Adriana Bahmuțeanu continuă lupta cu Honorius și Silvius Prigoană și în anul 2025. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai săi: „La mine au reguli, acolo nu”
Se spune că tradiția a luat naștere în jurul anului 1909 în orașul Alicante, din Spania. În acel an, recolta de struguri a fost extrem de bogată, iar producătorii de vin au inventat această practică pentru a încuraja consumul surplusului de fructe. Ideea a prins rapid, fiind transformată într-un ritual cu semnificații simbolice.
Cu toate acestea, există și alte ipoteze legate de origine. Una dintre acestea spune că tradiția ar fi fost inițiată de clasele aristocratice din Madrid în secolul al XIX-lea, care obișnuiau să consume struguri și șampanie pentru a sărbători Anul Nou. Practica a fost adoptată ulterior și de clasele populare, fiind reinterpretată ca un obicei cu scopuri superstițioase.
Fiecare dintre cele 12 boabe de struguri reprezintă una dintre lunile anului care urmează. În momentul în care ceasul bate ora 12, tradiția spune că trebuie să mănânci câte un bob de strugure pentru fiecare bătaie. Dacă reușești să mănânci toate cele 12 boabe în ritmul bătăilor ceasului, se spune că vei avea parte de un an plin de noroc, sănătate și prosperitate. Ordinea în care mănânci strugurii poate avea și ea o semnificație. Dacă un bob este dulce, se spune că luna respectivă va fi una bună. Dacă un bob este acru, luna respectivă ar putea aduce provocări sau dificultăți.
Adăugarea elementului conform căruia strugurii se mănâncă sub masă este o reinterpretare modernă, întâlnită mai rar și în anumite regiuni. Aceasta combină două superstiții: mâncatul boabelor de struguri și statul sub masă. În unele culturi, statul sub masă la miezul nopții simbolizează atragerea norocului sau a unui partener de viață în anul care urmează.
În prezent, tradiția celor 12 boabe de struguri este păstrată în special în Spania, dar și în țări precum Mexic, Chile, Argentina și Venezuela. Multe familii își pregătesc boabele de struguri înainte de miezul nopții, uneori decojindu-le sau scoțând semințele pentru a le mânca mai ușor. Astfel, cele 12 boabe de struguri reprezintă o combinație de tradiție, credință în noroc și celebrarea speranței pentru un an mai bun și rămâne un simbol al începutului unui nou capitol în viața oamenilor.
Te-ar putea interesa și: Ce alimente nu se consumă în noaptea de Revelion și ce trebuie să mâncăm pentru noroc și belșug
Pește
Peștele simbolizează abundența și progresul, deoarece „înoată înainte”. În multe culturi, consumul de pește de Revelion este un obicei norocos, mai ales dacă este preparat întreg, pentru a aduce un an complet și împlinit.
Fructe rotunde
Rotunjimea lor simbolizează ciclul complet al anului și norocul. Rodia este considerată un simbol al fertilității și belșugului.
Carne de porc
Porcul simbolizează progresul și bunăstarea, deoarece „merge înainte” atunci când își caută hrana. În Europa de Est și Centrală, preparatele din carne de porc sunt nelipsite de pe masa festivă, reprezentând prosperitatea și belșugul.
Te-ar putea interesa și: Patru semne zodiacale care vor fi vedetele anului 2025: Transformări și oportunități majore în drumul lor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Stiri
Astrologul Ana-Maria Ticea a...
Bursucu' a anunțat că a...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Lotul echipei de fotbal Petrolul...
Astrologul Ana-Maria Ticea a...
Bursucu' a anunțat că a...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Iată ce-ți rezervă astrele...