Zodiacul narcisiștilor. Trei semne zodiacale născute să fie în centrul atenției
Data actualizării:
Data publicării:
Cu toții cunoaștem, iubim și este posibil să fi suferit de pe urma efectelor unui narcisist. 

Narcisistul a devenit un fel de cuvânt la modă în ultimul deceniu, dar psihitrul Sigmund Freud a fost primul care a bătut monedă pe acest termen în onoarea vânătorului mitic care s-a îndrăgostit de propria-i reflexie.

Interesul propriu este esențial pentru supraviețuire și, ca atare, cu toții manifestăm calități narcisiste într-o anumită măsură. Potrivit lui Freud, narcisismul, la fel ca și culoarea, ideologiile politice, sexualitatea și sunetul, există pe un spectru cu narcisismul sănătos la un capăt și tulburarea de personalitate narcisistă la cealaltă extremă.

Aceasta din urmă se caracterizează prin modele de comportament autoritar, lipsă de empatie și remușcări, gelozie profesională și personală, grandomanie extremă și superficialitate.


Spre surprinderea nimănui, și conform Dr. Drew Pinsky, celebritățile suferă de narcisism într-o proporție mai mare decât publicul larg.

Cercetările actuale sugerează că "narcisismul productiv" este prezent în personalitatea multora dintre cei mai de succes proprietari de afaceri și antreprenori din prezent. După cum susține "The Harvard Business Review", "narcisiștii sunt cei care se apropie cel mai mult de imaginea noastră colectivă a marilor lideri. Există două motive pentru acest lucru: ei au viziuni convingătoare, chiar captivante, pentru companii și au capacitatea de a atrage adepți".

Carismă de cult și viziune intransigentă, se urmărește.

În timp ce narcisismul apare peste tot în jurul roții zodiacale, există unele semne mai mult decât altele care sunt predispuse să se pună pe primul loc și să se afle mereu în vârful unei piramide aurite și gonflabile a importanței, potrivit nypost.

 

LEU (23 iulie - 22 august)


Leul este guvernat de Soare, luceafărul în jurul căruia se învârte Pământul, iar Leii iau adesea acest fapt ca pe o dovadă metaforică a propriei lor importanțe.

Încrederea contagioasă pe care o posedă Leii ne dau nouă, celorlalți, permisiunea atât de a ne iubi pe noi înșine, cât și de a crede că suntem demni de dragostea celorlalți.

Sau, în termeni tehnici și în cuvintele psihologului Dr. Kristi K. Phillips, "Persoanele cu o imagine de sine sănătoasă pot echilibra o stimă de sine ridicată cu comportamente prosociale care alimentează dinamica relațională reciprocă".

În cel mai rău caz, Leii operează dintr-un loc al ego-ului rănit sau al nesiguranței profunde și lucrurile devin întunecate, ca întunericul vidului spațial al găurii negre, în care nicio cantitate de laudă, dragoste, validare, sex sau succes nu este capabilă să îi satisfacă sau să îi stabilizeze și, așa cum o dovedesc leii mâncători de oameni din Parcul Național Tsavo, leii înfometați sunt o specie foarte, foarte periculoasă.

Printre exemplele de narcisiști lei se numără Napoleon Bonaparte și miliardarul tehnologic Larry Ellison, care a fost distilat în mod condamnabil de un director al companiei sale Oracle, care a spus: "Diferența dintre Dumnezeu și Larry este că Dumnezeu nu crede că este Larry". 

 


CAPRICORN (22 decembrie - 19 ianuarie)


Capricornul este guvernat de planeta luptătoare Saturn și, în general, caprele de mare sunt declarate pentru excelență și ascensiune constantă.

Știu că nu este ușor să ajungi în vârf, dar, de asemenea, nu prea respectă pe nimeni care nu este dispus să moară încercând.

Capricornii sunt orientați spre obiective, iar acest lucru se poate traduce printr-o autoabsorbție totală, un deficit de empatie și o dorință nemiloasă de joasă speță de a face orice și de a cuceri pe oricine pentru a avansa.  Un exemplu modern de celebritate capră de mare care se autodepășește este Tiger Woods.

În biografia "Roaring Back: The Fall and Rise of Tiger Woods", legenda filfizonică a golfului este descrisă ca fiind: "Un narcisist patologic.

Toate relațiile sale umane au fost tranzacționale. Dacă nu-l puteai ajuta să-și atingă obiectivele, nu avea nevoie de tine. Trecea pe lângă tine și se uita direct prin tine."

 


VĂRSĂTOR (20 ianuarie - 18 februarie)


Vărsător. Hiperindependența este un fel de autoimplicare, iar vărsătorii au tendința de a purta autosuficiența ca pe o medalie de război/ insignă de merit, o calitate care poate sângera în a crede că oricine are nevoie de mai mult decât ei este cumva deficitar, mai puțin decât sau slab.

Vărsătorii sunt apreciați pentru obiectivitatea și idealurile lor progresiste, dar trebuie remarcat faptul că detașarea de emoții nu sugerează întotdeauna o putere asupra acestora.

Dimpotrivă, poate reprezenta o incapacitate de a procesa și de a empatiza, două trăsături distinctive ale ființei umane sănătoase.

Dovadă stau fostul președinte Franklin D. Roosevelt, care s-a luptat să separe interesul propriu și mărirea de cel al poporului american, managerul portughez de fotbal José Mourinho, care s-a autointitulat "The Special One", și influencerul Instagram Draya Michelle, care recunoaște: "Sunt Vărsător. Da, cred că suntem superiori.

Cel puțin acești nativi nu se feresc de complexul lor.

Vărsătorii sunt infailibil de originali și acesta este un lucru frumos. Sunt speciali, dar nu superiori, o mantră pe care toți vărsătorii ar trebui să o memoreze și să o țină pe oglinda din baie în buncărele lor de supraviețuire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Horoscop
Tagurile articolului: capricorn  leu  narcisist  Varsator  zodii 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO




pixel