5 idei utile despre bani din cartea „Drumul către libertatea financiară”. Scurt ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față
Drumul către libertatea financiară de Bodo Schäfer este o carte de educație financiară și totodată un ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față. Ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară.  

Gestionarea banilor ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, mai ales într-o perioadă tulbure din punct de vedere economic, cu inflație mare, precum este cea pe care o traversăm acum. De aceea, îți propunem în rândurile de mai jos o carte de educație financiară de top din portofoliul editurii ap! (ACT și Politon) în care vei găsi atât îndrumarea, cât și motivația necesare pentru a-ți pune ordine în finanțe în 2023.

Drumul către libertatea financiară de Bodo Schäfer este o carte de educație financiară și totodată un ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față. Ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară.  

Bodo Schäfer este un autor și coach de origine germană care a dorit să își împărtășească experiența proprie cu toți cei care întâmpină dificultăți în a-și construi prosperitatea financiară. La 26 de ani, autorul cărții de față, un bestseller vândut în șapte milioane de exemplare în toată lumea, era falit, iar datoriile lui se ridicau la 75.000 de mărci. După doar doi ani și jumătate, el câștiga 100.000 de mărci pe lună, pentru ca în scurt timp, să facă deja primul său milion. În momentul de față, Schäfer călătorește prin toată lumea susținând workshopuri despre știința de a face bani.

 

Definește bogăția

„Ce înseamnă bogăția pentru tine? Ai definit-o vreodată în cifre? Viața este ca o companie cu comandă prin poștă. Primești exact ceea ce comanzi. Nu este suficient să definești bogăția prin „a dobândi foarte mulți bani într-o bună zi”. Cu siguranță, nu ai scrie pe comanda ta „vă rog să-mi trimiteți ceva drăguț”. Ai nevoie de o anumită sumă pentru a exprima ce înseamnă bogăția. Stabilește ce sumă de bani ai vrea să ai și până când vrei să o acumulezi. Nu vei atinge niciodată acest scop dacă nu stabilești o anumită sumă.”

 

Nu cheltui ceea ce nu ai

„Nu există avantaje ale creditelor de consum. Îți voi spune în mod evident că un credit de consum este stupid, distructiv, demotivant, consumator de energie și adesea devine un cerc vicios. Dacă intrăm în datorii ca să ne putem bucura de bogăția pe care nu am câștigat-o încă, devenim mult mai puțin motivați să dobândim acea bogăție. Având o motivație scăzută, vom face mai puține progrese.”

 

Concentrează-te pe activități care produc bani

„Este foarte simplu. Folosește-ți timpul doar pentru activități care produc bani. Deteremină ce zone din domeniul tău pot să-ți aducă un venit. Mulți oameni sunt probabil capabili să facă cea mai mare parte a muncii pe care o faci tu. Puțini indivizi au însă disciplina să se concentreze (aproape) în exclusivitate la activități generatoare de venit.”

 

Economiile – plătește-te pe tine însuți

„Nimeni nu devine bogat doar pentru că are un venit mare. Bogăția ia naștere atunci când păstrezi bani. Prea mulți oameni au următoarea speranță absurdă: „Atunci când voi câștiga destul, voi economisi.” Cu toate acestea, adevărul este că standardul de viață crește întotdeauna odată cu venitul.”

 

Schimbă-ți atitudinea față de finanțe

„Este complet greșit să crezi că bogăția vine automat și că nu e nevoie să îți schimbi atitudinea față de bani. Ceea ce faci de fapt este să eviți responsabilitatea. (…) De fapt, poți câștiga cât de mult vrei dar situația ta financiară nu se va schimba. De ce situația financiară rămâne neschimbată atunci când venitul îți crește? Din cauza faptului că doi factori rămân la fel: procentul de economii versus venitul net și tu. Dacă nu te poți descurca cu ce câștigi azi, atunci nu vei reuși să o faci nici când vei câștiga de două ori mai mult.”

 

Data: 24 Martie 2023, 13:09 Luisa Ene
Categorie: Carte
Tagurile articolului: bani  bodo schaefer  carte  drumul catre libertatea financiara  financiar 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...