Vedetele denunţă restricţiile privind avortul în Texas. Cindy Lauper, Pink, Eva Longoria și Reese Witherspoon strigă: "Fără interdicţii pentru corpul nostru"
Data actualizării:
Data publicării:
"Solidaritate" şi "Fără interdicţii pentru corpul nostru" sunt doar câteva dintre mesajele publicate pe reţelele de socializare de numeroase vedete din industria muzicală şi de la Hollywood pentru a denunţa restricţiile dure privind avortul care au intrat în vigoare în statul american Texas

"Ar trebui să putem cu toţii să luăm propriile decizii în ceea ce priveşte sănătatea noastră şi viitorul nostru", a declarat pe contul ei de Instagram cântăreaţa Cindy Lauper.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyndi Lauper (@cyndilauper)

"După interzicerea extremă a avortului în Texas şi numărul record de state care au adoptat restricţii privind avortul în acest an, trebuie să luptăm pentru libertatea tuturor persoanelor în domeniul reproducerii umane", a continuat cântăreaţa americană, devenită celebră datorită piesei "Girls Just Want to Have Fun", care a distribuit pe contul ei, la fel ca una dintre colegele ei de breaslă, cântăreaţa Pink, şi actriţele Kerry Washington şi Eva Longoria, un mesaj publicat de Planned Parenthood, una dintre principalele asociaţii de planning familial din Statele Unite.

Noua lege din Texas interzice avorturile odată ce bătăile inimii fetusului sunt detectate, fapt care se întâmplă în a şasea săptămână de sarcină, când majoritatea femeilor nu ştiu de obicei că sunt însărcinate. O excepţie este prevăzută în noul text de lege: în caz de urgenţă medicală, dar nu în caz de incest sau de viol.
 

Actriţa Reese Witherspoon a reacţionat la rândul ei pe reţelele de socializare pentru a-şi exprima solidaritatea cu femeile din Texas. La fel au procedat şi actriţa Amy Schumer, cântăreaţa Dua Lipa şi top-modelul Bella Hadid.

Cântăreaţa Lizzo a publicat un scurt videoclip în care critică ferm o intruziune a religiei în domeniul legislativ şi a lansat un apel care îndeamnă la respectarea "separaţiei dintre Biserică şi Stat". "Oamenii care fac legi nu trebuie să se amestece în ceea ce priveşte corpurile altora", a spus artista americană, vizibil emoţionată, adăugând că politicienii ar face mai bine să se concentreze pe sprijinirea populaţiei în combaterea pandemiei de COVID-19.
 

Fosta campioană de tenis Martina Navratilova, care are în palmares 18 turnee de Grand Slam, a criticat virulent legea din Texas şi pe cei care au votat-o, publicând o fotografie evocatoare pe contul ei de Twitter. "Toţi sunt bărbaţi în vârstă şi albi. Care le spun tinerelor femei de toate culorile ceea ce pot să facă sau nu cu corpurile lor. Sharia bărbaţilor albi este aici", a adăugat Martina Navratilova.

Înainte de modificarea legislaţiei din Texas, alte 12 state americane au adoptat legi denumite "ale bătăilor inimii", însă toate au fost invalidate în instanţă, pentru că încălcau jurisprudenţa Curţii Supreme, care a garantat dreptul la avort atât timp cât fetusul nu este încă viabil, adică până la 22 de săptămâni de sarcină.

Statul Texas şi-a formulat însă noua lege într-un mod diferit: misiunea de a respecta noua dispoziţie nu îi revine acestui stat federal, ci "exclusiv" cetăţenilor, încurajaţi să depună plângeri împotriva organizaţiilor sau persoanelor care le ajută pe unele femei să facă avort., notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: avort  cindy lauper  pink si eva longoria  Reese Witherspoon  texas 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite




pixel