunci când omul de afaceri Edward Lewis (Richard Gere) o întâlnește pe dama de companie Vivian (Julia Roberts). După ce se îndrăgostește de ea, în prima lor noapte împreună, Edward îi oferă lui Vivian un contract profesional de două săptămâni pentru a-l însoți în Beverly Hills pentru afaceri. Dar, cu siguranță, limitele dintre relația lor profesională și cea personală încep să se estompeze. Iar perechea își dă seama că trebuie să depășească o mulțime de probleme din lumea reală dacă vor să facă pasul spre o relație amoroasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: dragoste  filme  the notebook  valentines day  ziua indragostitilor 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel