Veste bună pentru sectorul muzical. Concertul-test susţinut la Paris nu a evidenţiat un supra-risc de infectare cu COVID-19
Data publicării:
Un concert-test susţinut de trupa Indochine pe 29 mai la Paris, organizat în faţa unui public alcătuit din spectatori care purtau măşti sanitare, a demonstrat "absenţa unui supra-risc de infectare" cu noul coronavirus, au anunţat joi reprezentanţii Hopitaux de Paris. 

Rezultatul reprezintă o veste bună pentru sectorul muzical, care doreşte o reluare a concertelor cu public în Franţa, chiar şi în cazul continuării pandemiei de COVID-19.

 

Studiul specialiştilor francezi a "arătat o rată de infectare similară la persoanele care au participat la un concert în comparaţie cu rata înregistrată în rândul persoanelor care nu participă la concerte".

Prezenţa oamenilor "la un concert nu a fost asociată cu un supra-risc de transmitere (a maladiei COVID-19, n.r.) în timpul unui concert cu public în picioare, fără distanţare fizică, la persoane care poartă măşti sanitare şi care deţin un test antigen cu rezultat negativ, într-o sală închisă", au precizat reprezentanţii Assistance Publique - Hopitaux de Paris (AP-HP).

 

Experimentul s-a bazat pe două populaţii monitorizate, după tragerea la sorţi a voluntarilor. Alcătuind primul grup, 3.917 de persoane au asistat la concertul susţinut de trupa Indochine la Bercy (Accor Arena). Alte 1.947 de persoane au rămas la ele acasă, pentru a oferi specialiştilor posibilitatea de a analiza "în oglindă" circulaţia COVID-19.

 

Toate aceste persoane au fost testate cu trei zile înaintea concertului, în ziua concertului (rezultatele fiind furnizate după show) şi, din nou, la şapte zile după eveniment. Orice voluntar care a prezentat simptome de COVID-19 cu ocazia testului realizat cu 72 de ore înaintea concertului a fost exclus din experiment.

 

"Numărul participanţilor cu test PCR de salivă pozitiv la şapte zile după eveniment a fost de opt în rândul celor 3.917 de participanţi din grupul experimental, în comparaţie cu trei voluntari cu rezultat pozitiv dintre cei 1.947 de participanţi din grupul de control", au precizat specialiştii de la AP-HP, care au coordonat componenta ştiinţifică a testului, în timp ce Prodiss (Sindicatul naţional al spectacolelor de muzică şi varietăţi) a coordonat componenta concertistică.

 

Rata de incidenţă observată în cele două grupuri (0,20%, respectiv 0,15%) corespunde ratei de incidenţă din Ile-de-France estimată în cele două săptămâni care au precedat evenimentul, cuprinsă între 150 şi 200 de cazuri la 100.000 de locuitori. În prezent, această rată este de 25 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform datelor furnizate de Sante Publique France, au subliniat reprezentanţii AP-HP.

 

Concertele cu spectatori în picioare sunt autorizate din 30 iunie în Franţa, cu o capacitate limitată la 75% în interior şi de 100% în aer liber, însă biletele pentru astfel de evenimente nu au stârnit deocamdată un interes foarte mare în rândul cumpărătorilor, notează Agerpres. 

 

Spectatorii la astfel de evenimente trebuie să prezinte un paşaport sanitar (dovadă a vaccinării cu schemă completă, test negativ recent sau dovada unei infecţii COVID-19 care să se fi produs în urmă cu 15 zile - şase luni).


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Social
Tagurile articolului: concert  covid-19  infectare 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel