Valentin Uritescu, internat la Terapie Intensivă: „Este într-o stare alterată”
Data publicării:
Valentin Uritescu este internat în spital.

Valentin Uritescu a ajuns ieri la spital, după ce medicii din centrul de îngrijire unde locuiește au decis că acesta trebuie să primească îngrijiri medicale de specialitate și că e nevoie să facă mai multe investigații, după ce starea acestuia s-a deteriorat. Actorul a fost diagnosticat cu o boala neurologică degenerativă, în urmă cu peste 50 de ani. De 10 ani s-a retras din lumina reflectoarelor, iar în ultimii doi ani familia a decis să-l interneze într-un azil privat, unde poate fi monitorizat permanent de personal de specialitate. 

Potrivit Antena 3, actorul în vârstă de 80 de ani ar fi internat la secția de Teapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din București. 


"Actorul este îngrijit într-o secţie de Terapie Intensivă. Nu este intubat, este în stare gravă, însă are aceste probleme din cauza afecţiunilor neurologice mai vechi.


Înainte să ajungă la spital el s-a aflat într-un centru de îngrijire. Practic, este într-o stare alterată, asta ne-au spus surse medicale.

Marele actor are 80 de ani şi suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani.

Vorbim de o boală degenerativă care afectează sistemul nervos şi care se manifestă prin mişcări involuntare şi necontrolate. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, actorul s-a retras de pe scenă", a transmis Cristina Ştefan, reporter Antena 3.

Soția lui Valentin Uritescu: Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă

Valeria Uritescu, soția marelui actor, spune că starea soțului său este stabilă și că ar fi ajuns la spital pentru niște investigații. Mai mult, ea spulberă zvonurile că acesta ar fi în stare gravă și spune că este internat în spital pentru o serie de investigații. 

 

„Aștept și eu vești. A fost dus la un spital particular. Este internat pentru investigații. Este un actor pe care l-a cunoscut lumea… . Ce să vă spun mai mult? Locuiește într-un centru de îngrijire privat, iar azi, după ce i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva. Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă. Este bolnav de ani buni. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a declarat pentru Fanatik Valeria Uritescu.

 


Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu 50 de ani

 A reușit să țină boala sub control ani la rând, însă, din păcate, de trei ani de zile starea acestuia de sănătate a început să se deterioreze tot mai mult.  Marele actor a ajuns să aibă momente în care nu poate vorbi și nu se poate deplasa, iar unele activități simple, pentru acesta au devenit imposibile, fiind dependent de ajutorul altei persoane. 


Cumplita boală l-a adus pe actor la capătul puterii. În urmă cu ceva vreme, Valentin Uritescu a dezvăluit că a avut gânduri negre și că a fost pe punctul de a se sinucide în momentul în care a aflat cruntul diagnostic. 

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. 'Ai Sindrom Extrapiramidal!' Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: 'Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!'.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. (...) M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: 'Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!'. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit Valentin Uritescu pentru ziarullumina.ro, în 2019.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: boala  parkinson  sotia  spital  stare  valentin uritescu 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel