Will Smith nu este singurul actor interzis la premiile Oscar. Ce alte nume celebre au fost "pedepsite" de către organizatori
A trecut și Gala decernării Premiilor Oscar, din acest an, și la “catalogul” Academiei Americane de Film, s-au pus câteva absențe notabile. Dacă în cazul lui Glenn Close, bolnavă de Covid19, i s-a simțit lipsa, nu același lucru se poate spune și despre Will Smith, căruia i s-a interzis participarea. Dar se pare că actorul american nu este singurul aflat pe „lista rușinii” a celebrităților care nu mai au voie la Oscar. O serie de alte 6 nume cunoscute, din sfera filmului, se pare că îi țin companie. 

Richard Gere, interzis în 1993, pentru 20 de ani, pentru că s-a abătut de la scenariu și a vorbit despre ocuparea Tibetului

Gere s-a trezit în colimatorul Oscarurilor în urmă cu 30 de ani, când a decis să se folosească de poziția sa de prezentator al premiului pentru "cea mai bună regie artistică" din acel an pentru a critica "situația îngrozitoare, îngrozitoare a drepturilor omului" din Tibet, ignorând complet scenariul de pe prompter pe care trebuia să-l citească și care, în glumă, compara artiști precum Michelangelo și Monet cu regizorii de artă.

Actorul din "Pretty Woman" ar fi primit o interdicție de 20 de ani pentru discursul său controversat, dar se pare că aceasta nu a fost aplicată, deoarece a participat în 2003, când musicalul "Chicago" a fost nominalizat și a câștigat premiul pentru "cel mai bun film", și în 2013, când a fost din nou invitat ca prezentator, precizează publicația americană  Insider.

Carmine Caridi a primit o interdicție pe viață în 2004 pentru că a distribuit ilegal copii VHS ale filmelor nominalizate

Regretatul actor, cunoscut mai ales pentru roluri mici în ultimele două filme din trilogia "The Godfather", a fost condamnat în 2004 la o interdicție pe viață pentru că a distribuit ilegal copii VHS ale candidaților din acel an pe care le primise în calitate de votant al Academiei.

Deși cazul a fost investigat de FBI, iar Caridi a fost dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor de către Sony și Warner Bros. în cele din urmă a fost exonerat de orice vină. Academia nu a fost la fel de iertătoare și a susținut că Caridi a încălcat acordul de a le proteja ecranele, susține aceeași sursă. 

Bill Cosby a fost condamnat pentru agresiune sexuală în 2018. Academia a emis o interdicție permanentă împotriva sa.

La scurt timp după ce Bill Cosby, considerat cândva "tatăl Americii" pentru rolul său din sitcomul "The Cosby Show", a fost condamnat pentru că a drogat-o și agresat-o pe fosta jucătoare de baschet Andrea Constand în 2018, Academia și-a anunțat decizia de a-l interzice, în conformitate cu standardele de conduită recent revizuite.

Într-o declarație oficială, Academia a spus "Consiliul de administrație continuă să încurajeze standardele etice care le cer membrilor să susțină valorile Academiei de respect pentru demnitatea umană".

Roman Polanski interzis pentru agresiune sexuală

În același timp cu expulzarea lui Cosby, Academia a anunțat că îl va interzice și pe Roman Polanski pentru acuzațiile istorice de agresiune sexuală.

Roman Polanski a primit o interdicție pe viață îndelung așteptată în 2018, în ceea ce mulți au considerat a fi o reacție impulsivă la mișcarea #MeToo.

Cineastul, care trăiește în exil în Europa de când a fugit din Statele Unite în 1978, după ce a pledat vinovat de relații sexuale ilegale cu un minor, a fost recunoscut drept cel mai bun regizor pentru "The Pianist" în 2003, deși acuzațiile sale de abuz erau cunoscute la acea vreme, conform sursei citate.

Adam Kimmel a fost condamnat pentru viol înainte de a se alătura Academiei, în 2007. 

Adam Kimmel, care este un director de imagine cunoscut pentru munca sa la "Lars and the Real Girl" și "Capote", a fost exclus din Academie în 2021, când s-a aflat că fusese arestat anterior sub acuzația de agresiune asupra a doi minori și că fusese adăugat în registrul infractorilor sexuali.

Harvey Winstein expluzat

Harvey Weinstein, care a fost cândva o figură proeminentă la Premiile Academiei, a fost expulzat atunci când mai multe acuzații de hărțuire sexuală și viol împotriva sa au devenit publice.

Weinstein, care a fondat compania de producție Miramax împreună cu fratele său, Bob, și a contribuit la realizarea multor filme premiate cu Oscar, a fost exclus din Academie la scurt timp după ce acuzațiile la adresa sa au ieșit la iveală în 2017.

Ca răspuns la mișcarea #MeToo, Academia a organizat o sesiune de urgență, în care majoritatea a votat pentru ca mogulul de film căzut în dizgrație să fie înlăturat, chiar dacă nu fusese încă acuzat.

O analiză a discursurilor de acceptare a premiilor Oscar din 1966 până în 2016 a constatat că Weinstein a fost mulțumit sau menționat în 34 de discursuri ale câștigătorilor - de la fel de multe ori ca Dumnezeu.

Will Smith, prima vedetă care a fost interzisă pentru acțiunile sale de pe scenă, pe care Academia le-a numit "inacceptabile și dăunătoare".

Ceremonia de anul trecut aproape că a fost distrusă atunci când Will Smith a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock pentru că a râs de capul ras al Jadei Pinkett Smith cu o glumă despre "G.I. Jane".

Momentul a fost tăiat sau dezactivat în timpul transmisiunii Oscarurilor din SUA, dar a fost difuzat integral în alte părți ale lumii și s-a consolidat rapid ca unul dintre cele mai șocante momente din istoria Premiilor Oscar.

Smith și-a cerut scuze în lacrimi în timpul discursului de acceptare a premiului pentru "cel mai bun actor" pentru interpretarea sa din "Regele Richard", spunând că "dragostea te va face să faci lucruri nebunești".

Cu toate acestea, Academia a luat decizia, doar câteva săptămâni mai târziu, de a-i interzice actorului accesul la toate evenimentele Academiei timp de 10 ani.

 

 

Data: 13 Martie 2023, 11:16
Autorul articolului: Cristina Nacar
Categorie: International
Tagurile articolului: oscar  premii  richard gere  will smith 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...