Will Smith, primul rol anunțat, după scandalul de la Gala Oscar. În ce film va juca actorul
Data publicării:
La mai puţin de un an după scandalul provocat de palma dată de Will Smith comediantului Chris Rock la gala premiilor Oscar, Apple a anunţat luni lansarea, în decembrie, a lungmetrajului ''Emancipation'', care îl va avea pe actor în fruntea distribuţiei.

Specialiştii de la Hollywood mizau mai degrabă pe o amânare a acestui lungmetraj pe tema sclaviei din cauza controversei create în jurul lui Smith după ce l-a pălmuit pe prezentatorul galei Oscar, umoristul Chris Rock, în luna martie. Derapajul, intens criticat, i-a adus lui Smith o suspendare pe o perioadă de 10 ani de la ceremonia Oscarurilor.

În ciuda polemicii, Apple va lansa ''Emancipation'' în cinematografele americane pe 2 decembrie, urmată de lansarea, săptămâna următoare, pe platforma de streaming Apple TV+.

Acest calendar permite Apple să lanseze filmul în timp util pentru viitoarea ediţia a Oscarurilor după ce, în 2022, a devenit prima platformă de streaming recompensată cu trofeul pentru cel mai bun film, graţie lungmetrajului ''CODA''.

Smith a fost o prezenţă discretă după incidentul de la gala Oscar, când a primit trofeul pentru cel mai bun actor graţie rolului din ''King Richard'', la câteva minute după cer l-a pălmuit pe Chris Rock, care făcuse o glumă despre alopecia soţiei lui Smith, Jada Pinkett Smith.

Actorul, vedeta serialului ''The Fresh Prince of Bel-Air'', şi-a cerut scuze publice în urma incidentului. În iulie, a publicat o înregistrate pe reţelele de socializare, în care propunea o întâlnire cu umoristul.

Will Smith, în vârstă de 54 de ani, a demisionat din Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice. Organizaţia i-a interzis participarea la ceremonie timp de 10 ani, dar nu există niciun motiv pentru care să nu poată fi nominalizat. În ciuda scandalului, premiul Oscar pentru cel mai bun actor nu i-a fost retras.

În lungmetrajul ''Emancipation'' interpretează rolul unui sclav care evadează în mlaştinile din Louisiana cu speranţa de a ajunge în Nord, regiune sinonimă cu libertatea pentru afro-americanii din Statele Unite în secolul al XIX-lea.

Lungmetrajul este regizat de Antoine Fuqua, al cărui film ''Training Day'' (2001) i-a adus lui Denzel Washington Oscarul pentru cel mai bun actor.

''Emancipation'' trebuia iniţial să fie filmat în Georgia, dar producţia a fost relocalizată în Louisiana după adoptarea unei legi controversate în acest stat din sudul american care ar viza, potrivit mai multor ONG-uri, descurajarea prezenţei la vot a afro-americanilor, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: chris rock  emancipation  film  oscar  will smith 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel