Top 5 cele mai sănătoase legume din acest sezon. Ce beneficii uimitoare au pentru organism. Nutriționistul Călugăru Alexandru explică/ EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Nutriționistul Alexandru Călugăru a explicat, în exclusivitate pentru SPECTACOLA,  care sunt beneficiile  celor mai sănătoase legume din acest sezon.

Alexandru Călugăru, nutriționist și antrenor de fitness, explică care sunt beneficiile legumelor din acest sezon.

Vinetele - conțin calciu, fier și alti nutrienți și minerale esențiale sănătății organismului nostru, acestea îmbunătățesc circulația sângelui datorita fitonutrientilor esențiali care se regăsesc în mare parte în coaja acesteia. Datorita vitaminei K pe care o conțin și a bioflavonoidelor, Vinetele reduc riscul cheagurilor de sânge, ceea ce înseamnă că persoanele care consuma în mod regulat vinete vor fi ferite de accidente vasculare cerebrale și infarct.

Așadar daca vrei să eviți accidentele vasculare cerebrale, infarct-urile, cheagurile de sânge și alte probleme ale inimii, vinetele vin în ajutorul tău, te vor ajuta să faci acest lucru și iți vor întări și proteja inima.

 

Gogoșarii – aceștia ajuta la prevenirea cancerului, în special în prevenirea cancerului de prostata cât și cel pulmonar, daca ești fumător, nu strica să adaugi în meniurile tale și gogoșar. Aceștia conțin vitamina E , vitamina A și vitamina C.

Vitamina E din compoziția Gogoșarului vă oferi un aspect tânăr parului și pielii tale.

Vitamina A din compoziția acestuia iți vă îmbunătății vederea, iar vitamina C și Magnezi-ul pe care le conține te vor ajuta să scapi de anxietate.

Vitamina C pe care un gogoșar o conține este de ajuns pentru a iți întări sistemul imunitar și a te proteja de răcelile care apar la începutul toamnei, iar pe lângă asta, ajuta la absorbția fierului în organism, așa că pot fi consumați cu ușurință alaturi de vinete, beneficiile acestora fiind extrem de mari împreună.

 

Ardeiul Capia – că și vinetele, ardeiul Capia vine și el în compoziția să cu o foarte mare cantitate a vitaminei K, vitamina care este extrem de benefica și necesara de către persoanele care prezinta risc de osteoporoza, în general de către femeile care intra la menopauza și automat prezinta un risc mai mare al apariției acestei afecțiuni.

Datorita vitaminii B6 pe care o conține poate preveni anemia sau ameliora simptomele acesteia.

Ardeiul capia este și un antiinflamator foarte bun datorita conținutului ridicat de cupru pe care îl deține, reducând inflamațiile și ajutând în tratarea artitrei. Acesta ameliorează sindromului de colon iritabil datorita fibrelor dietetice pe care le conține, tot acestea consumate în cantitate mare te scapă de hemoroizi și pietre la rinichi cât și de constipație sau diaree, așadar consumul de ardei Capia iți vor regla tranzitul intestinal și te vă proteja de câteva afecțiuni foarte neplăcute.

 


Ridichiie – datorita continului de vitamina C, ridichile iți vor întări sistemul imunitar, ajutandu-te să lupți cu răcelile și gripele de sezon cât și cu alte afecțiuni, iar asta nu este tot, complexul de vitamine B pe care le conține, alaturi de zinc și fosfor contribuie la îngrijirea pielii. Beneficiile ridichilor nu se opresc aici, acestea conțin și Potasiu fiind esențial în reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sângelui.

Ridichile sunt după cum bine știți, antibacteriene, acest lucru le face extrem de benefice în protejarea rinichilor și combaterea infecțiilor urinare, iar în afara de asta, ridichiile curata sângele de toxine și reziduuri și iți mențin ficatul sănătos fiind foarte recomandate persoanelor care au icter fiindcă reduc și reglează nivelul bilirubinii.

 

Sfecla Rosie – aceasta scade riscul de cancer si reduce tumorile, are proprietati inflamatorii si te fereste de afectiuni precum Parkinson, Alzheimer cat si diabet sau afectiuni cardiace. Datorita fibrelor pe care le contine si care absorb grasimile, sfecla, contribuie la reglarea colesterolului. Ca si ridichiile, aceasta elimina toxinele si ajuta ficatul.   

Călugăru Alexandru, Personal Trainer si Instructor de Fitness

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: beneficii  legume  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel