Top greșeli grave făcute de părinți în educația copiilor. Părintele Teologos: Este tragic!
Data actualizării:
Data publicării:
Părintele Teologos a spus care este marea greșeală pe care o fac părinții în educația copiilor, dar și cum trebuie abordate anumite probleme din viața de familie.

“Pentru că cei tineri caută cu nesaț experiență și ghidaj, este crucial să aibă exemplele corecte și luminarea necesară pentru a găsi Raiul. Din păcate astăzi părinții nu mai sunt exemple și nu mai dau timp copiilor pentru simplu fapt că îi trădează pe copii ecranelor și societății, crezând că astfel rezolvă problema și atunci și copiii îi trădează și ei pentru că părinții nu și-au arătat dragostea prin jertfirea timpului și astfel se destramă focarul de iubire care era familia. Devin străini și singuri printre cei care erau cu ei“, a spus părintele Teologos.

Ce îi distruge pe copii. Efecte concrete

 

“Ceea ce este tragic este faptul că nu de puține ori părinții le fac toate voile copiilor crezând că astfel le fac bine. Binele se face prin ridicarea copilului din adicții și deviații, prin îmbogățirea lui în experiența duhovnicească prin exemplul personal și nu prin mâncare, haine și bani, chiar dacă și acestea sunt necesare până la un punct.

Citește și - Cum scăpăm de frica de moarte. Părintele Teologos: Spun la foarte multă lume asta! - https://www.spectacola.ro/cum-scapam-de-frica-de-moarte-parintele-teologos-le-spun-la-foarte-multa-lume-asta_37575.html 

Să nu uităm că noi nu suntem niște stomacuri ambulante

 

Fraților, pentru a ne mântui trebuie să ne tăiem voia păcătoasă, nu să ne-o împlinim. Nu în trup, ci în duh. Acolo trebuie să ne ducem. Dacă nu ne taie voia părinții când suntem mici sau partenerul de viață când suntem mari – fie că e soție sau stareț – atunci cine o să ne-o taie? Să nu uităm că noi nu suntem niște stomacuri ambulante. Noi suntem niște suflete întâi de toate. Și din cauza asta trebuie cizelat omul în duh, crescut în duh, nu în trup“, a zis părintele Teologos.

Citește și - Părintele Teologos: Când e păcat să mergi la sală - https://www.spectacola.ro/parintele-teologos-cand-e-pacat-sa-mergi-la-sala_37572.html 

 

“Astfel tinerii lăsați liberi în larg se îneacă în oceanul informațional al electronicii și pentru ei cerul devine ca ecranul unui televizor lăsat deschis după terminarea programului. Tinerii devin NE-ciopliți pentru că cioplitorii au trădat și astfel din arborii ce trebuiau să devină, devin tufe, tufe de Veneția.

Pentru ce a fost creată, de fapt, persoana

 

Devin foarte brutali, cu o gândire foarte rapidă, scurtă, superficială și masiv paralelă – un întreg haos în capul lor și toate acestea din cauza ecranelor. Au un deficit de atenție foarte pronunțat și o lipsă acută de sens în viață și deci de motivație pentru că numai iubirea perfectă a lui Dumnezeu și posibilitatea ajungerii ca Dumnezeu poate să-l motiveze cu adevărat pe om. Orice alt scop este minor și nu împlinește persoana pentru că persoana a fost creată pentru îndumnezeire și deci dacă omul nu navighează către Dumnezeu, navighează haotic, în derivă ca un vas fantomă“, a mai spus părintele Teologos.

VIDEO

Youtube video image

“Ceea este cel mai grav este faptul că datorită faptului că tinerii sunt închiși în închisorile concentrice ale grijilor, ecranelor și ale gândurilor lor, nu mai ajung la persoane ca să se hrănească cu iubirea necesară pentru a-și continua urcușul către Sursa iubirii perfecte. Gravitatea crește și mai mult în clipa în care realizăm faptul că astăzi tinerii nu au exemple duhovnicești din familia și neamul lor ci exemple trupești din internetul străin.

Familia îi iubește în timp ce internetul nu-i iubește, ci încearcă să-i exploateze și orice sursă neiubitoare, exploatatoare este de evitat chiar dacă este, să zicem, corectă politic și științific. Astfel tinerii eșuează în viață și cred că totul se reduce la trup. Fraților, grija de trup nu trebuie făcută spre pofte, griji, ci doar pentru a avea trupul liniștit capabil să-i ofere sufletului toată puterea de a avansa spre perfecțiune“, a mai declarat părintele Teologos, în cadrul unui material video postat pe O Chilie Athonită - Bucurii din Sfântul Munte.

Citește și - ''Mașină, vilă și concediu în Dubai, dar tot nefericit''. Pr Pimen Vlad: Secretul fericirii în câțiva pași simpli. Cum îți vei schimba radical viața - https://www.spectacola.ro/masina-vila-si-concediu-in-dubai-dar-tot-nefericit-pr-pimen-vlad-secretul-fericirii-in-cativa-pasi-simpli-cum-iti-vei-schimba-radical-viata_37702.html 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Stiri



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”

Captură video: YouTube/Antena Stars. Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Teo Trandafir nu s-a putut abține, după ce Mihai Albu a declarat că a topit verigheta Iuliei Albu, după divorț: „Cum să iei înapoi? Cum să iei darul?”

Captură video: Instagram/antenaplay.ro

Cristina și Andrei Rotaru s-au împăcat? Mama fostului concurent de la Insula Iubirii i-a dat de gol / Foto

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel