Victor Rebengiuc: „Asta e tristețea mea. Nu mai am nicio speranţă. S-a terminat”
Data actualizării:
Data publicării:
Documentarul "Chipuri: Victor Rebengiuc", realizat de Laurenţiu Damian, a fost proiectat, luni seară, la Sala Union a Cinematecii Române, în prezenţa celui evocat şi a ministrului Culturii, Raluca Turcan."Emoţionant. Am venit în primul rând în calitate de om care a crescut, s-a educat cu imaginea marelui Victor Rebengiuc pe ecrane şi mă bucur că pot să fiu parte într-un proiect în care momentele magice în decursul timpului au fost adunate la un loc şi ne îmbogăţesc sufletul. E un film pe care mi-aş dori să îl promovez cât mai mult. Suntem acum într-un proces de întărire a industriei cinematografice, iar partea aceasta de distribuţie a unor producţii speciale face parte din priorităţile pe care le avem de a ajunge la cât mai mulţi oameni. Şi mi-aş dori ca un număr cât mai mare de români să vadă acest film pentru că ies îmbogăţiţi din această experienţă", a declarat, după proiecţie, pentru AGERPRES, ministrul Raluca Turcan.

 Realizatorul documentarului, Laurenţiu Damian, a precizat, la rândul său, pentru AGERPRES, că "este vorba de un film documentar, varianta artă-eseu, care prezintă, practic, un interviu special obţinut de la maestrul Victor Rebengiuc".

El a menţionat că la acest interviu "s-au alăturat imagini din teatru, din filme, de fapt imagini care reprezintă o carieră în care Victor Rebengiuc a interpretat atâtea personaje, atâtea chipuri, atâtea destine, cum foarte rar se întâmplă nu doar în cinematografia şi în teatrul românesc, ci în filmul şi teatrul mondial".

"Vedem un Victor Rebengiuc sincer, vedem un Victor Rebengiuc care îşi analizează cu mare atenţie cariera şi viaţa, un Victor Rebengiuc modest, nu în ultimul rând vedem un Victor Rebengiuc puţin trist pentru că vine o vreme şi vine o vârstă când nu mai poţi să faci ceea ce făceai la început. Dar el ce face acum cu ultimul lui rol - Tatăl - este remarcabil şi memorabil", a spus Damian.


Filmul este parte a unui proiect purtând marca Laurenţiu Damian, care a cuprins alte filme cu mari personalităţi din teatru şi film, precum Elisabeta Bostan, Sanda Manu, Valeriu Moisescu, Mircea Daneliuc.

"Sunt filme care îşi vor avea valoarea în timp şi oamenii vor putea să audă vorbele lor, să vadă portretele lor în timp. Cu fiecare an care trece aceste filme vor avea o valoare antropologică", a mai afirmat Laurenţiu Damian.

Prezent la proiecţie, împreună cu cea care i-a stat alături pe scenă şi în viaţă, actriţa Mariana Mihuţ, maestrul Victor Rebengiuc a mărturisit că îi este greu să vorbească despre sine.

"Mie mi-e greu să vorbesc despre mine, pentru că, în general, sunt nemulţumit de mine. Am aşteptări mai mari decât am posibilităţi şi din cauza asta nu vreau nici să vorbesc despre mine, nici să mă văd pe mine... Dar acum, cât mai am aşa, puţin, până când voi dispărea de pe lumea aceasta, am zis s-o fac pentru Laurenţiu. Nu pot să mă văd, nici în filme, nici în oglindă. Mă rad cu greutate din cauza asta. Nu-mi place de mine, ce să fac. Voiam să fie altceva, totdeauna voiam să fie altceva decât a ieşit. Un gând acum? Că nu mai am nicio speranţă. Asta e tristeţea mea. Nu mai am nicio speranţă. S-a terminat", a declarat actorul pentru AGERPRES.

 Potrivit realizatorilor, documentarul "Chipuri: Victor Rebengiuc" este o fuziune între căldura confesiunii dintr-un interviu şi forţa imaginilor de arhivă, care exemplifică diversitatea rolurilor abordate de maestrul Rebengiuc.

"Provocarea acestui film este ca spectatorul să perceapă fenomenul prin care faţa omului Victor Rebengiuc preia subtil, gradat caracteristicile personajelor sale. Filmul are această capacitate de a aduce într-un spaţiu emoţional Actorul şi câteva dintre Chipurile sale", se mai arată în sinopsisul producţiei.

Filmul este produs de Ministerul Culturii şi Studioul Video Art, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Arhivei Naţionale de Filme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: chipuri  documentara  victor rebengiuc 

Horoscop 17 iunie 2024. Zodia care va avea o zi bună

În rândurile de mai jos găsiți horoscopul zilei de...


DC Media Group Audience

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador și Oana Ciocan, anunț surprinzător despre relația lor. Hotărârea pe care au luat-o la câteva luni de când s-au decis să formeze un cuplu

Connect-R/ captură video Youtube, DA BRAVO! by Mihai Bobonete. Captură video YouTube: a7tv

Connect-R nu s-a mai abținut, după ce Oana Roman a vorbit despre ținuta sa: „Exprimarea nu a fost cea mai fericită”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Nicu Paleru, gafă de proporții făcută la TV față de soția sa. Cristina nu l-a iertat nici după 11 ani de la incident: „Palme iau și acum”

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Cât de mult seamănă Răzvan Simion cu tatăl său. Imagine rară cu părinții prezentatorului TV

Sursă foto: Maria Vigheciu/Youtube

Ileana Sterp, mărturisiri neașteptate din căsnicia sa. Nu credea niciodată că se va căsători cu un bărbat ca soțului ei

Sursă foto:Iamandreeabanica/Instagram

Andreea Bănică, ipostază incendiară pe Internet! Din cauza rochiei, vedeta a lăsat totul la vedere

Geta Sterp, Daniela Iliescu/ Instagram

În plin scandal al familiei sale, Geta Sterp aruncă noi săgeți către cumnata sa. Fanii au sesizat imediat: „Zici că îi face în ciudă Danielei”

Kanal D

Finala Insula de 1 milion. Cosmin Cernat, interviu pentru Spectacola: A fost cea mai mare provocare

Sursă foto: Iamspeak/Instagram

Speak a stat de vorbă cu Chris Martin. Ce i-a transmis marele artist după incidentul cu Babasha: „Niciodată, nicăieri nu a pățit așa ceva!”

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Mirela Vaida are mai multe semne de întrebare după concertul Coldplay: „De ce nu a făcut la fel în toate țările? A fost ceva de PR?”

Captură video: YouTube/a7tv. Sursa foto: Instagram/Connect-R

Oana Roman a spus-o fără menajamente, după concertul susținut de Connect-R: „Vă rog să observați cum poartă acest costum” / Foto

Captură video: Pro TV

Zanni, prima reacție după ce Iancu Sterp a spus că acesta nu ar avea tupeu să intre cu el în cușcă. A început războiul între foștii finaliști Survivor
pixel