Un britanic de 70 de ani a devenit cel mai vârstnic bărbat care a vâslit singur în traversarea Atlanticului
Un britanic de 70 de ani, cea mai vârstnică persoană care a traversat singură Atlanticul într-o ambarcaţiune cu vâsle. 

Un britanic de 70 de ani, Frank Rothwell, marinar cu experienţă, a devenit cea mai vârstnică persoană care a traversat singură Atlanticul într-o ambarcaţiune cu vâsle, în cadrul Talisker Whisky Atlantic Challenge, o cursă desfăşurată anual din Insulele Canare până în Antigua.

Când a decis să vâslească singur în traversarea Oceanului Atlantic, Rothwell nu s-a gândit cât de plictisitoare va fi parcurgerea celor 4.800 de kilometri.

''În primul rând, vâslitul este foarte, foarte plictisitor. Fiecare vâslire este la fel ca cea dinainte, şi nu există niciun peisaj, nimic care să facă timpul să treacă mai repede'', a spus Rothwell, care locuieşte în oraşul Oldham.

Însă el a acceptat să participe la provocare ca să strângă bani în scopuri caritabile.

După 56 de zile, două ore şi 41 de minute, Rothwell a sosit la English Harbour de pe insula Antigua, pe locul al patrulea din opt în categoria sa, devenit totodată cel mai vârstnic bărbat care a vâslit singur în traversarea Atlanticului.

''Mi-am dat seama că nu este o cursă potrivită pentru mine, câştig dacă termin'', a spus acesta. ''Nu voi câştiga nimic, nu voi învinge pe nimeni şi eram înclinat să cred că probabil voi ajunge ultimul, ceea ce e şi de aşteptat pentru un bărbat de 70 de ani.''

''Dar acesta nu a fost deloc cazul... am fost al patrulea din opt aşa că am fost foarte fericit că am fost la mijlocul clasamentului''.

Rothwell, care are trei nepoţi, a iniţiat o campanie online de strângere de fonduri pentru Alzheimer's Research UK, care a primit 883.000 de lire sterline şi se aşteaptă să ajungă la un milion de lire sterline în weekend.

''Va conta foarte mult pentru vieţile unor oameni'', a spus Rothwell, supravieţuitor al cancerului de prostată, care s-a antrenat pentru această cursă timp de mai multe luni pe coasta Scoţiei.

După ce a fost întâmpinat la linia de sosire de soţia sa, cu care este căsătorit de 50 de ani, prima dorinţă a lui Rothwell a fost să facă rost de o băutură rece ca gheaţa.

''Am vrut o Coca-Cola rece, una mare, cu multă lămâie, ceva înţepător şi aspru şi rece'', a spus acesta.

Data: 12 feb 2021, 14:50
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Externe
Tagurile articolului: atlantic  britanic  frank rothwell 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”Elon Musk, PATRU reguli de AUR pentru angajaţii Tesla

Miliardar excentric, CEO-ul TESLA Elon Musk îşi...

Egiptul îşi MUTĂ luna viitoare CAPITALA, de la Cairo

Guvernul egiptean va începe în decembrie procesul de...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...