Pe ce a cheltuit TVR aproape 400.000 de euro cu ocazia Eurovisionului. Lista de cheltuieli a echipei care a reprezentat România
Cât și pe ce a cheltuit TVR cu ocazia Eurovision, unde România a primit cel mai slab punctaj din istoria noastră.

Semifinala Eurovision s-a ținut la Liverpool, Marea Britanie, iar delegația din partea României a fost de 11 persoane, 8 dintre acestea fiind din cadrul TVR. Costurile pentru show, inclusiv promovarea artistului Andrei Theodor, s-au ridicat la 80.000 de euro, iar TVR a mai achitat și suma de 200.000 de euro pentru transmiterea showului. Toate aceste cifre nu includ și cheltuielile, transportul, cazarea și diurna pentru cei menționați, conform Libertatea.

De asemenea, nici rating-ul showului nu a fost unul impresionant, deoarece 100 de mii de români s-au uitat la nivel național, la cea de-a doua semifinală a Eurovision. Cifra a clasat TVR 1 pe locul 91 în topul evenimentelor din ziua de joi, 11 mai, a mai precizat sursa citată.

Taxă de participare de 180.000 euro

Taxa de participare la Eurovision 2023 a fost de 180.000 de euro. La aceasta se mai adaugă alți 25.000 de euro pentru circuite de difuzare a competiției în România, conform notei de fundamentare aprobate de forurile de conducere ale Societății Române de Televiziune (SRTv), mai spune Libertatea.

Din cadrul delegației au făcut parte 11 persoane, după cum urmează:

Mihai Predescu – șef delegație (salariat SRTv)

Ana Maria Mîndru – asistent șef delegație (salariat SRTv)

Camelia Ktistakis – șef presă (salariat SRTv)

Aurel Badea – regizor (salariat SRTv)

Gabriel Scîrlet – regizor muzical (salariat SRTv)

Rodica Puca – stilist (salariat SRTv)

Laura Daniela Fronoiu – reporter (salariat SRTv)

 Marinică Ghiță – cameraman (salariat SRTv)

Theodor Andrei – artist / reprezentantul României

 Diana Maria Colea – dansator al reprezentantului României

Andrei Simona – managerul artistului, a mai precizat sursa citată.

VEZI ȘI: Mihai Trăistariu dă de pământ cu juriul TVR: „Nu cred în jurii, sunt corupte” / EXCLUSIV

4.480 euro totalul diurnei zilnice

Pentru cele 8 persoane salariate al Societății Române de Televiziune s-a achitat suma de 4.480 de euro reprezentând diurna zilnică.

Pe lângă acestea, costul biletelor delegației s-a ridicat la suma de 3200 de euro, reprezentând bilete dus-întors București-Liverpool, 160 de euro pentur asigurări de călătorie, de menționat fiind și suma de 2000 de euro pentru cheltuieli cu justificare ulterioară. În cazul celor trei persoane din staff-ul artistului s-a pregătit suma de 1300 de euro- bilete de avion și asigurări de călătorie, conform Libertatea.

VEZI ȘI: Mihai Trăistariu critică prestația României în semifinala Eurovision: „Piesa asta nu era de competiție” / EXCLUSIV

Cazare de 23.500 de euro

Mai departe, TVR a primit din partea EBU mai multe opțiuni de cazare și recomandări hoteliere, reprezentanții SRTv comunicând necesarul de camere pentru cazarea a 11 persoane în perioada 29 aprilie – 14 mai. Agenția responsabilă cu cazarea delegațiilor participante la Eurovision în Marea Britanie a confirmat rezervarea locurilor transmise de delegația română la hotelul Lock and Key.

Aceștia au primit patru camere duble și trei camere single pentru 15 nopți. Prețul pentru o cameră dublă a fost de 240 de euro/noapte, iar pentru cea single 200 euro/noapte. Suma totală a fost ,așadar, de aproximativ 23.500 de euro.

Concluzie: 180.000 de euro taxa de participare, 25.000 de euro pentru circuite, 80.000 de euro pentru show-ul României, 11.000 de euro pentru transport și diurna, plus 23.500 de euro pentru cazare. În total: 319.500 de euro. La această sumă se mai adaugă și cheltuielile estimate de la selecția națională din februarie, de aproximativ 63.000 de euro. Total de 382.500 de euro, a mai precizat sursa menționată anterior.

VEZI ȘI: „Mi-e rușine”. Dan Negru face praf prestația României din semifinala Eurovision: „Am țopait cu un titlu englezesc și îmbrăcați fistichiu”

Data: 15 mai 2023, 17:03
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: International
Tagurile articolului: andrei theodor  eurovision 2023  tvr 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...