Video terifiant cu momentul în care Tyre Nichols este bătut cu bestialitate de cei cinci polițiști: "Încerc doar să mă duc acasă"
Data publicării:
ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional. Au fost făcute publice patru filmări cu momentul în care Tyre Nichols este bătut cu sălbăticie de către cinci polițiști. 

Moartea brutală a șoferului FedEx a stârnit indignare în SUA și în întreaga lume, după ce, într-o filmare, se aude cum unul dintre polițiști s-a lăudat că "îl bătea cu lovituri directe”

Imaginile video publicate au arătat cum Tyre Nichols a strigat în mod repetat "Mamă, mamă" în timp ce era bătut cu brutalitate de cei cinci ofițeri de poliție, notează Dailystar.

Șoferul FedEx, în vârstă de 29 de ani, a murit trei zile mai târziu, pe 10 ianuarie, din cauza unei "hemoragii extinse cauzate de lovituri", potrivit rezultatelor preliminare ale autopsiei, după ce a suferit un stop cardiac și insuficiență renală.


Patru înregistrări video cu arestarea sa fatală au fost făcute publice de către oficialii din Memphis, ceea ce a dus la o indignare generalizată în SUA, ofițerii fiind auziți chiar lăudându-se cu privire la atacul oribil.

 

Un ofițer se laudă cu entuziasm: "Îl loveam cu lovituri directe, câine", în timp ce un altul spune: "O să îl bat cu bastonul de la el".


 

În alte imagini, un ofițer de poliție îi aplică în mod repetat pumni în cap și pe corp lui Nichols, care era lipsit de apărare, în timp ce doi colegi îl țin în poziție verticală.

O altă filmare arată cum un ofițer îl lovește cu putere pe Nichols în cap, în timp ce acesta este ținut la pământ de alți doi.

Și în alte scene tulburătoare, Nichols își strigă mama și, în diferite momente, imploră: "Nu am făcut nimic", "Încerc doar să mă duc acasă" și "Opriți-vă, nu fac nimic".


Dar bătaia necruțătoare, inclusiv pulverizarea de spray cu piper și electroșocuri, continuă.

Gravitatea agresiunii l-a determinat pe șeful poliției din Memphis, Cerelyn "CJ" Davis, să afirme că bătaia ar putea fi mai gravă decât cea aplicată lui Rodney King în 1991 de către patru ofițeri albi din cadrul Departamentului de Poliție din Los Angeles.

King a supraviețuit, dar achitarea ulterioară a ofițerilor a declanșat revoltele din Los Angeles un an mai târziu, iar Davis a declarat la CNN: "Am fost în cadrul forțelor de ordine în timpul incidentului Rodney King și este, știți, foarte mult aliniat cu același tip de comportament. Aș spune că este cam la fel, dacă nu chiar mai rău".

 

A fost oprit pentru „conducere imprudentă”


Inițial, Nichols fusese oprit în trafic de către forțele de ordine pe 7 ianuarie în Memphis, Tennessee, pentru ceea ce a fost raportat ca fiind un caz de conducere imprudentă.

Au urmat apoi două altercații cu ofițerii.

Procurorul districtual Steve Mulroy a declarat că în prima altercație a fost folosit spray cu piper, iar rănile fatale ale lui Nichols au avut loc în cea de-a doua.

În cele din urmă, acesta a fost preluat de o ambulanță, dar a murit trei zile mai târziu.


Cei cinci ofițeri de poliție implicați în atac - Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmit Martin III, Desmond Mills Jr. și Justin Smith - au fost acuzați între timp de crimă de gradul doi.

De asemenea, ei au fost acuzați de răpire în formă agravată, comportament oficial necorespunzător, oprimare oficială și agresiune în formă agravată.


Dintre cei cinci ofițeri inculpați, Mulroy a susținut: "În timp ce fiecare dintre cele cinci persoane a jucat un rol diferit în incidentul în cauză, acțiunile tuturor au dus la moartea lui Tyre Nichols, iar toți sunt responsabili".

Toți ofițerii au fost concediați săptămâna trecută.

 

Destructurarea unităţii de poliţişti acuzaţi de uciderea lui Tyre Nichols


Arestarea fatală a lui Tire Nichols a reaprins dezbaterea asupra violenţei poliţieneşti în Statele Unite, unde amintirea lui George Floyd, ucis în 2020 de un poliţist alb, rămâne vie, cu sentimentul că marile manifestaţii care au urmat nu au rezolvat nimic.


Cei cinci poliţişti de culoare erau membri ai Memphis Scorpion Unit, care a luat fiinţă în noiembrie 2021 cu scopul de a reduce numărul de activităţi ilegale în cartierele sensibile prin desfăşurarea mai multor poliţişti acolo.

Sâmbătă, poliţia din Memphis a declarat într-un comunicat că "este în interesul tuturor să destructurăm definitiv unitatea Scorpion".

"Poliţiştii afectaţi unităţii şi-au dat acordul fără rezervă", a adăugat comunicatul.

Familia lui Tire Nichols a salutat decizia prin intermediul unui comunicat al avocaţilor săi, considerând-o "atât adecvată, cât şi proporţională" cu moartea tragică a lui Tire Nichols, dar şi "decentă şi corectă pentru toţi cetăţenii din Memphis".

"Sperăm că, în viitorul apropiat, şi alte oraşe vor lua măsuri similare cu unităţile lor de poliţie (pentru cartiere dificile) pentru a începe să genereze o mai mare încredere în rândul comunităţilor lor", a adăugat familia.

Anterior, şefa poliţiei, Cerelyn Davis, care a creat această unitate, a raportat că Scorpion a avut succese la început, în special scăderea criminalităţii în 2022, după un record de 345 de omucideri în anul precedent, care a provocat "indignare", potrivit acesteia.

Unitatea Scorpion, care înseamnă Street Crimes Operation to Restore Peace in Our Neighbourhoods, a avut ca scop să "reducă violenţa armată, să fie vizibilă în comunităţi şi să aibă un impact asupra criminalităţii în creştere", a declarat ea pentru CNN.

La doi ani de la moartea afro-americanului George Floyd, numărul persoanelor care au murit în timpul interacţiunilor cu poliţia a doborât încă un record, cu 1.186 de decese pentru anul 2022, cel mai mare din ultimii zece ani, potrivit site-ului "Mapping Police Violence".

Cei cinci poliţişti implicaţi în moartea lui Tire Nichols au fost concediaţi, puşi sub acuzare pentru crimă şi închişi. Patru dintre ei au fost ulterior eliberaţi pe cauţiune, notează Agerpres.

 

Biden a discutat cu familia lui Tyre Nichols


Preşedintele american Joe Biden a discutat vineri la telefon cu RowVaughn Wells şi Rodney Wells, mama şi tatăl vitreg al lui Tire Nichols, un afro-american care a murit la trei zile după ce a fost bătut de poliţişti de culoare, a informat Casa Albă.

Preşedintele SUA "le-a transmis personal condoleanţe" şi "a lăudat curajul şi puterea lor", a indicat preşedinţia americană, cu câteva ore înainte de publicarea anunţată a unei înregistrări video cu arestarea, care a avut loc pe 7 ianuarie la Memphis (Tennessee, sud).

 

Şefa poliţiei din Memphis, Cerelyn Davis, a avertizat că înregistrarea video arătând arestarea lui Tire Nichols pentru o simplă infracţiune de circulaţie este "comparabilă, dacă nu şi mai rea" cu cazul lui Rodney King, arestat violent de poliţie în 1991. Achitarea, un an mai târziu, a celor patru poliţişti implicaţi a declanşat revolte fără precedent la Los Angeles. 

După ce a vizionat imaginile, președintele SUA, Joe Biden, a emis o declarație în care se arată astfel "La fel ca mulți alții, am fost indignat și profund îndurerat să văd înregistrarea video oribilă a bătăii care a dus la moartea lui Tyre Nichols".

El a mai declarat că familia Nichols merită o anchetă completă, transparentă și rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: bataie  murit  politisti  tyre nichols 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel