Trupa Il Volo revine în România pentru un concert grandios în cadrul turneului mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE”
Data publicării:
La numai câteva luni de la concertul susținut cu un succes uriaș pe scena Arenelor Romane, celebrul grup pop-opera IL VOLO a inlcus România în programul noului turneu mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE”. Admiratorii celor trei artiști italieni din țara noastră vor avea, astfel, privilegiul de a se bucura de o experiență concertistică unică pe 16 iulie 2022, la Sala Palatului din București.”

Trupa Il Volo va porni într-un nou turneu impresionant cu peste 100 de concerte în întreaga lume, începând din luna martie a anului viitor. Turneul mondial intitulat „IL VOLO SINGS MORRICONE” poartă și numele celui mai recent album al trioului, lansat la începutul lunii noiembrie a acestui an, un omagiu adus maestrului Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX.

Acompaniați de o orchestră simfonică, artiștii vor suprinde din nou audiența cu un repertoriu special presărat cu amintiri și momente pline de umor. Programul concertului cuprinde atât melodiile de pe noul album, interpretări ale compozițiilor muzicale legendare semnate de Ennio Morricone, cât și piesele care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali.

Piero, Ignazio și Gianluca dedică astfel o parte din cariera extraordinară lui Ennio Morricone, cu un proiect rafinat, destinat să ajungă direct în inima a milioane de oameni din întreaga lume, deoarece combină melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor și autor, ale unora dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene și internaționale cu vocile unice ale trioului. În ultimii zece ani de carieră, datorită pasiunii și devotamentului pentru muzică, Il Volo a urcat în topurile lumii, promovând italianul Bel Canto pe tot mapamondul, din America până în Japonia.

Albumul „Il Volo Sings Morricone” a fost lansat în întreaga lume pe 5 noiembrie 2021 și conține 14 melodii legendare din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea sa. Acest proiect global marcat nu numai de lansarea iminentă a albumului ci și de organizarea acestui turneu mondial a fost susținut chiar de familia maestrului Ennio Morricone.

Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble au lucrat mai multe luni pentru conceptul muzical, iar pentru înregistrările finale au colaborat cu artiști de anvergură precum, violonistul David Garrett pentru piesa „La Califfa”, violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în „Se”, trompetistul Chris Botti în „Come Sail Away” și flautistul Andrea Griminelli în „Nella fantasia”, de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care l-a acompaniat intens cu Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării acesteia.

Piesa „The colors of love”, de pe același album, scrisă pentru cei trei tenori de Andrea Morricone, fiul lui Ennio, este o melodie care vorbește despre singurătatea din vremea pandemiei de Covid-19, despre zgomotul constant al ambulanțelor – „un sunet îndepărtat”, despre dificultatea de a reacționa în timp ce privești uimit lumea de la o fereastră și, în sfârșit, despre sentimentul de libertate pe care îl simți atunci când totul se termină și îți poți îmbrățișa din nou persoana iubită.

Albumul conține și piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului „The good, the ugly, the bad”, însoțită pentru prima dată de un text, scris tot de fiul său, Andrea Morricone.

 

Publicul din România se va putea bucura de concertele  programate pe 16 iulie, la Sala Palatului din București și pe 18 iulie,  la BT-Arena din Cluj-Napoca.

 

 Este cunoscut faptul că trupa Il Volo se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din țara noastră, un public fidel care nu ratează nici o ocazie de a lua parte la aceste show-uri cu adevărat speciale.

 


Il Volo domină lumea pop – opera internațională de peste un deceniu. În concertele „ IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE”, acompaniați de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoble vor cuceri audiența cu un repertoriu muzical fascinant, pornind de la interpretările unice ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone și trecând prin melodiile celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului. 


Piero Barone, Gianluca Ginoble și Ignazio Boschetto și-au început cariera la o vârstă foarte fragedă, în 2009. Ascensiunea lor a atras numeroase colaborări de succes cu artiști precum Barbra Streisand și Placido Domingo, umplând săli precum Arena di Verona și Radio City Music Hall din New York, fiind ovaționați în turneele din Europa, America și Japonia. De-a lungul timpului au cântat în Panama cu ocazia celei de-a XXXIV-a Zilei Mondiale a Tineretului, în fața Papei Francisc și a peste un milion de oameni și au fost invitați la cele mai importante canale de televiziune și festivaluri din întreaga lume. Single-ul „Grande Amore” și albumul „Sanremo Grande Amore”, au cucerit topurile iTunes. Nu doar publicul, ci și criticii muzicali s-au pronunțat în favoarea trupei Il Volo, onorând-o cu prestigiosul Premiu Marcel Besançon 2015. În 2016 și 2017 au lucrat la proiectul „Notte magica”, un omagiu adus evenimentului din 1990 al celor trei tenori Josè Carreras, Placido Domingo și Luciano Pavarotti. La proiect a participat Placido Domingo, unul dintre cei mai importanți tenori din istoria muzicii mondiale.
În 2019, Il Volo a revenit pe podiumul Festivalului de la Sanremo cu piesa „Musica che resta”. Toamna aceluiași an a venit cu lansarea la nivel mondial a unui nou proiect de colecție, intitulat „10 Years”, care conține cele mai apreciate piese din repertoriul trupei Il Volo, cum ar fi „Grande amore”, dar și melodii celebre ca „O Sole mio” sau „My Way”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Evenimente
Tagurile articolului:   bucuresti  concert  il volo  il volo sings morricone  romania 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel