„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera Comică pentru Copii
Începând cu 15 septembrie 2023, Opera Comică pentru Copii adaugă în repertoriu un nou titlu de musical, produs sub licență internațională: „Annie JR”, un spectacol de Antoaneta Cojocaru.

Bazată pe o serie de benzi desenate și adaptată după musicalul câștigător al Premiilor Tony, creat de Thomas Meehan, Charles Strouse și Martin Charnin, „Annie JR” este povestea celei mai îndrăgite fetițe din lumea teatrului muzical. Cu îndrăzneală și energie pozitivă, micuța orfană Annie încântă cu farmecul ei pe toată lumea, în ciuda situației sale materiale nefericite. Ea se încăpățânează să-și găsească părinții, care au abandonat-o cu ani în urmă la orfelinatul condus de o femeie rea, Domnișoara Hannigan. Annie reușește în final să strice planurile Domnișoarei Hannigan și-și găsește o nouă familie alături de miliardarul Oliver Warbucks, asistenta lui personală, Grace Farrell și simpaticul câine Sandy.

 

„„Annie JR” este o poveste despre căutarea familiei și a locului de care aparții. Annie, o fetiță orfană, își dorește să-și găsească părinții și jumătatea pierdută a medalionului care îi amintește de ei. Pe parcursul aventurii sale, fetița descoperă că familia nu înseamnă doar legături de sânge, ci și legături create prin dragoste și susținere. De asemenea, spectacolul subliniază generozitatea și bunătatea oamenilor, precum și faptul că adevărul și corectitudinea în cele din urmă înving în fața înșelăciunilor și a răutății. Ce mesaj poate fi mai frumos? Mai ales când, la Opera Comică pentru Copii, acest musical celebru este prezentat cu o distribuție formată exclusiv din artiști copii – absolvenții primei serii din programul „School of Musical”!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

 

Muzica lui Charles Strouse, cu care a câștigat Premiile Tony în anul 1977, conține celebrele hit-uri „Tomorrow” și „I don’t need anything but you” și va răsuna pe scena Operei Comice pentru Copii în interpretarea micilor artiști din programul „School of Musical” al OCC.

 

„Mi-a fost destul de frică inițial, recunosc, pentru că e un salt fără plasă de salvare, asta, bineînțeles, în cazul în care faci un spectacol și nu o serbare. Dai mult mai multă energie decât e posibil să primești, trebuie să retraduci în permanență limbajul specific, nu știi până unde poți merge. Dar în acest moment sunt îndrăgostită de harul și de maturitatea lor și le mulțumesc pentru încrederea lor necondiționată și că m-au acceptat total în universul lor. Am învățat multe de la ei.”, a declarat Antoaneta Cojocaru, autoarea spectacolului, întrebată fiind despre cum este lucrul cu interpreți atât de tineri, copiii din spectacol.

 

Preselecții pentru a doua ediție a programului intensiv „School of Musical”

 

După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii continuă, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”. Conceptul programului „School of Musical” este de a pregăti viitoarea generație de artiști de musical din România, prin instruirea în mod intensiv a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Unicitatea programului constă în faptul că elementele teoretice asimilate sunt puse în practică la cel mai înalt nivel în producțiile de musical ale OCC.   Opera Comică pentru Copii , în această direcție, achiziționează și produce musicaluri de cea mai înaltă calitate și de succes de pe Broadway și West End precum: „Sunetul muzicii”, „Madagascar – A Musical Adventure JR”, „School of Rock”, „Annie JR” și „Matilda”. 

 

În felul acesta, Opera Comică pentru Copii este singurul organism care se ocupă în mod intensiv de tratarea cu seriozitate și profesionalism a subiectului instruirii tinerelor generații pentru scena românească de musical.  Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și artă teatrală (2 ore/săptămână) pe durata a 9 luni/stagiune, susţinute de artiști cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical.

 

Programul include două module – unul dedicat începătorilor și unul pentru cursanții cu experiență în musical. Preselecțiile sunt programate la finalul lunii septembrie 2023, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2023-2024, din octombrie 2023 până în iunie 2024. Pentru fiecare grupă sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800/lună la plată anticipată, 1200/lună la plata lunară). 

 

Programul presupune parcurgerea următoarelor etape: 

 

Înscrierea copiilor până în data de 25 septembrie, ora 22.00 prin completarea formularului de înscriere, disponibil aici: bit.ly/InscrieriSOM2023.

 

Selecţia copiilor pentru cursuri în urma unui casting organizat la finalul lunii septembrie 2023 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București).

 

Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program la sediul OCC, intensiv, în cadrul stagiunii 2023-2024.

