Actorul George Călin - noul manager general interimar al Teatrului Naţional din Bucureşti
Actorul George Călin este noul manager general interimar al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale"

Actorul George Călin a fost numit manager general interimar al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale", informează site-ul instituţiei.

Fostul manager interimar Mircea Rusu a fost numit în funcţia de director general adjunct, notează Agerpres. 

 

Conform Ordinului semnat de Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, începând cu data data de 12.04.2023, actorul Geoege Călin va asigura conducerea interimară a Teatrului Național I.L. Caragiale din București, pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice, potrivit radioromaniacultural.

Totodată, fostul Director General Interimar, actorul Mircea Rusu, preia tot începând cu data de astăzi funcția de Director Adjunct Interimar deținută până acum de noul Director General inteimar, actorul George Călin.

În același ordin al Ministrului Culturii se precizează că aceste prevederi încetează de drept la data începerii executării unui nou contract de management încheiat în condițiile legii la Teatrul Național din București.

Despre TNB

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti funcţionează ca o instituţie publică de cultură, de importanţă naţională, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Instituția are ca obiectiv principal promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional precum și dezvoltarea audienței, creșterea accesului publicului la aceste valori. (cf. ROF aprobat prin O.M.C. 4027/19.12.2016)

Cu o vechime de peste 170 de ani, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București este o instituție - reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Cu o medie de 50 reprezentaţii şi în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naţionalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.

Între 2011-2015 s-au defășurat ample lucrări privind ”Stabilitatea şi siguranţa în exploatare, optimizarea funcţională, tehnologică şi organizatorică a ansamblului instituţional Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti”. Reconfigurat, consolidat, înfrumusețat, cu spații de joc și foaiere noi, desfășurate pe șase etaje, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București se prezintă azi ca un complex cultural unic, fiind un edificiu - simbol al centrului orașului și o marcă a Bucureștiului.

Un spațiu românesc de standard european: dotat nu doar cu 7 spații de joc (şase săli închise şi un amfiteatru în aer liber) în care se joacă spectacolele din repertoriul curent (40 de titluri !), ci și cu ample foaiere destinate expozițiilor de diverse facturi, o sală de lectură pentru documentare teatrală - spații în care se pot derula proiecte diverse, transdisciplinare-, și, în perspectivă, cu un viitor Muzeu al TNB, o librărie, baruri, cafenele, un restaurant etc. menite să atragă un mare număr de vizitatori pe tot parcursul zilei, nu doar în preajma reprezentaţiilor scenice.

Data: 13 apr 2023, 08:39
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: george calin  teatrul national bucuresti  tnb 

Cristi Constantin și Ciprian Florescu, la Mi-Th Influencer

Thea Haimovitz vă invită, duminică, la ora 11.00, să...


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ La Măruță

Jorge a șters pe jos cu întreaga carieră muzicală a Andreei Bălan. A cedat în fața lui Cătălin Măruță și a spus ce crede

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursă foto: Instagram/ Dana Roba

Daniela Roba, zvonuri despre despărțirea de Beni, în urma criticilor primite. Care a fost decizia make-up aristei

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Freepick/ pikisuperstar

Horoscop, luni, 18 septembrie 2023. Previziuni pentru toate zodiileProgramul Teatrului Mic: 15-17 septembrie 2023

Teatrul Mic vă invită la trei spectacole de senzație în...