Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Data publicării:
Vremea va avea perioade cu alternanţe termice semnificative pe parcursul următoarelor două săptămâni (15 - 28 ianuarie), maximele termice urmând să ajungă în unele zile chiar şi la 12 grade în Dobrogea, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va rămâne ridicată la nivelul întregii ţări, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, intervalul va fi caracterizat de o vreme schimbătoare. În prima zi, media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de la -1 grad la zero grade, apoi va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2 - 3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creştere la peste 10 grade a temperaturilor maxime şi la o medie de 2 - 5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 - 22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade şi minime între -7 şi -4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 6 - 8 grade, iar cele minime de la -2 la zero grade. Temporar, vor fi precipitaţii în prima zi a intervalului, în perioada 18 - 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

În Crişana, în primele două zile ale intervalului de prognoză, media regională a maximelor va fi de până la 3 grade, iar a celor minime mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de până la -8 grade. La jumătatea acestei săptămâni, valorile termice maxime vor creşte la peste 10 grade (pe 18 ianuarie), în timp ce minimele vor înregistra o medie de 2 - 5 grade. Ulterior, în perioada 19 - 20 ianuarie, vremea se va răci, când vor fi maxime de 1 - 2 grade şi minime între -8 şi -5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5 - 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade. Vor fi precipitaţii la începutul săptămânii, în perioada 18 - 20 ianuarie şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

În Transilvania, media regională a maximelor va fi de 5 grade, în prima zi, iar a celor minime de la -2 la zero grade, după care va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creştere a temperaturilor maxime până la o medie de 7 - 8 grade şi minime ce vor deveni uşor pozitive în dimineaţa zilei de vineri (19 ianuarie). Vremea se va răci din nou, iar în perioada 20 - 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi zero grade, în timp ce minimele vor coborî până la -12 grade. După această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2 - 4 grade, iar noaptea valori în general între -5 şi -3 grade. Temporar, vor fi precipitaţii la începutul intervalului, în 19 şi 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

În Maramureş, vor fi variaţii termice de la o zi la alta. În prima zi. media regională a maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a celor minime de la -3 grade la -1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 2 grade. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie, minimele vor scădea spre -8 grade. Pe data de 18 ianuarie, vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât sunt posibile maxime termice de 7 - 8 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2 - 3 grade. Ulterior, vremea se va răci, iar în perioada 20 - 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1 grad, cel mult zero grade, în timp ce minimele vor oscila între -10 şi -8 grade. După această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 3 - 4 grade, în timp ce minimele vor ajunge la -4 grade. În zilele de 15 şi 16 ianuarie şi din nou în perioada 18 - 20 ianuarie, cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie, vor exista condiţii de apariţie a precipitaţiilor.

În Moldova, luni, media regională a maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a celor minime de la -3 grade la -1 grad, apoi va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai depăşi 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8 grade. Pe 18 ianuarie, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că sunt posibile maxime termice de 5 - 7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de până la 2 grade. Perioada 20 - 23 ianuarie va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -10 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după data de 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a celor minime între -3 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie şi din nou în perioada 18 - 20 ianuarie şi cu o probabilitate destul de ridicată după 23 ianuarie.

În Dobrogea, în prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8 - 9 grade, iar cea a minimelor de 2 - 3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6 - 7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4 grade. Pe data de 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ şi sunt posibile maxime termice de 11 - 12 grade. În noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5 - 6 grade. În perioada 20 - 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a un grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -6 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6 - 8 grade, iar a celor minime între -2 şi zero grade. Se vor semnala precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 20 ianuarie.

În Muntenia, pe parcursul zilei de luni, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar minimele vor oscila între -1 grad şi zero grade. Pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii şi astfel vor fi posibile maxime termice de 9 - 10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0 - 2 grade. În perioada 20 - 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a un grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade. O nouă încălzire a vremii este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 - 9 grade, iar a celor minime între -2 grade şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, o probabilitate mai mare va apărea în jurul datei de 20 ianuarie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, media maximelor va oscila între 4 şi 6 grade, în timp ce minimele, cu variaţii mari de la o noapte la alta, se vor încadra între -7 grade şi -1 grad. Pe data de 18 ianuarie, vremea se va încălzi şi vor fi posibile maxime termice de 6 - 7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de la -1 grad la zero grade. În perioada 20 - 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad, respectiv minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 - 10 grade, iar a celor minime de cel mult zero grade. Vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, precum şi în intervalul 19 - 21 ianuarie, notează Agerpres.

La munte, în prima zi a acestei săptămâni, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea a minimelor de până la -9 grade. Pentru scurt timp, ulterior, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie, valorile nocturne vor scădea spre -12 grade, dar pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii. Astfel, vor fi posibile maxime termice de 3 - 4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime ce pot ajunge la 1 grad. În perioada 20 - 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade. O nouă încălzire a regimului termic este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 1 grad, iar minimele la -5 grade. Precipitaţii sunt prognozate pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în ziua de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie şi după 24 ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vremea


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!


Clubul de fotbal „U” Cluj anunță un nou transfer

Superliga României a debutat astăzi, 12 iulie, dar clubul...pixel