Zelensky, de la actorie la război. Cum a ajuns peședintele Ucrainei. „Servitorul Poporului”, rolul cu care a cucerit inimile poporului său
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele Ucrainei este un fost actor de comedie. Volodymyr Zelensky a ajuns să fie iubit de poporul uncrainean după ce a jucat rolul unui profesor care a câștigat alegerile din greșeală. Și-a numit partidul după celebrul serial. 

 

Volodimir  Zelenskiy este cel de-al șaselea președinte al Ucrainei. Înainte de a intra în politică, a fost comediant, actor, scenarist, producător de film și regizor.

Înainte de cariera sa politică, a obținut o diplomă în drept și a creat o companie de producție, Kvartal 95, care produce filme, desene animate, emisiuni de comedie TV, printre care "Servitorul poporului", în care Zelenskiy a jucat rolul de președinte al Ucrainei. Serialul a fost difuzat din 2015 până în 2019. Un partid politic omonim care poartă același nume ca și serialul de televiziune a fost creat în martie 2018 de către angajații Kvartal 95.

Zelenskiy și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale ucrainene din 2019 în seara zilei de 31 decembrie 2018, în paralel cu discursul de Anul Nou al președintelui Petro Poroșenko, la postul de televiziune 1+1. La momentul respectiv, Zelenskiy era deja unul dintre primii clasați în sondajele de opinie pentru aceste alegeri. Zelenskiy a câștigat alegerile cu 73,22% din voturi în turul al doilea, învingându-l pe Poroșenko, potrivit IMDB.

 

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, și-a început campania electorală ca o glumă virală și și-a numit partidul politic după serialul său de televiziune, Servitorul Poporului, dar a câștigat alegerile la patru ani după ce serialul a fost difuzat pentru prima dată, iar acum este în război cu Rusia lui Vladimir Putin, notează Mirror.


În urmă cu doar patru ani, Volodymyr Zelenskyy era protagonistul unei emisiuni TV în care un profesor de istorie devenea din greșeală președintele Ucrainei.

Personajul lui Zelenskyy a devenit involuntar liderul Ucrainei după ce un videoclip filmat de elevi în care acesta vocifera împotriva corupției guvernului din țara sa a devenit viral.

 

Ulterior , Zelenskyy a început o campanie prezidențială ca o glumă, numindu-și chiar partidul politic după emisiunea sa TV, "Servitorul poporului".

În ciuda faptului că nu avea nicio experiență politică, politici detaliate sau consilieri experimentați, actorul de comedie a obținut o victorie zdrobitoare remarcabilă.

 

Biografia lui Zelensky


Zelenskyy s-a născut din părinți evrei în Kryvyi Rih, un oraș industrial ucrainean cu populație majoritar rusofonă, în ianuarie 1978.

În copilărie, a trăit patru ani în Mongolia, înainte de a obține o diplomă în economie în țara sa natală, dar a decis să nu urmeze o carieră juridică și s-a orientat spre comedie.

La vârsta de 17 ani s-a alăturat echipei locale KVN, care este practic o versiune rusă a University Challenge, care presupune să spună glume în loc să răspundă la întrebări.

Comediantul a fost invitat să se alăture echipei ucrainene unite, apoi și-a creat și condus propria trupă de comedie, Kvartal 95, petrecând mult timp la Moscova și făcând turnee în țările post-sovietice.

După ce a produs o serie de emisiuni TV, și-a început cariera cinematografică în lungmetrajul Love in the Big City și a apărut în două continuări, apoi a jucat rolul principal în franciza 8 First Dates.

Dar cel mai mare rol al său a fost interpretarea profesorului de liceu în Servitorul poporului, care a rulat timp de trei sezoane începând cu 2015 și care avea să devină numele sub care și-a înregistrat partidul politic în martie 2018.

 

La fel ca și personajul său, Zelenskyy a condus o campanie bazată pe anticorupție și a reușit să câștige votanții care erau furioși din cauza sărăciei, a corupției și a tensiunilor rusești.

"Cred că ideea inițială a fost de a crea un mare spectacol, aproape un reality show, pentru a crea hype", a declarat analistul politic Volodymyr Fesenko înainte de alegerile din 2018.

Și-a făcut campania pe rețelele de socializare și a refuzat interviurile televizate

A fost cea mai atipică campanie prezidențială din istoria Ucrainei, întrucât comediantul nu a participat la evenimente de campanie în persoană și nu a organizat niciun miting. Mai mult, el refuza orice întâlnire cu jurnaliștii, alegând în schimb, să comunice cu poporul pe rețelele de socializare

 

În schimb, el a continuat să spună glume pe scenă cu trupa sa de comedie și a făcut publicul să se amuze atunci când l-a vizat pe actualul președinte Petro Poroșenko, cu înclinații pro-ruse, spunând "De ce vrea Poroșenko un al doilea mandat? Ca să nu primească un mandat [de închisoare]".

Mai degrabă decât mijloacele tradiționale de a câștiga alegerile, Zelenskyy a apelat la rețelele de socializare și și-a creat sprijin folosind YouTube și Instagram, în timp ce făcea apariții la televiziune.

El nu era afiliat la niciun partid, nu avea politici detaliate și nici măcar nu a avut o echipă clară de consilieri experți până cu câteva zile înainte de alegeri, dar l-a zdrobit pe contracandidatul său Poroșenko, obținând un scor zdrobitor de 73% din voturi.

Zelensky: "Nu vă voi dezamăgi niciodată"


"Nu vă voi dezamăgi niciodată", a declarat noul președinte în fața unor susținători, adăugând că "orice este posibil" și că va "reporni" discuțiile de pace cu separatiștii care luptă împotriva forțelor și voluntarilor ucraineni în estul țării.

A încercat să dezvolte o relație cu SUA, NATO și Uniunea Europeană

Zelenskyy, care este căsătorit cu arhitecta și scenarista ucraineană Olena Volodymyrivna Zelenska și are doi copii, s-a confruntat deja cu o mulțime de provocări în timpul scurtului său mandat.

El a încercat în același timp să dezvolte o relație cu SUA, NATO și Uniunea Europeană, fiind în același timp presat de Rusia lui Putin.

 

 

Filmele în care a jucat Zelensky

Servant of the People (serial) Vasiliy Petrovich Goloborodko, president of Ukraine

 Me. You. He. She.

8 luchshikh svidaniy

Chisto NEWS (TV Series)

Lyubov v bolshom gorode 3 (serial)

8 novykh svidaniy

Love in Vegas

Skazochnaya Rus (serial)

8 pervykh svidaniy

Corporal vs. Napoleon

Sluzhebnyy roman. Nashe vremya

Lyubov v bolshom gorode 2

No Love in the City

The Three Musketeers (film tv)


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: actor  filme  presedinte  război  rusia  serial  ucraina  volodymyr zelensky  zelensky 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel