Viggo Mortensen, Courtney Love, Al Pacino şi John Travolta, într-un film despre asasinarea preşedintelui JFK
Actorii Viggo Mortensen, Courtney Love, Shia LaBeouf, Al Pacino şi John Travolta vor face parte din distribuţia unui thriller despre asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy, intitulat "Assassination" şi care va fi regizat de David Mamet.

Proiectul lungmetrajului "Assassination" (anterior intitulat "2 Days/1963") va fi prezentat distribuitorilor prezenţi în această săptămână la piaţa de film de la Cannes. Arclight Films gestionează vânzările către distribuitorii internaţionali.

Sinopsisul acestui proiect este următorul: "1963. În timpul unei audieri judiciare de o importanţă crucială împotriva crimei organizate, liderul mafiei din Chicago ordonă asasinarea preşedintelui John F. Kennedy Jr., creând o conspiraţie mortală în timp ce modifică soarta unei naţiuni".

Regizat de David Mamet - câştigător al premiului Pulitzer, nominalizat la Oscar şi cunoscut pentru producţii precum "Heist" şi "Wag the Dog" -, acest film are la bază un scenariu scris de Mamet şi Nicholas Celozzi, cel din urmă inspirându-se din viaţa unuia dintre unchii săi, liderul mafiei din Chicago Sam Giancana, care ar fi jucat un rol important în orchestrarea asasinării preşedintelui Kennedy.

Precedentele relatări apărute în presa americană despre acest film dezvăluiau că pelicula se va concentra pe evenimente produse cu 48 de ore înaintea asasinării lui JFK, prezentând versiunea unui lider mafiot despre acea crimă. Nicholas Celozzi şi-a bazat scenariul pe detaliile ce i-au fost împărtăşite de răposatul său unchi Pepe (fratele lui Sam Giancana), care a sugerat că implicarea mafiei în acel asasinat ar fi fost un fel de poliţă plătită pentru presupusa ignorare a lui Giancana de către fostul preşedinte american şi pentru campania lui împotriva crimei organizate, în pofida dependenţei sale de mafie pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Robert Elswitt, un director de imagine premiat cu Oscar pentru filmul "There Will Be Blood" şi care a colaborat în trecut cu David Mamet şi cu Paul Thomas Anderson, va asigura imaginea viitoarei producţii cinematografice.

Filmările sunt programate să înceapă în luna septembrie în oraşul canadian Vancouver, notează Agerpres. 

Data: 15 mai 2023, 20:01
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: al pacino  assassination  courtney love  jfk  john travolta  presedinte  viggo mortensen 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...