Tudor Chirilă: „Ce se întâmplă cu cei care sunt la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați?”
Data actualizării:
Data publicării:
Tudor Chirilă face o radiografie a societății în care trăim, plecând de la subiectul spectacolului „Visul american”. 

Tudor Chirilă se află în plin turneu național cu spectacolul „Visul American”, în regia Iarinei Demian, în care interpretează 9 personaje. 

Visul American - o radiografie comică, cinică și brutal de sinceră a societății americane 

Invitat în emisiunea „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, Tudor Chirilă explică ce reprezintă visul american și cum poate fi acesta introdus în societatea românească:

„Spectacolul „Visul american” este o radiografie cinică și brutal de sinceră a societății americane, care încearcă să să vândă iluzia visului american.  Vis american care se pare că nu este împlinit pentru toată lumea.

Ce se întâmplă cu cei care nu reușesc să participe la visul american, care nu reușesc să beneficieze de el? Acești excluși de la masa visului american, cei care sunt zona limitrofă a societății, la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați, și asta pentru că societatea proiectează asupra lor tot felul de defecte, mai mult sau mai puțin îngrozitoare.

 Întrebarea este una filozofică, după acest spectacol. Ce facem cu cei care nu reușesc să se ridice la standardele și la așteptările unei societăți? Îi excludem, încercăm să îi integrăm, să îi acceptăm, încercăm să înțelegem povestea?  Încercăm să ne dea să ne dăm seama că ei, până la urmă, au un background”, a declarat Tudor Chirilă în emisiunea de la Spectacola. 


Procesul lui Johnny Depp cu Amber Heard. Tudor Chirilă: „Doi oameni care sunt de fapt victimele mediilor în care au crescut”


Mă uit la procesul lui Johnny Depp și Amber Heard și mă uit la doi oameni care sunt de fapt victimele mediilor în care au crescut. Cum facem cu oamenii ăștia? Astea sunt niște probleme pe care le ridică  Spectacolul „visul american”  și o face într-o multitudine de feluri, o face și comic, o face și tragic.


Care este visul american și cum l-am putea introduce în societatea românească 


„Visul american este o colecție de așteptări sociale, economice, pe care fiecare cetățean trebuie să le împlinească ca să fie fericit. Cei care nu le împlinesc, nu sunt fericiți, nu trăiesc visul american. Nu vreau să fac spoiler foarte mult, dar există un personaj care vine și spune „eu sunt fericit. Sunt fericit pentru că, în primul rând, am o sănătate de fier, am o nevastă, am un copil, am casă, am mașină, am fond de pensii, contribuții, am asigurare, am un cartier curat în care locuiesc,am totul sunt fericit”. 


Tudor Chirilă: „Omul nu cred că este făcut să stea cuminte în banca lui”

Și a fost o discuție foarte interesantă la Cluj, cineva a întrebat „ce ați vrut să spuneți”. Era o întrebare extrem de sinceră, pentru că poate pentru omul acela, astea poate chiar erau niște valori. Și pentru foarte mulți oameni sunt niște valori. Și am spus că poate nu ar trebui să  răspund eu, hai să vedem dacă cineva din sală a înțeles altceva, și cineva a răspuns: Din punctul meu de vedere este vorba despre autosuficiență. Despre înrolarea într-un standard de viață previzibil, atât de comun, atât de băgat în niște șabloane încât nu mai există niciun strop de creativitate, niciun strop de a ieși din această paradigmă socială, încât devine plictisitor. 

Și subscriu. Omul nu cred că este făcut să stea cuminte în banca lui. Cumva, visul american, de multe ori, spune că dacă stai în banca ta și îți vede treaba ta, și muncești, îți faci rate, plătești taxe și așa mai departe. Atenție! Nu este pledoaria mea pentru pentru ilegalitate dar este o pledoarie pentru puțină creativitate în viață.

Sunt oameni care caută cu orice preț un standard social care să le ofere protecție siguranță și să nu aibă bătăi de cap, ăsta e visul american.  Ai totul fără bătăi de cap, ceea ce nu este un lucru rău,  oricine are nevoie de chestia asta, nu poți trăi o viață întreagă într-o aventură.

Dar cred că trebuie să existe un mix în viața noastră”, a mai spus artistul. 

 


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: spectacol  teatru  Tudor Chirilă  visul american 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel