Un portorican în vârstă de 112 ani, confirmat cel mai vârstnic bărbat din lume
Data publicării:
Cel mai vârstnic bărbat din lume este Emilio Flores Marquez, un portorican în vârstă de 112 ani şi 326 de zile, a anunţat miercuri Academia Recordurilor Guiness.

Născut pe 8 august 1908 pe această insulă din Caraibe, cunoscut sub apelativul ''Don Millo'' pentru cei apropiaţi, este cel de-al doilea născut într-o familie cu 11 copii.

 

A abandonat şcoala după ce a parcurs doar trei clase pentru a-şi ajuta tatăl pe plantaţia de trestie de zahăr a familiei. Cel mai mare dintre fii, era responsabil de muncile casnice şi de îngrijirea celor nouă surori şi fraţi care au rămas în viaţă.

 

Secretul longevităţii sale? ''Tata m-a crescut cu dragoste şi m-a învăţat să iubesc pe toată lumea'', a explicat el. ''Mereu ne spunea mie, precum şi fraţilor şi surorilor mele, să facem bine, să fim generoşi. Apoi îl am pe Iisus cu mine'', a mai spus acesta.

 

Emilio Flores Marquez a avut patru copii - doi dintre ei au decedat - cu soţia sa Andrea Pérez De Flores, decedată în 2010, după 75 de ani de căsnicie.

 

În ciuda vârstei venerabile, singurele sale probleme de sănătate sunt surditatea şi un pacemaker care i-a fost montat pe când avea 101 ani.

 

Cel mai vârstnic bărbat recunoscut anterior a fost românul Dumitru Comănescu, care a deţinut titlul timp de o lună înainte de decesul survenit pe 27 iunie 2020, la vârsta de 111 ani şi 219 zile.

 

Cea mai vârstnică femeie din lume este Kane Tanaka din Japonia, în vârstă de 117 ani.

 

Recordul de longevitate umană recunoscut oficial este deţinut de franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile şi a decedat în 1997.

 

În categoria bărbaţilor, japonezul Jiroemon Kimura este considerat cel mai longeviv. Acesta s-a stins din viaţă la scurt timp după cea de-a 116-a aniversare, în iunie 2013. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: International
Tagurile articolului: barbat  emilio flores marquez  record  varstnic 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel