UEFA EURO 2024 - Primele imagini cu optimile de finală. Olanda-România îi ține pe toți în suspans! Hai, România!
Data publicării:
România și Olanda se întâlnesc în optimile de finală UEFA EURO 2024 marți, 2 iulie. Iată primele poze cu atmosfera de la fața locului.

După revenirea spectaculoasă împotriva Poloniei în prima zi a competiției, Olanda a terminat la egalitate 0-0 cu Franța înainte ca înfrângerea cu 3-2 în fața Austriei să le permită calificarea ca una dintre cele mai bune patru echipe de pe locul trei.

"Trebuie să găsim un răspuns ca echipă pentru următorul meci," a avertizat antrenorul Ronald Koeman după înfrângerea cu Austria. "Asta este miza: ar putea fi ultimul nostru meci eliminatoriu."

 

Olanda a câștigat zece dintre cele 14 întâlniri cu România, pierzând doar una, dar câștigătoarele grupei E conduse de Edward Iordănescu sunt încrezătoare – și s-au calificat în prima fază eliminatorie EURO de la 2000 încoace.

 

"Este un moment istoric pentru noi," a spus antrenorul României, a cărui echipă a fost în formă după victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei.

 

"Această nouă generație își scrie propria poveste," a adăugat portarul Florin Niță, pe măsură ce Tricolorii își propun să ajungă în sferturile de finală ale unui turneu major pentru doar a treia oară.

Predicții ale experților


Cristina Tache, România

„Această echipă a României are o privire hotărâtă în ochi. Vor fi schimbări la München: Deian Sorescu este probabil să intre în locul suspendatului Nicușor Bancu, în timp ce Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt de asemenea posibili titulari. Iordănescu și-a supus jucătorii la câteva sesiuni de antrenament deosebit de intense, deoarece dorește să inspire doar a doua victorie a Tricolorilor împotriva olandezilor în 15 încercări (10 înfrângeri, 3 egaluri). Jucătorii au ridicat ștacheta, moralul este ridicat; sunt pregătiți pentru cea mai mare noapte a carierei lor”, notează UEFA.com.

Derek Brookman, Olanda

„Înfrângerea cu 3-2 în fața Austriei la Berlin în a treia zi a competiției a fost un semnal de alarmă pentru olandezi. În special în prima repriză, au fost pasivi, inexacti în posesie, ezitanți și risipitori cu puținele ocazii create. Poți fi sigur că Koeman și stafful său au făcut tot ce le stă în putință în ultimele zile pentru a corecta acest lucru. Olanda are clar talentul necesar pentru a ajunge departe în acest turneu – acum să vedem dacă pot oferi o performanță îmbunătățită împotriva României”, potrivit sursei menționate.

Părerile echipelor


Edward Iordănescu, antrenor România: "Dacă joci cu istoria în fața ta, ești pregătit să dai totul. Niciun meci nu este ușor, mai ales unul care te poate duce în sferturile de finală. Olanda este favorită mâine. Au jucători incredibili, dar noi avem propriile noastre puncte forte. Avem șansa de a face istorie și de a egala cea mai bună performanță a noastră la un Campionat European. Aceasta este motivația noastră și acesta este un moment pe care l-am dorit și l-am visat atât de mult.”

Ronald Koeman, antrenor Olanda: "Suntem o națiune mândră. Ne place să câștigăm și să jucăm un fotbal frumos. Știm că nu funcționează întotdeauna, dar luăm România foarte în serios. Mă aștept ca [România] să fie foarte agresivă. Sunt puternici fizic în apărare și periculoși la cornere și lovituri libere. Știu că fanii noștri au fost dezamăgiți [după meciul cu Austria], la fel ca și noi. Dar [pentru optimile de finală] mergem din nou și avem nevoie de sprijinul complet. Vom da tot ce avem și vom da totul pe teren, și sperăm să-i facem mândri pe fani cu o victorie."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz

Cristina Herea și Alexandru Chiciu s-au despărțit

Cristina Herea și Alexandru Chiciu nu mai sunt împreună.


DC Media Group Audience

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Andreea Bălan, captură video Youtube, Ilinca Vandici

Andreea Bălan explică de ce nu au voie fetițele ei cu telefoane și tablete până la 12 ani: Nu o să le dau, indiferent de ce vor avea colegii lor la școală

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Sursă foto: Gina Pistol/Instagram

Gina Pistol a făcut anunțul mult așteptat! Va fi prezentatoarea MasterChef 2024, alături de bucătarii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, de la PRO TV

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Oana Lis și Viorel Lis, foto Facebook

Oana Lis a răbufnit: Mi-au zis că sunt o nenorocită care o să-l lase pe Vio la greu! Acum îmi spun că cerșesc. Nimeni nu cerșește de bine

Youtube / Ameritat cu Nasrin

Reghecampf rupe tăcerea în legătură cu Bebeto: Relația nu e în regulă / Vom avea o discuție „necontrolată”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Cabral și Andreea Ibacka. Foto Facebook

Andreea Ibacka și Cabral își vând apartamentul. Motivul pentru care au luat această decizie: „Ne luăm rămas bun de la acest cuibușor” / Foto

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”


E oficial! Ladislau Boloni și FC Metz sunt istorie!

Anunțul a fost publicat pe rețelele sociale ale clubului...



pixel