 

În funcție de cerințele titlului și ale regizorului, cursanții vor avea ocazia de a fi distribuiți în cursul stagiunii 2023-2024 în producțiile de musical din repertoriul OCC.

 

Finalitatea proiectului constă în distribuirea absolvenților în producția extraordinară „Matilda the musical” (muzică și versuri de Tim Minchin, pe un text de Dennis Kelly, bazată pe romanul „Matilda” din 1988 de Roald Dahl) care va avea premiera în luna mai, 2024.

 

O nouă ediție a Atelierelor „Micul Artist” începe în luna septembrie OCC

 

Au început înscrierile pentru o nouă serie de Ateliere „Micul Artist” la Opera Comică pentru Copii. Balet, Cor, Actorie, Dezbateri, Street Dance, Fotografie, Bandă desenată, Comunicare, Șah sunt doar câteva dintre cursurile la care cei mici pot participa și în acest an, alături de multe altele noi. Pe durata anului școlar vor fi 30 întâlniri pentru fiecare atelier, la sediu sau online, o dată pe săptămână, iar plata este de 30 lei/oră de curs, în total 450 de lei pentru un modul care presupune 15 întâlniri.

Înscrierile se desfășoară exclusiv online, prin completarea unui formular, iar apoi părinții sunt așteptați direct la preselecții, care au loc în perioada 18-24 septembrie 2023, în ziua de desfășurare a cursului, în funcție de atelierele alese. Programul complet al atelierelor și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul proiectului, la adresa ateliereocc.ro/inscriere-ateliere.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru că au început lucrările de reabilitare la Pasajul Grant, ceea ce a dus la diminuarea considerabilă a numărului locurilor de parcare din zonă, sugerăm tuturor spectatorilor să apeleze la transportul în comun atunci când vin la OCC. Următoarele linii de tranzit au rute care ajung foarte aproape de Opera Comică pentru Copii: tramvaiele 11, 41 și 44, autobuzele 163 și 178, metroul M1 (stația Crângași). Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la [email protected] sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

Data: 13 sep 2023, 07:49
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: annie  musical  opera comica pentru copii  spectacol 

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Ion Roxin

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Cele 3 cancere care dau metastaze cerebrale. Testul care îți arată dacă ai metastaze. Vlad Ciurea: Sunt foarte periculoase. Pleacă de la o tumoare nedepistată și ajung direct în creier

Codin Maticiuc. Captură video: YouTube/Acasa La Maruta

Codin Maticiuc, despre problema fiicei sale, Smaranda: „E genul de boală care se întâmplă 1 la un milion de cazuri și care nu poate fi tratată”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici

Gina Pistol a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre Smiley: „Este singurul bărbat din viața mea care mi-a făcut asta” / Video

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh, o stea în devenire a folclorului românesc. Fiica lui Christian Sabbagh se lansează în muzică: „În curând va lansa prima ei melodie”/ EXCLUSIV

Irina Fodor, Alexia Eram/ sursa Instagram

Alexia și Aris Eram, penalizați de Irina Fodor la America Express. Fiica Andreei Esca a izbucnit în lacrimi: „Am crezut că înnebunesc”

Dr. Mihail, captură video TikTok

Persoanele care nu trebuie sub nicio formă să consume alcool. Dr. Mihail, avertisment dur: „Absolut interzis. Următorul pas este ciroza”

Bogdan de la Ploiești

Bogdan de la Ploiești, pus la zid, după ce a refuzat să facă poze cu fanii: „Andra, care e vedetă internațională, s-a oprit, iar el nu a făcut-o”

Vlad Ciurea, captură video Youtube

Ingredientul cel mai periculos pentru organism. Medicul Vlad Ciurea avertisment pentru români: „Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul!”

Cătălin Bordea, Micutzu, captură video Youtube

Cătălin Bordea a aflat din presă faptul că Livia l-a înșelat. Cum a reacționat Micutzu când a auzit: „Era mai agitat decât mine”

Sursa foto: Andra, instagram

Andra, mesaj pentru cei care au sărit să o critice că nu știe imnul României: „Nu poți risca. Suntem oameni, avem emoții”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Dan Bittman, atac către show-urile de talente din țara noastră: „E o minciună”. A fost jurat la o astfel de emisiune

sursa foto: Elvira Deatcu, Facebook

Elvira Deatcu, poveste de dragoste ca în filme: “M-am îndrăgostit! Am simțit acei fluturași, ceva ce nu mai simțisem până atunci”Doamna Noastră de pe Strada 121, în premieră pe 3 decembrie

Noile voci ale teatrului autohton împart scena cu...

Cele DOUĂ ZODII cu noroc în DRAGOSTE în 2024

Horoscop 2024. Care sunt zodiile avantajate de Cupidon?