10 cărți de dezvoltare personală pentru copii care le oferă resurse valoroase pentru a naviga în lume
Cărțile de dezvoltare personală pot oferi copiilor instrumente și resurse valoroase pentru a naviga în lumea lor și pentru a-și dezvolta abilitățile socio-emoționale și comportamentale. Ele pot contribui la creșterea lor personală, la înțelegerea de sine și la construirea unor relații sănătoase și fericite cu ceilalți.

Iată 10 cărți captivante și bogat ilustrate, care ajută copiii să își îmbunătățească stima de sine, să înțeleagă și să cultive valori pozitive și să își dezvolte abilitățile de comunicare și de relaționare, propuse de Editura ap! (ACT și Politon)

 

Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți de Sean Covey este o carte pe care copiii o vor adora, iar părinții o vor considera extrem de utilă pentru educația copiilor lor. Ceea ce face ca această carte să fie complet diferită de toate cărțile de povești pe care le-ați mai citit până acum copiilor voștri este ghidul special gândit pentru părinți de la sfârșitul fiecărei povești, în care autorul evidențiază chestiunile importante pe care le puteți discuta cu copiii pe marginea poveștii citite, dar și micile sfaturi pe care le puteți da acestora, astfel încât să se descurce mai bine când se vor întâlni cu o situație asemănătoare în viitor. Cartea conține șapte povești captivante, fiecare dintre ele ilustrând câte o obișnuință care ne poate face copiii mai fericiți.

 

Autobuzul energiei pentru copii: o poveste despre cum să rămâi pozitiv și să depășești greutățile de Jon Gordon este cartea pe care părinții și copiii o vor parcurge împreună, ajungând, la finalul călătoriei cu autobuzul, să se cunoască mai bine unii pe ceilalți. Părinții vor învăța despre copiii lor că și aceștia au zile proaste (ca și ei, de altfel) și vor descoperi cum să îi ajute să depășească mai ușor aceste zile cu ajutorul lui Joy, șoferița autobuzului. La rândul lor, copiii vor descoperi prin intermediul lui George, protagonistul poveștii, că ei dețin puterea de a-și alege atitudinea față de ceea ce li se întâmplă în viața de zi cu zi.

 

Sunt de neoprit! 10 modalități de a te avânta în viață de Dr. Wayne W. Dyer și Kristina Tracy este o invitație în lumea inocenței, adresată deopotrivă părinților și copiilor. Această carte este pe cât de veselă și colorată, pe atât de educativă. Copiii nu o vor da uitării prea curând pentru că lecțiile și sfaturile de viață formulate în versuri de cei doi autori au toate șansele să le devină devize și idei călăuzitoare de-a lungul întregii lor existențe. Și ce părinte nu își dorește ca deviza copilului său în viață să fie: „Sunt de neoprit!”?

 

Când te-a creat Dumnezeu de Matthew Paul Turner, cu ilustrații de David Catrow, este o carte pentru copii care îi va ajuta pe aceștia să înțeleagă de ce. De ce ne naștem? De ce suntem așa cum suntem și nu altfel? Felul cum arătăm și cum gândim este o pură întâmplare sau este rezultatul unui plan care are un scop foarte precis? De ce fiecare dintre noi este foarte important în această poveste frumoasă pe care Dumnezeu a creat-o și care se numește lume?

FĂRĂ SCUZE! Ceea ce spui îți poate sta în cale de Dr. Wayne W. Dyer și Kristina Tracy este o carte care dezbate probleme de oameni mari adaptate la nivelul de înțelegere al celor mici. Cartea își propune să le arate copiilor cât de mult rău pot face scuzele. Prin urmare, autorul le atrage atenția micuților că scuzele pot fi mult mai nocive decât inocenta „câinele mi-a mâncat tema” și pot ajunge chiar să îi împiedice să își atingă adevăratul potențial. Deși problema dezbătută este cât se poate de serioasă, autorul a avut grijă să o „îmbrace” într-o poveste adorabilă despre un băiețel care ajunge să își îndeplinească marele vis: acela de a deveni biolog marin.

 

Ești extraordinar! Zece modalități prin care să-ți arăți măreția de Dr. Wayne W. Dyer și Kristina Tracy este o carte de care tu, ca părinte, nu ai nevoie. Nu ai nevoie de o carte care să îți spună cât de minunat este copilul tău. Tu știi asta chiar și atunci când micuțul nu te ascultă, sau este mofturos, sau îl ia pe NU în brațe. În schimb, copilul tău are nevoie de ea. Are nevoie să știe ce ființă unică și puternică este, are nevoie să știe că deține tot ce este necesar în interiorul lui pentru a-și crea o viață fericită, încununată de succes. Așadar, dragă părinte, chiar dacă nu vei considera această carte utilă pentru biblioteca copilului tău, te rog să nu uiți să-i amintești micuțului tău, în fiecare zi, de câteva ori pe zi, că este extraordinar.

