Tudor Chirilă: „Ce se întâmplă cu cei care sunt la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați?”
Tudor Chirilă face o radiografie a societății în care trăim, plecând de la subiectul spectacolului „Visul american”. 

Tudor Chirilă se află în plin turneu național cu spectacolul „Visul American”, în regia Iarinei Demian, în care interpretează 9 personaje. 

Visul American - o radiografie comică, cinică și brutal de sinceră a societății americane 

Invitat în emisiunea „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, Tudor Chirilă explică ce reprezintă visul american și cum poate fi acesta introdus în societatea românească:

„Spectacolul „Visul american” este o radiografie cinică și brutal de sinceră a societății americane, care încearcă să să vândă iluzia visului american.  Vis american care se pare că nu este împlinit pentru toată lumea.

Ce se întâmplă cu cei care nu reușesc să participe la visul american, care nu reușesc să beneficieze de el? Acești excluși de la masa visului american, cei care sunt zona limitrofă a societății, la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați, și asta pentru că societatea proiectează asupra lor tot felul de defecte, mai mult sau mai puțin îngrozitoare.

 Întrebarea este una filozofică, după acest spectacol. Ce facem cu cei care nu reușesc să se ridice la standardele și la așteptările unei societăți? Îi excludem, încercăm să îi integrăm, să îi acceptăm, încercăm să înțelegem povestea?  Încercăm să ne dea să ne dăm seama că ei, până la urmă, au un background”, a declarat Tudor Chirilă în emisiunea de la Spectacola. 


Procesul lui Johnny Depp cu Amber Heard. Tudor Chirilă: „Doi oameni care sunt de fapt victimele mediilor în care au crescut”


Mă uit la procesul lui Johnny Depp și Amber Heard și mă uit la doi oameni care sunt de fapt victimele mediilor în care au crescut. Cum facem cu oamenii ăștia? Astea sunt niște probleme pe care le ridică  Spectacolul „visul american”  și o face într-o multitudine de feluri, o face și comic, o face și tragic.


Care este visul american și cum l-am putea introduce în societatea românească 


„Visul american este o colecție de așteptări sociale, economice, pe care fiecare cetățean trebuie să le împlinească ca să fie fericit. Cei care nu le împlinesc, nu sunt fericiți, nu trăiesc visul american. Nu vreau să fac spoiler foarte mult, dar există un personaj care vine și spune „eu sunt fericit. Sunt fericit pentru că, în primul rând, am o sănătate de fier, am o nevastă, am un copil, am casă, am mașină, am fond de pensii, contribuții, am asigurare, am un cartier curat în care locuiesc,am totul sunt fericit”. 


Tudor Chirilă: „Omul nu cred că este făcut să stea cuminte în banca lui”

Și a fost o discuție foarte interesantă la Cluj, cineva a întrebat „ce ați vrut să spuneți”. Era o întrebare extrem de sinceră, pentru că poate pentru omul acela, astea poate chiar erau niște valori. Și pentru foarte mulți oameni sunt niște valori. Și am spus că poate nu ar trebui să  răspund eu, hai să vedem dacă cineva din sală a înțeles altceva, și cineva a răspuns: Din punctul meu de vedere este vorba despre autosuficiență. Despre înrolarea într-un standard de viață previzibil, atât de comun, atât de băgat în niște șabloane încât nu mai există niciun strop de creativitate, niciun strop de a ieși din această paradigmă socială, încât devine plictisitor. 

Și subscriu. Omul nu cred că este făcut să stea cuminte în banca lui. Cumva, visul american, de multe ori, spune că dacă stai în banca ta și îți vede treaba ta, și muncești, îți faci rate, plătești taxe și așa mai departe. Atenție! Nu este pledoaria mea pentru pentru ilegalitate dar este o pledoarie pentru puțină creativitate în viață.

Sunt oameni care caută cu orice preț un standard social care să le ofere protecție siguranță și să nu aibă bătăi de cap, ăsta e visul american.  Ai totul fără bătăi de cap, ceea ce nu este un lucru rău,  oricine are nevoie de chestia asta, nu poți trăi o viață întreagă într-o aventură.

Dar cred că trebuie să existe un mix în viața noastră”, a mai spus artistul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Georgiana Ioniţă | Dată: 23 mai, 18:14

Sursa foto: Glaycy Correia, instagram

Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație banală. Ce s-a întâmplat cu Gleycy Correia: "Dumnezeu ne-a luat prinţesa"

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Astrolog Nicoleta Ghiris, specialist în astrologie occidentală, metafizică chineză (astrologie chineză, specialist feng-shui) și numerologie

HOROSCOP CHINEZESC - IULIE 2022. Luna Caprei de foc. Astrolog Nicoleta Ghiriș: „Energie de întrajutorare”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Sursa foto: Anamaria German, instagram

„Am rămas paralizată pe viață” . Drama cântăreței de muzică populară Anamaria German. De 9 ani e în scaunul cu rotile

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Captură video Youtube/ Acces Direct

Atacatoarea Mirelei Vaida s-a întors. Femeia i-a distrus mașina vedetei, în timp ce aceasta era live: ”Să fie închisă”

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf, SUMA fabuloasă pe care o primește la noua echipă de fotbal. Este de aproximativ 3 ori mai mare

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”