Ada Hausvater, despre redeschiderea teatrelor. Cum este reîntâlnirea cu publicul / EXCLUSIV
Ada Hausvater, directoarea teatrului din Timișoara, a vorbit în exclusivitate pentru Interviurile Spectacola despre revenirea pe scenă, dar și despre reîntâlnirea cu publicul.

Redeschiderea teatrelor este marcată de incertitudine şi emoţie. Teatrele din România și-au deschis larg porțile, după ce autoritățile au relaxat măsurile și au permis  organizarea spectacolelor la interior, cu un public de 50% din capacitatea sălilor. 

Ada Hausvater, despre redeschiderea teatrelor și reîntâlnirea cu publicul

Ada Hausvater este regizor de teatru, iar din anul 2005 este directorul Teatrului Național din Timișoara. Ca regizor, a montat peste 25 de spectacole. Este doctor în teatru, conferențiar la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor (titlu acordat de Ministerul Culturii și Comunicației din Franța), membru în board-ul European Theatre Convention și senator de onoare al Universității de Vest Timișoara.

Ada Hausvater a vorbit la Interviurile Spectacola despre reîntâlnirea cu publicul, dar și ce înseamnă acest moment pentru teatru.

"Reîntâlnirea cu publicul este o lecție de viață. Teatrul este foarte dornic și foarte deschis pentru dialog. Întâlnirea cu publicul este o sursă de inspirație și de a asculta comunitatea și de a merge mai departe, de a lucra împreună. Eu cred că dacă noi știm să ascultăm publicul și publicul ne va asculta pe noi și publicul nostru este unul minunat. Este adevărat că este un public ocupat, ceea ce mi se pare foarte important, adică un public profesionist, familist, cumva sunt oameni pentru care timpul este foarte prețios.

Atunci când vin să petreacă cu teatrul pentru o seară, înseamnă că este o mare responsabilitate și trebuie să venim cu ceva în care ei vor răspunde și atunci vom construi mai departe ceva interesant. Cred că totuși viitorul înseamnă să ne stimulăm ca artiști și în societate unii pe ceilalți. Probabil, această reîntâlnire înseamnă o relație luată de la început.(...) Ideea este că noi trăim și ține de noi ca toată lume, inclusiv noi  să fim fericiți, să creăm această așteptare, acest orizon și în momentul în care te apropii de el să îți confirme sau să te stimuleze să mergi mai departe, ca o relație adevărată între doi parteneri, care rămân parteneri pentru că se stimulează unul pe celălalt, nu din obligație. Teatrul este, de fapt, viață!", a spus Ada Hausvater în exclusivitate pentru Spectacola.

Autor: Romina Băluță | Dată: 30 mai, 16:37

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Teatrul Arte dell’Anima, program luna septembrie

Teatrul Arte dell’Anima vine cu câteva propuneri...

Teatrul Arte dell’Anima, program luna august

Teatrul Arte dell’Anima vine cu câteva propuneri...