 

Cum este Dumnezeu? de Rachel Held Evans și Matthew Paul Turner, cu ilustrații de Ying Hui Tan este un alt minunat prilej pentru cei mai mici cititori să îl descopere pe Dumnezeu. Cartea le vorbește copiilor prin ilustrații frumos colorate și cuvinte atent alese despre unul dintre cele mai fascinante mistere ale omenirii: „Cum este Dumnezeu?”. Este o întrebare pe care cu toții le-am adresat-o la un moment dat părinților sau bunicilor noștri și la care fiecare dintre noi am primit un alt răspuns. Și e cât se poate de firesc ca răspunsurile să fi fost atât de diferite, pentru că, raportate la măreția divină, cuvintele devin întotdeauna prea mici pentru a o putea exprima în deplinătatea ei.

 

Adio, probleme! Cum să vorbești cu lucrurile care te sâcâie de Dr. Wayne W.Dyer și Saje Dyer, cu ilustrații de Stacy Heller Budnick, este o altă carte minunată pentru copii din care aceștia vor învăța o nouă lecție importantă de viață. Ei vor înțelege prin intermediul acestei cărți adorabile și totodată educative, scrise de părintele motivației Dr. Wayne Dyer și de fiica sa Saje, că anumite lucruri pot fi schimbate în viață, în timp ce cu altele, trebuie să ne obișnuim să trăim, acceptându-le. Povestea este una adevărată, fiind inspirată de o întâmplare din copilăria lui Saje.

 

Dumnezeu mai veghează? de Sheila Walsh, cu ilustrații de Aleksandra Szmidt, este o nouă carte fermecătoare de spiritualitate pentru copii. Cartea reprezintă un bun pretext pentru părinții și bunicii copiilor de 4-8 ani să le vorbească acestora despre dragostea infinită pe care Dumnezeu ne-o poartă și despre modalitățile prin care noi Îi putem mulțumi pentru tot ceea ce primim de la viață.

 

Ninja cea Timidă, de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este cartea pe care o vor iubi toți copiii timizi, precum și toți părinții unor astfel de copii. Asta pentru că, povestea lui Ninja cea Timidă le va furniza acestora o armă secretă împotriva timidității extreme și a anxietății sociale. Iar „arma” este cât se poate de eficientă, v-o spune un fost copil extrem de timid, care are acum un copil la fel de timid...

În plus, această cărticică face parte dintr-o serie minunată de opt povești cu ninja, care îi vor face părtași pe copii la diverse întâmplări buclucașe, observând cum se descurcă în aceste situații Ninja cea Optimistă, Ninja cel Creativ, Ninja cel Furios, Ninja cel Curajos, Ninja cel Îngrijorat, Ninja cel Mincinos și Ninja cel Morocănos.

Data: 29 iun 2023, 09:32
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Carte
Tagurile articolului: carti  copii  dezvoltare personala 

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Ion Roxin

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Cele 3 cancere care dau metastaze cerebrale. Testul care îți arată dacă ai metastaze. Vlad Ciurea: Sunt foarte periculoase. Pleacă de la o tumoare nedepistată și ajung direct în creier

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici

Gina Pistol a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre Smiley: „Este singurul bărbat din viața mea care mi-a făcut asta” / Video

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh, o stea în devenire a folclorului românesc. Fiica lui Christian Sabbagh se lansează în muzică: „În curând va lansa prima ei melodie”/ EXCLUSIV

Irina Fodor, Alexia Eram/ sursa Instagram

Alexia și Aris Eram, penalizați de Irina Fodor la America Express. Fiica Andreei Esca a izbucnit în lacrimi: „Am crezut că înnebunesc”

Bogdan de la Ploiești

Bogdan de la Ploiești, pus la zid, după ce a refuzat să facă poze cu fanii: „Andra, care e vedetă internațională, s-a oprit, iar el nu a făcut-o”

Cătălin Bordea, Micutzu, captură video Youtube

Cătălin Bordea a aflat din presă faptul că Livia l-a înșelat. Cum a reacționat Micutzu când a auzit: „Era mai agitat decât mine”

Sursa foto: Andra, instagram

Andra, mesaj pentru cei care au sărit să o critice că nu știe imnul României: „Nu poți risca. Suntem oameni, avem emoții”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Dan Bittman, atac către show-urile de talente din țara noastră: „E o minciună”. A fost jurat la o astfel de emisiune

sursa foto: Elvira Deatcu, Facebook

Elvira Deatcu, poveste de dragoste ca în filme: “M-am îndrăgostit! Am simțit acei fluturași, ceva ce nu mai simțisem până atunci”

Carol Ionescu

Carol, fiul regretatului artist Șerban Ionescu, mărturisiri emoționante despre tatăl său: „Cred că ar fi foarte supărat. Îmi pare rău, tata” / Video

Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Visul, al optulea mister al creierului. Ce spune Prof. Dr. Vlad Ciurea despre semnificația viselor: "Aşa apar visele premonitorii"

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, rețetă sănătoasă pentru micul dejun. Modul de preparare este unul inedit: „Astfel față de cum face toată lumea”Cele DOUĂ ZODII cu noroc în DRAGOSTE în 2024

Horoscop 2024. Care sunt zodiile avantajate de Cupidon?