Tot ce trebuie să știi despre admiterea la UNATC. Liviu Lucaci: „La noi, greșeala face parte din procesul pedagogic” / EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Dacă și tu te-ai gândit cel puțin o dată să-ți continui studiile la UNATC, mai jos vei regăsi informații prețioase despre această instituție, chiar de la rectorul facultății, Liviu Lucaci.

Liviu Lucaci, rector UNATC, a fost invitat în cadrul emisiunii Întâlnire cu arta, realizată la Spectacola și DC News, unde ne-a dezvăluit ce trebuie să știe tinerii care își propun în luna septembrie să dea admiterea aici. Nu este un loc destinat doar pentru învățare, ci și pentru autocunoaștere, ne spune acesta, care dezvăluie faptul că la UNATC greșeala face parte din procesul pedagogic, astfel încât nicio ideea sau părere nu trebuie să fie ținută ascunsă.

„Tinerii care vin aici trebuie să știe că intră într-o lume puțin altfel, în care poate ce li s-a spus de acasă sau în liceu că nu au voie să facă, la noi sunt îndemnați. Asta nu înseamnă haos, ci niște reguli noi, iar regulile acestea îi îndeamnă pe tineri să se exprime pe ei înșiși, să afle cine sunt și să îndrăznească. La noi, greșeala face parte din procesul pedagogic. Ești îndemnat să încerci, deci să greșești. În felul ăsta afli cine ești, îți găsești parteneri în lume, pentru că lucrăm cu diferiți parteneri. Deci pregătirea principală este curajul pentru a da la UNATC.”, a declarat Liviu Lucaci, Rector UNATC, în cadrul emisiunii.

VEZI și: George Mihăiță, eșecul admiterii la facultate și motivația care l-a adus pe scenă. Legăturile neștiute dintre acesta și Sergiu Nicolaescu: „Nu voiam să renunț”

UNATC, o gamă largă de domenii

Cine asociază UNATC-ul doar cu teatrul sau filmul, trebuie să afle că facultatea mai are disponibile multe alte meserii. De la scenografie, regie de film, până la domeniile care se ocupă de imagine, sunet sau de animația digitală, cu toate acestea te vei întâlni aici, spune Liviu Lucaci.

„Noi avem multe meserii artistice pentru care pregătim studenți. Arta actorului, regie de teatru, coregrafie, păpuși marionete, regie de film, studii teatrale, scenografie, imagine de film, multimedia, unde intră sunet și imagine, animație digitală, scenaristică, filmologie, scriere dramatică, sunt multe meserii artistice. Acești oameni sunt în aceeași clădire, deci vor crea echipe artistice, se vor cunoaște.”, ne mai dezvăluie Liviu Lucaci.

VEZI și: A treia ecranizare a romanului polițist „Atac în bibliotecă”, la 40 de ani de la lansare. George Arion, la Întâlnire cu Arta - VIDEO

Mai multe cursuri sunt comune

Totuși, chiar dacă departamentele sunt diferite, studenții se vor întâlni adesea la diferite cursuri, proiecte, lucru care nu trebuie să-i mire pe cei care vin aici. Meseriile acestea necesită și în viața reală o echipă, iar acest lucru încearcă să-l implementeze profesorii încă din facultate.

„La teatru avem 4 ani, iar la film 3, urmând apoi masteratul pentru cine își dorește. La teatru, avem anumite cursuri comune, iar studenții de la diverse departamente se întâlnesc, încep să lucreze unii cu alții, să se cunoască, apoi urmând să se specializeze. Deci avem cursuri la facultatea de film care sunt comune, până la un punct, ca să formeze echipe, filmul se face în echipă. Sunt toate meserii care necesită o echipă.”, a continuat el.

Urmărește întreaga emisiune aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: actor  admitere  liviu lucaci  unatc 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel