Ce nume poartă, de fapt, Theo Rose după nunta cu Anghel Damian? Nu e nici „Damian” și nici nu și-a păstrat numele de familie
Tudor Chirilă și Iulia Mîzgan au doi băieți în vârstă de 8 și 6 ani. Părinte responsabil, artistul încearcă să-și țină copii cât mai departe de tehnologie, refuzând să le cumpere telefoane, deocamdată. Cum cei doi copii merg la școală și văd deja la colegii lor diverse gadgeturi și telefoane, aceștia le-au cerut să le cumpere și lor.
Într-o intervenție la radio, artistul a povestit ce părere are despre expunerea copiilor la tehnologie la o vârstă fragedă, dar și ce le-a răspuns fiilor săi când aceștia i-au cerut telefoane.
„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea «ce vă place?/ ce nu vă place?» La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că «nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon». Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba, pentru că din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală, pentru că nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: «dar noi când o să avem telefon?»”, a povestit Chirilă la radio, scrie demamici.ro.
Acesta a relatat cum a decurs discuția pe care a avut-o cu băieții săi și cum le-a spuns că singurul telefon pe care îl pot avea în acest moment ar fi un model vechi, care le-ar permite strict să vorbească, nu și să se joace sau să acceseze diverse aplicații.
„Voi, telefon o să aveți și mâine. «Aaa, păi dă-ni-l pe al tău». Nu, nu, ăla e calculator. Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală. Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling”, a povestit Tudor Chirilă în studio la Radio 3Net.
Invitat în podcastul lui Mihai Bobonete, Tudor Chirilă a vorbit despre modul în care își crește copiii.
„Frica asta mă însoțește permanent. Cred că eforturile noastre în spre a fi niște părinți mai buni sunt mai conștiente decât efoturile alor noștri. Ai noștri plecau de la ideea clară că sunt niște părinți buni, că tot ce fac, ei fac pentru noi, fără să îi mai intereseze dacă ne afectează într-un fel pozitiv sau negativ. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții. Cred că asta este valabil pentru orice părinte, mai puțin pentru cazurile exagerate cu bătăi, droguri ș.a.m.d. (…) De foarte multe ori cădem. Pentru mine e un must să am o relație cu ei în care lor să nu le fie frică de mine, de personalitatea mea.
Cred că să ridici tonul e echivalent cu o palmă. Vezi cum un copil de 6-7 ani se sperie când ridici tonul. De fiecare dată încerc să îmi cer scuze, pentru că chiar cred că e important să nu apăsăm copiii cu o falsă iluzie că noi suntem niște statui de nedărâmat. După aceea cu asta o să se lupte ei, cu statuile astea pe care o să încerce să le dărâme în viața lor. Cred că și eu am încercat să dărâm statuia tatălui și a mamei’, spune Tudor Chirilă.
Tudor Chirilă a fost invitat la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre copiii lui și despre lecțiile pe care ar vrea ca aceștia să le învețe de la el.
Tudor Chirilă este extrem de discret când vine vorba de viața sa personală. Cu toate astea, în cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, actorul a vorbit despre cei doi fii ai săi și despre lecțiile pe care vrea ca aceștia să le învețe de la el. Acesta spune că fii săi îl roagă să nu mai petreacă așa mult timp la repetiții sau în turnee, însă artistul încearcă le explice faptul că iubește ceea ce face și nu este un chin pentru el. Mai mult, Tudor Chirilă și-ar încuraja copiii către acest domeniu, chiar dacă este foarte greu de realizat în țara noastră, spune el.
Chiar dacă recunoaște faptul că nu este cel mai ușor domeniu de urmat, Tudor Chirilă mărturisește faptul că acesta merită totuși toate sacrificiile.
"Mi-aș încuraja copiii copiii către artă, pentru că ea te eliberează. Nu trebuie să confundăm faptul că este greu cu aspirațiile pe care ți le dă ea. I-aș încuraja. Nu cred că voi crește niște copii care să-și dorească să rupă ușa la ora 17:00. Mie nu-mi plac oamenii care rup ușa la ora 17:00. Mie îmi plac ăia pentru care munca e o pasiune și care nu simt că la 17:00 au obosit și trebuie să se ducă la bere. Dacă le place să muncească, să muncească în continuare. Munca nu trebuie să fie o corvoadă. Eu asta le spun copiilor mei în fiecare zi deja. Sunt destul de mari să înțeleagă că nimic nu se poate face fără multă repetiție și că dacă vrei să fii bun trebuie să repeți în orice vrei: bucătărie, arhitectură, orice. Atunci când există pasiune în ceea ce faci, nu simți că muncești, nu simți când trece timpul.", a continuat el.
Chiar dacă este extrem de pasionat de tot ceea ce face și nu ar mai părăsi sala de repetiții, Tudor Chirilă spune că trebuie să facă acest sacrificiu pentru copiii lui, care îi reproșează mereu faptul că petrece prea mult timp la muncă.
"Sau mai nou, rupi ușa ca mine, când știi că trebuie să petreci timp cu copiii tăi. Eu îmi pun o limită. Dar când ai copiii înseamnă că nu mai ai timp pentru tine și suferi că nu ai timp pentru tine, pentru că ai mai vrea să repeți acolo. Eu le spun copiilor mei, când mă întreabă "Da de ce stai așa de mult?" Le zic că îmi place. "Da, dar vrem să fii mai devreme acasă", "Da, dar e munca mea. Eu din asta trăiesc, dar să știți că nu-i un chin, îmi place", ca să nu creadă că nu-mi place ceea ce fac. Ei mă văd destul de puțin în perioada asta și știu că poate se gândesc "Vai, eu n-o să mă fac niciodată cântăreț, uite cum muncește tata." Pe de altă parte, trebuie să înțeleagă că și eu sunt om care are nevoie de joc și se spune că moartea copilăriei este în momentul în care nu te mai joci. Păi ce loc în care să te joci e mai mișto decât în artă? Aici poți să faci toate prostiile, fără ca lumea să te mai poată condamna. Nu există spectacol greșit. Nu există greșeală în artă. Poți să faci un spectacol care îmi place sau nu. Aș încuraja orice copil.", a mai spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: copii telefoane Tudor Chirilă
Doctor Mihail a explicat de ce...